توضیحات : با گذشت دو سال از جدایی محمدرضا پهلوی از فوزیه، افراد گوناگونی به شاه برای همسری معرفی میشدند.معرِّف ثریا، عمه فروغ وی، ندیمۀ مادر شاه بود. نظر محمدرضا با دیدن عکس ثریا جلب شد و تمایل خود را به ارسال عکسهای بیشتر و درنتیجه، فرستادن خواهرش شمس به اروپا برای آشنایی با ثریا و سرانجام دعوت از وی به ایران برای دیدار حضوری، ابراز کرد با موافقت طرفین و اعلام نامزدی شاه با ثریا، روز 6 دی به عنوان تاریخ عروسی معین شد. با ابتلای ثریا به حصبه – که برخی معتقدند، وی را مسموم کردند مراسم به 23 بهمن 1329 موکول شد.
محمدرضا سی و یک سال و ثریا هیجده ساله بود؛ اما برای کاستن تفاوت سنی، اعلام شد که ثریا هیجده سال دارد. زندگی آنها تنها هفت سال، ادامه داشت انتخاب ثریا به همسری شاه، گام مهمی در برقراری روابط دوستانه دربار با ایل بختیاری شد که روابط خوبی با انگلستان داشتند و در سرکوب رضاخان، روابطشان با دربار تیره شد؛ به گونه ایکه فروغ، بعداً به اتهام توطئه از سوی بختیاریها برای نفوذ به دربار، بیرون رانده شد.
ایام نقاهت ثریا فرصت مناسبی برای آشنایی بیشتر وی با مسائل جاری کشور شد ـ که بیشتر، گرد مسئله نفت بود و سه قدرت شوروی، انگلیس و آمریکا بر سر آن رقابت داشتند. ـ این مسائل عبارت بودند از: ترور نخستوزیر، رزم آرا، ملیشدن صنعت نفت در 28 اسفند 1330، نخست وزیری مصدق، کاهش قدرت شاه و به خطر افتادن منافع آمریکا و انگلیس، و در نتیجه، کودتا علیه دولت مصدق که در مرحلۀ نخست با شکست رو به رو شد و به فرار شاه و همسرش در 25 مرداد 1332 به عراق و سپس به ایتالیا انجامید و سرانجام، آنان با سقوط دولت مصدق در 28 مرداد به ایران بازگشتند.
خدا ازتون راضی باشه، در این دوران وانفسا که خرج خورد و خوراکمون را خدا وکیلی نمی تونیم تامین کنیم شما بزرگواران و بندگان ارجمند و محترم خدا اینچنین بهترین کتابها را به رایگان در معرض دانلود علاقمندان قرار میدهید. و بدین وسیله از مرگ تدریجی فرهنگ و ادبیات همراه با دیگر ارزشهای رو به نابودی ایران جلوگیری کرده و بزرگترین خدمات فرهنگی را به ایرانیان وپارسی زبانان ارائه میدهید! آرزو دارم روزی پول خوبی دستم برسه تا بعنوان قدردانی بتوانم مبلغی را تقدیم سایت بنمایم! فعلن که شرمنده، رو سیاه و استفاده کننده صرف هستم!
سلام بسیار جالب بود خیلی ممنون.لطفا کتاب خاطرات اردشیر زاهدی رو در پارس بوک بزارید خیلی ممنون
سلام
بسیار سپاسگزارم سروران ارجمند .
با عرض سلام و ادب
کتاب خیلی خیلی جالب و خواندنی بود
متشکرم پارس بوک عزیز