توضیحات : گفتگوهای اخلاقی و به طور کلی علم اخلاق یا دانش، بررسی چگونگی همبستگی های میان فرد با افراد دیگر و با همه جامعه از دیدگاه نیک و بد، در میان مبحث های گوناگون فلسفه جای ویژه ای دارد. اخلاق از آنجا که عموما نگهدارنده آداب و رسوم و احساسات و قواعدی است که در زمینه همبستگی های میان افراد بر پایه سودهای مادی و موقعیت اجتماعی شان پدید آمده، یکی از اهرم های بسیار موثر جامعه می باشد. این جنبه استاتیک و ایستادن و دگرگونی نپذیرنده اخلاق، به ویژه در دورانی که یک چرخش (تحول) بنیادی اجتماع در کار است، چون ابزاری محافظه کارانه، مورد بهره برداری بداندیشان و دشمنان خلق قرار می گیرد.
البته اخلاق به مثابه شکلی از شعور و آگاهی اجتماعی مانند هر پدیده اجتماعی دیگر، دارای جنبه متضاد و مخالفی نیز هست: جنبه دینامیک یا جنبان و دگرنده (متغیر). ولی دگرشهای این جنبه متغیر که بنا به قوانین دیالکتیک انجام می گیرد، در شرایط عادی عموما دگرشهایی هست چندی (کمی)، کم کمَک و نامحسوس. تنها در مورد چرخش های تند اجتماعی است که دگرشهای اصول اخلاقی به صورت چونی (کیفی) و جهشی انجام یافته و اغلب آداب و و قوانین نوینی که زمینه اش مدتها پیش کم کم در جامعه فراهم آمده، جای رسم ها و آئین های کهنه را می گیرد…
این کتاب در نقد و پاسخ به کتاب “در قلمرو سعدی” علی دشتی نوشته شده است.
برچسب ها : . آئین های کهنه, در قلمرو سعدی, شعور و آگاهی اجتماعی, قوانین دیالکتیک, کیخسرو هخامنشی
درود بر خاک پاک وطنم ایران
با سپاس فراوان از زحمات شما و بسیار خوشحال و مسرور شدم از این کتاب بسیار زیبا و بدون سانسور.
من از شما تمنا دارم که کتابهای قبل از انقلاب را بیشتر در دسترس کاربران قرار دهید.
به دلیل تیغ شدید سانسور البته دیگر از تیغ گذشته الان شمشیر و اره برقی میباشد
یکی از دلایل اصلی نخواندن کتاب در جامعه بعد از انقلاب این میباشد که مردم میگویند که تاریخ و فرهنگ و تمدن قبل از اسلام را به دروغ مینویسند پس چرا باید خواند؟
کتابهای باستانی پاریزی چاپ اول و قبل از انقلاب و به همراه تاریخ ده هزار سال تمدن ایران نوشته علی رضا رضایی چاپ اول را لطفاً در دسترس کاربران قرار دهید
با سپاس فراوان از زحمات شما