توضیحات : نویسنده در بخشی از کتاب به بررسی نقش انسانها در اقتصاد می پردازد. وی با بیان اینکه با پذیرش نقص شدید انسان برای او جایگاه بالاتری را لحاظ می کنیم ذهن خواننده و منطق انسان کامل و عقلایی را به چالش می کشد و سپس چنین عنوان میکند: دقیقاً به همین دلیل که می گوییم انسانها محصول جامعه ی خود هستند میتوانیم اراده ی آزاد انسانهایی که تصمیماتی برخلاف قراردادهای اجتماعی، ایدئولوژی های غالب یا پس زمینه های طبقاتی خود اتخاذ میکنند را بیشتر تحسین کنیم. هنگامی که می پذیریم عقلانیت انسان محدود است، بایستی طرحهای ابتکاری کارآفرینانی که مسیر خطر پذیر (غیر عقلانی) را پیش می گیرند، بیشتر تحسین کنیم … این نگاه به انسان در نوع خود جالب است با این توصیف هاجون چانگ کارآفرینانی که در اقتصاد ایران به فعالیت مشغول هستند بیش از آنچه وی گفته است قابل تحسین می باشند چرا که مسیر طی شده توسط ایشان بسیار پرخطرتر و تصمیمات ایشان بسیار غیر عقلایی تر به نظر می رسد.
این کتاب علاوه بر موضوعات مورد اشاره به مباحث تولید، استفاده از اعداد و آمار در علم اقتصاد، بانک و نظام تامین مالی، فقر و نابرابری، اشتغال و بیکاری، نقش دولت در اقتصاد و بررسی بعد بین المللی اقتصاد در نگرش های فکری مختلف در علم اقتصاد پرداخته است. باور نویسنده در این خصوص که دسترسی به علم اقتصاد برخلاف ادعاهای بسیاری از اقتصاددانانی که میخواهند اوضاع را طور دیگری جلوه دهند بسیار آسان است ستودنی است. اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران نیز با چنین دیدگاهی و با هدف توسعه دانش اقتصادی برای عموم افراد اقدام به ترجمه متون روز دنیا کرده است…
توضیحات : در این کتاب نویسنده کوشیده است در حد امکان از راه شناخت فعالیت تولیدی در بخش های اصلی اقتصاد، ذهن دانش پژوهان را با تغییر و تحول اقتصاد ایران آشنا گرداند. بدین گونه بنیان جمعیت، فعالیت های تولیدی در بخش های عمده کشاورزی و صنعت وضع بازرگانی خارجی و ارزی، سطح قیمت ها و نقش دولت در زمینه اقتصادی مورد مطالعه قرار گرفته است…
توضیحات : این کتاب تشریح ناکارآمد بودن مدل خطی «تولید، مصرف و دفع» ، اقتصاد چرخشی را به عنوان چرخه مداوم بهینه سازی منابع تعریف می کند که به معنای جایگزین کردن منابع تجدیدپذیر برای جلوگیری از هدررفت انرژی و دیگر منابع است. با توجه به این که پیش بینی می شود تا سال 2050 هفتاد درصد جمعیت جهان شهرنشین شوند، تامین منابع زندگی برای چنین جمعیتی می تواند به بحران بزرگی تبدیل شود. شهرها در عین حال که میزان فراوانی از منابع را مصرف می کنند، محلی مناسب برای کار، خلاقیت و نوآوری هستند و با هم ظرفیت ها و هم مصارفشان، نقش مهمی در انتقال به اقتصاد چرخشی دارند. این گزارش راه حل هایی برای بهبود بازیافت پسماند بخش مسکونی، ضایعات بخش عمران، زیرساخت و ساختمان سازی، استفاده مجدد از آب باران، تولید انرژی پاک و کارآمد، تصفیه پسماندهای دارویی و همچنین تهیه کالا و خدمات ارائه می دهد
توضیحات : این کتاب خاطرات نخستوزیرگرجستان را دربر میگیرد که توضیح میدهد طی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ چگونه در این کشور اصلاحات اقتصادی فراگیر انجام شدهاست. این کتاب به صورت دقیق موانع مبارزه با فساد در اقتصاد را نشان میدهد و از این منظر میتواند الگویی مناسب برای تدوین برنامههای مبارزه با فساد در کشورهای دیگری مانند ایران باشد.
آنطور که این کتاب اشاره میشود، راهی که گرجستان برای اصلاحات طی کرده، مبارزه با فساد، تغییر سیاستهای پولی و مالی، ارتقای محیط کسبوکار، متحول کردن سیاستهای مالیاتی و گمرکی، تغییر نحوه خصوصیسازی، اثربخش کردن مدیریت بخش انرژی، چگونگی توزیع هدفمند یارانههای اجتماعی و اصلاحات در نظام بهداشت و درمان و آموزش پایه و عالی بوده است. البته هرکدام از این موارد، به طور کامل در کتاب ریشهیابی و روشهای اصلاح آن عنوان شده است؛ بنابراین این کتاب میتواند شروع راهی برای انجام اصلاحات اقتصادی و سیاستی در ایران را هم فراهم کند.
این کتاب توسط اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران به صورت الکترونیکی منتشر گردیده است
توضیحات : کتاب راهنمای ریسک کشوری اثری است از مینا تاکسوز به ترجمۀ حسام الدین عباس حلاج/ سید حمیدرضا عظیمی و چاپ انتشارات امین الضرب. اثر حاضر یکی از کتاب های شاخص حوزه ریسک کشوری در سال 2018 است که به ارائۀ مدل ریاضی محاسبه ریسک، جدیدترین تئوری ها در این حوزه، چندین مطالعۀ موردی درباب این موضوع و کاربرد ریسک کشوری در تصمیم گیری های کلان اقتصادی می پردازد.
گزیده ای از کتاب:
عدم تعادل در پرداخت های خارجی می تواند بیانگر وجود مشکلات اساسی در ساختار تجارت نیز باشد. تمرکز از سوی شریک تجاری منشا عمده آسیب پذیری است. مطالعات آماری نشان می دهند که آسیب پذیری رشد در برابر رشد عمده شریک تجاری یکی از مهمترین عوامل خارجی است: رشد میان مدت ضریب همبستگی نزدیک به یک را نشان می دهد. نظام های اقتصادی دارای بازار داخلی کوچک و وابسته به رشد مبتنی بر صادرات در این ارتباط حساس تر هستند. نه تنها رشد بلکه تغییرات در نرخ ارز شریک تجاری نیز منتقل می شوند.
حدود یک سوم صادرات آرژانتین به بازار مرکوزر، اتحادیه گمرکات امریکای جنوبی، وارد می شود که حجم زیادی از آن به برزیل می رود. بحران در اقتصاد برزیل و کاهش عظیم ارزش واقعی ارز در اواخر دهه 1990 در تضعیف قفل ارزی آرژانتین نقش داشت.
ترکیه در نیمی از صادرات خود به اتحادیه اروپا متکی است. بحران منطقه یورو و کاهش ارزش یورو در برابر دلار ضربه سنگینی به صادرات ترکیه وارد کرد. این ضربه نه تنها تقاضا برای کالای این کشور را تحت تاثیر قرار داد، بلکه باعث تضعیف رقابت پذیری آن نیز شد. ترکیه انرژی و مواد خام خود را بر حسب دلار وارد و محصولات تولیدی و خدمات خود را بر حسب یورو صادر می کند.
توضیحات : کتاب صد سال دگر که به پیشبینیهای بهترین اقتصاددانهای جهان در مورد آینده میپردازد در سال ۲۰۱۳ توسط انتشارات ام.آی.تی وارد بازار شد. کتاب دامنه گستردهای از موضوعات مانند وضعیت کار، درآمد، بهداشت، بازارها، صنعت بیمه، شرایط سیاسی، فناوری و تغییرات آبوهوایی را در برمیگیرد. ایگناسیو پالاسیوس هوئرتا، گردآورنده این پیشبینیها خود استاد اقتصاد و مدیریت در مدرسه اقتصادی لندن است. او معتقد است اقتصاددانان، بهواسطه نظریههای علمی و آزمونهای عملی، بهترین افراد برای پیشبینی آینده هستند. به همین خاطر او در کتاب «صد سال دگر» سراغ ۱۰ نفر از برترین اقتصاددانان جهان رفته و از آنها خواسته پیشبینی کنند که طی ۱۰۰ سال آینده، یعنی تا سال ۲۱۱۴، اقتصاد جهان چه تحولات و روندهایی را تجربه خواهد کرد.
توضیحات : چرا سال گذشته لیموشیرین و پرتقال کمیاب بود ولی امسال فراوان؟
چرا چند ماه قبل قیمت خانه و آپارتمان آنقدر زیاد بود که کسی آن را گیر نمی آورد و حالا همه جا آپارتمانها خالی مانده اند؟
چرا جنوب شهر مردم گوشت شتر می خورند و در کلبه های کوچک زندگی می کنند و در شمال شهر بهترین غذاها در کاخ ها از آن شمال شهریان است؟…. در اینجاست که می گوییم علم اقتصاد به ما کمک می کند تا برای چراها و پرسش های فوق الذکر پاسخی مناسب پیدا نماییم. دانش اقتصاد نه تنها دردهای اقتصادی اجتماعی را معرفی می کند بلکه می کوشد تا راه و روش درمان آنها را نیز نشان دهد.
نیازهای انسان تنها به نیازهای مادی وی خلاصه نمی شود، نیازهای معنوی بشر نیز باید پاسخ گفته شود. برای ارتباط انسان با خالق جهان ساختن مسجد و سایر وسایل عبادت لازم است، ارتباط با خداوند و ارضاء نیاز معنوی انسان به ارضاء هرچه بهتر نیازهای مادی وی کمک می کند. می گوییم علم اقتصاد به ما کمک می کند تا برای چراها و پرسش ها پاسخی مناسب پیدا نماییم. دانش اقتصاد نه تنها دردهای اقتصادی اجتماعی را معرفی می کند بلکه می کوشد تا راه و روش درمان آنها را نیز نشان دهد…
توضیحات : سری هارولد کلمپ، ماهانتا، استاد حق در قید حیات برای آموزش تعالیم مقدس اک به سرتاسر جهان سفر می کند. بسیاری از سخنرانی های عمومی او بر روی نوار کاست ضبط شده اند؛ اما برخی دیگر به جزء در گردهم آیی به خصوصی که مطرح گشتند، قبلاً در دسترس نبوده اند. تمان سخنرانی های عمومی سری هارول به عنوان خدمتی ویژه به دانشجویان اک و جویندگان در سرار جهان، مستقیماً تحت نظارت خود وی، نسخه برداری و چاپ می گردند. اینک این نوشته ها جهت حصول ادراک معنوی وسیع تر می توانند مورد مطالعه قرار گیرند. کتاب ( آزادی معنوی چیست ؟ )، یازدهمین کتاب از سری مکتوبات ماهانتا، مشتمل بر سخنرانی های او در سال ۱۹۹۱ می باشد. باشد که این اقدام خدمتی در جهت عروج شما به سوی کسب بینشی برتر دربارهٔ هستی باشد.