توضیحات : اگر نخستین قرون زندگی بشر را استثنا کنیم میتوان با یقین بسیار گفت که در گذشته میان سطح رشد اقتصادی و فنی کشورهای مختلف چندان تفاوتی وجود نداشته است. در روزگاران پیش سطح رشد کشورهایی که امروز رشد یافته بشمار می آیند در بعضی موارد و زمینه ها از سطح رشد بیشتر کشورهائی که اکنون رشد نیافته اند پائین تر بود.
اگر بررسی خود را فقط به اروپا و دو قدرت اساسی آسیا یعنی چین و هند محدود کنیم بی تردید باید بگوئیم که میان فرانسه زمان لوئی چهاردهم، انگلستان دوران گیوم دوم، پروس عهد فردریک اول و روسیه عصر پطر کبیر از یک طرف و هندوستان زمان پادشاهی «اورنگ زیب» و چین دوران حکومت «کی یانگ هی» از جانب دیگر از لحاظ بنیانها و نهادهای اجتماعی و مذهبی اختلافات عمیقی وجود داشته است؛ همچنین از لحاظ اقلیمی – یعنی عامل ثابت و مداوم اختلاف – میان این کشورها تفاوتهای بسیار مهمی موجود بوده است. اما اگر وضع آن زمان این ممالک را بطور کلی و در مجموع با یکدیگر بسنجیم، دشوار بتوان حکم کرد که کدامیک از این دو گروه جوامع، از نظر رشد اقتصادی پیشرفته تر بوده و سطح زندگی بالاتری داشته اند. شک نیست که در آن هنگام، اختلاف میان دو کشور هر یک از دو گروه از این نظر بیشتر از اختلاف میان دو گروه بوده است…
توضیحات : بالا زدن آستین برای دگرگونی جهان کاری کاملاً دشوار است. هر یک از 50 واقعیتی که در این کتاب آمده است، قادر به دگرگونی شیوهی اندیشیدن ماست و آنگاه که بحث بر سر دگرگونی دنیاست، همین دگرگونی شیوهی اندیشیدن، مهمترین گام نخستینی است که میتوان برداشت. هر یک از واقعیات این کتاب نکتهای مهم به ما میگوید که نیاز داریم آن را در مورد شیوه زندگی نوین در دنیای نو بدانیم. هر یک از این موارد همراه با مقالهای کوتاه است تا پیشزمینهای بدست دهد که داستان آن روی سکهی آمار را به ما بگوید: یعنی دامنه و حوزهی مشکل چیست، چگونه بهاین نقطه رسیدهایم، و اینک چه میتوان کرد. در پایان کتاب، فهرست کاملی از منابع “۵۰ واقعیت” آمده است؛ واژهنامهای نیز میتوانید در آنجا ببینید که هر یک از اصطلاحات ناآشنا را توضیح میدهد و پس از آنهم، یک رشته اطلاعات در مورد چگونگی آستین بالا زدن موثر و مثبت در جهت رفع و حل مشکل آمده است.
توضیحات : تخمین میزان گرم شدن زمین دشوار است. علم تغییر آب و هوا تا حدی به این موضوع آگاه است، علم می تواند بیانگر این موضوع باشد که دی اکسید کربن و دیگر عناصر چگونه بر سرد و گرم شدن هوا موثر خواهد بود، با این حال هنگامی که پای پیش بینی تغییر آب و هوا که با یک عنصر خاص در اتمسفر به وجود می آید پیش کشیده می شود، علم به سطحی از نداشتن قطعیت می رسد. میزان مصرف انرژی سوخت ترکیبی، جنگلداری، کشاورزی و رشد اقتصادی هم به این عدم قطعیت دامن می زند. حتی نحوه تاثیر آب و هوا بر رفتار مردم هم این موضوع را پیچیده تر می کند. قطعا با تسریع روند گرمایش زمین، اقدامات چشمگیر و سختگیرانه تری از آنچه امروز شاهد آن هستیم اتخاذ خواهد شد. در عین حال روند افزایش گرما ممکن است بر منابعی که برای جلوگیری از این امر لازم است هم تاثیر منفی داشته باشد و کار را بیش از پیش سخت کند. تمامی این عوامل دست به دست هم می دهند تا امکان تخمین وضعیت آب و هوا را در سال 2050 تا حدی غیر ممکن کنند. آنچه مراقبت و کنترل بیش تری را طلب می کند مسیری است که دنیا به سمت گرم تر شدن طی می کند. اگر روند کنونی رو به افزایش باقی بماند، دنیا در سال 2050 با فاجعه ای در مقیاس یک سیاره مواجه خواهد بود.
توضیحات : مهم ترین ویژگی های کتاب حاضر به قرار زیر است : ۱-مفاهیم حقوق بشر به زبانی ساده – که برای همگان با هر سطح معلومات قابل فهم باشد – مطرح گردیده است . ۲- دسته بندی مفاهیم حقوق بشری به بخش های اصلی و تبیین زیر مجموعه های هر یک از بخش ها به گونه ای که خواننده می تواند خلاصه کتاب و حتی رویکرد آن را در فهرست مطالب آشکارا دریابد . ۳- ارائه ی آمارهای معتبر در زمینه ی نقض حقوق بشر در کشورهای مختلف با استفاده از نقشه ی جهان به منظور معرفی مناطق بحرانی و ارائه مثالهای روشن در هر مورد . ۴-در این اطلس مصور نشان داده شده است که حتی کشورهایی که از نظر نوع حکومت، مذهب، موقعیت جغرافیایی، وضعیت اقتصادی بسیار متفاوت هستند، در مورد حقوق بشر و نقض مقررات آن، رویکرد مشابهی دارند . ۵- مؤلف این اطلس جناب آقای اندرو فاگان با حفظ بی طرفی نه فقط به نقض حقوق بشر در کشورهای توسعه نیافته و یا در حال توسعه پرداخته، بلکه گونه های مختلف نقض حقوق بشر در کشورهای توسعه یافته را نیز مورد مداقّه قرار داده است . ۶- علاوه بر نمایش زیبای گرافیکی آمار، با ارائه تصاویر گوناگون و ذکر تاریخچه ای در خصوص اهم موضوعات مانند نسل کشی های متعدد قرن بیستم تلاش شده تا شمایی کلی از وضعیت حقوق بشر در جهان را به خواننده ارائه دهد .