توضیحات : زناشویی از زمان بسیار کهن در ایران مسئله بسیار مقدسی بوده و در ادبیات دینی ایران باستان که به زبان اوستا و پهلوی نوشته شده، گواه بسیاری در تقدس و اهمیت ازدواج در دست است. نویسنده در این کتاب کوشیده تا تصویری از تمدن و پایه تربیت زن و مراسم ازدواج در ایران باستان را بنمایاند.
توضیحات : در این کتاب در مورد سیر تاریخی تشکیل خانواده ها و تحولات و ساختار آن بحث می شود. سپس مسئله اخلاق به پیش کشیده می شود و آن را با تطورات اجتماعی، اقتصادی، تکنولوژی به چالش می کشد و در پایان در مورد آنچه می تواند رخ دهد و استفاده از تکنولوژی ایده هایی مطرح می شود. راسل به سال ۱۹۲۹ کتاب «زناشویی و اخلاق» را نوشت. در این کتاب او عقایدی تازه مطرح کرده بود که به نظر همگان خوشایند نبود، ولی به سبب جدایی از همسر دوم و طرح طلاق در دادگاه این کتاب موفقیت فراوانی کسب کرد. به عقیدۀ او هرگونه اخلاق نظری زاید است و برای زندگی قواعد اخلاق عملی لازم است، ولی متأسفانه قسمت عمده این قواعد از قبیل اخلاق جنسی براساس اندیشه های خرافی و متأثر از ترس و نگرانی بی اساس است. در حالی که اگر آدمی واقعاً بخواهد از زندگی خوب و شایسته ای که در میان همسایگانش پذیرفته شده اند را فراگیرد، چرا که اعمالی از قبیل قربانی کردن انسان در نتیجه اعتراض به عقاید اخلاقی مرسوم بوده که از بین رفته اند. و بدیهی است که انتقال از سیستمی کهنه به نو، مثل هر تغییر و تحولی متضمن دشواری و مشکلات است.
فصل اول : مقدمه
فصل دوم : جوامع مادرتباری
فصل سوم : نظام های پدرسالاری
فصل چهارم : ریاضت و گناه
فصل پنجم : اخلاق مسیحی
فصل ششم : عشق رمانتیک
فصل هفتم : آزادی زنان
فصل هشتم : تابوی معرفت جنسی
فصل نهم : جای عشق در زندگی آدمی
فصل دهم : زناشویی
فصل یازدهم : فحشاء
فصل دوازدهم : زناشویی آزمایشی
فصل سیزدهم : خانواده امروزی
فصل چهاردهم : نقش خانواده در روحیات فرد
فصل پانزدهم : خانواده و دولت
فصل هفدهم : نفوس
فصل هجدهم : اصلاح نژاد
فصل نوزدهم : مسأله جنسی و آسایش فرد
فصل بیستم: جای عشق در میان ارزشهای انسانی
فصل بیست و یکم : نتیجه
توضیحات : بهداشت جنسی، یکی از ضروریات زندگی با سعادت زناشوئی است. چه بسیار زناشوئی ها که در نتیجه عدم رعایت بهداشت جنسی، یا نفرت و اکراه و خیانت زن و شوهر انجامید، و یا به طلاق و جدائی منجر گشته است. همانگونه کهاگر قلب و معده و کبد خوب کار کند، شخص از سلامت خود لذت می برد در امور جنسی نیز اگر رعایت آئین خاص و پراهمیت آن بشود و بهداشت مربوط بدان مرعی گردد، زن و شوهر از ادامه زندگی جنسی با همدیگر لذت می برند و زندگی فکری دو همسر و شرکتشان در سایر جزئیات و کلیات امور حیاتی نیز به خوبی و خوشی می گذرد. در صورتیکه اگر روابط جنسی یک زن و شوهر، بر پایه توافق و تعادل صحیح نباشد و بهداشت جنسی رعایت نگردد، هرگز آن نور امید که باید از چشمان دو شریک زندگی بتابد، هرگز آن روشنی و درخشندگی که باید بر محیط زناشوئی حکمفرما باشد، در خانه دو شریک و همسر زندگی دیده نمی شود. بسیار کسان هستند که هرگز قائل به اهمیت امور جنسی نبوده و آنچه را که از راه غریزه صرف و سابقه امر و طبیعت عمل، می دانند و انجام می دهند، کافی می شمارند در صورتیکه امور جنسی و زندگی جنسی، کمال اهمیت را در زندگی بشر دارد و خیلی حساس تر و دقیق تر و عملی تر از آنست که کسانی بخواهند زمام آنرا بدست همان خواهش های آنی و اعمال کورکورانه غریزی بسپارند و دیگر ندانند که «جنسیت» در زندگی روحی و جسمی و حتی در حیات عقلانی و فکری و اجتماعی ایشان، چه تاثیرات فوق العاده دارد.
توضیحات : در این کتاب قصد دارم شما را با روش هایی آشنا کنم که با هر سطحی از ثروت، سواد، تحصیلات و سطحی از رفتارهای اجتماعی و موقعیت مکانی که باشید، محبوب همسرتان شوید و از زندگی کردن در کنار او آرامش داشته باشید و رضایت قلبی در وجودتان حاصل شود. در این کتاب فرا خواهید گرفت که با انجام اقدامک های کوچک، تغییرات بسیار بزرگی در زندگی خود ایجاد کنید، البته باید توجه کنید که خودتان هم علاقه مند باشید که این تغییرات در زندگی تان به وجود بیاید و باید بتوانید تغییرات کوچکی در زندگی خود ایجاد کنید. برای توضیح اینکه این کتاب به درد چه کسانی می خورد، بهتر دیدم توضیح دهم که این کتاب به درد چه کسانی نمی خورد! به طور حتم این کتاب به درد افرادی که به سرنوشت خود علاقه ای ندارند و زندگی خود را به روزمرگی می گذرانند، نخواهد خورد، این کتاب برای کسانی که فکر می کنند در زندگی کاری، اجتماعی و زناشویی خود نیازمند هیچ کمکی نیستند مناسب نیست.
توضیحات : هیچ کس نمیتواند انکار کند که مشکلات زناشویی روی خود فرد هم تاثیر میگذارد ، اما مهم این است که بفهمیم کی و چگونه باید در مورد آنها تصمیم بگیریم. بدون مراجعه به مشاور خانواده هم میتوان مشکلات زناشویی را حل کرد . البته ، مردم باید بدانند که اگر نخواهند برای حل مشکلات شان به مشاور خانواده مراجعه کنند ، برطرف کردن آن مشکل زمان زیادتری خواهد برد. در هر حال چه بخواهید زندگی تان را ادامه دهید یا نه ، شمائید که باید تصمیم بگیرید ، شما مسئول هستید. بنشینید و در مورد ازدواج تان صحبت کنید ، عشقی که به همدیگر دارید و آینده ای که میخواهید با همدیگر پیش رو داشته باشید. اگر برای زندگی زناشویی تان آینده روشنی میبینید ، پس در مسیر درستی قرار گرفته اید و میتوانید به کمک یکدیگر مشکلات تان را حل کنید. در مورد نیازهایتان صحبت کنید. مشکل هر کدام از شما چیست؟ هر فردی مشکلات را از زاویه دید خودش نگاه میکند. بنابراین خیلی مهم است که در مورد رابطه تان صحبت کنید و ببینید از زندگی زناشویی تان چه میخواهید. زمانیکه دیدگاه همسرتان را در مورد زندگی و مشکلاتش بدانید ، راحت تر میتوانید مشکلات تان را حل کنید.