توضیحات : بیشتر ریاضیدانان زمینهٔ مطالعاتی شان و در حالت عمومی تر کل ریاضی را همراه با لذت و زیبایی میدانند برای همین برای توصیف ریاضیات (یا حداقل برخی بخشهای آن) از صفت زیبا استفاده میکنند. برخی ریاضی را به هنر تشبیه میکنند و بعضی دیگر آن را یک فعالیت خلاقانه میدانند. اما در بیشتر موارد ریاضی را با شعر و موسیقی مقایسه میکنند. برتراند راسل احساس خود پیرامون زیبایی ریاضی را چنین بیان کرد: ریاضیات، در جایگاه واقعی خود نه تنها حقیقت را حکایت میکند بلکه در منتها الیه زیبایی است – یک زیبایی سرد و تلخ مانند آنچه که در یک تندیس میبینیم بدون هیچگونه نشانهای از طبیعت ضعف تر ما، بدون زیباییهای فریبندهٔ نقاشی و موسیقی و همچنان در انتهای خلوص و توانایی در نمایش کمال، چیزی که تنها بالاترین هنر قادر به نمایش آن است. ذات حقیقی سرخوشی و غرور. احساس شکستن محدودیتهای یک انسان معمولی و بالاتر رفتن، و این چیزی است که نشانهٔ اوج برتری است و تنها در ریاضی و شعر میتوان آن را جستجو کرد. پل اردوش احساسش دربارهٔ غیرقابل وصف بودن ریاضیات را چنین بیان کرد: «اعداد برای چه زیبا هستند؟ مانند این است که بپرسیم چرا سمفونی ۹ بتهوون زیبا است. اگر دلیل آن را نمیدانید کسی هم نمیتواند آن را به شما بگوید. من میدانم که اعداد زیبایند. اگر آنها زیبا نباشند پس هیچ چیز زیبا نیست.»
توضیحات : پرویز شهریاری برای آشنایی جوانان با قانون های حاکم بر طبیعت و جامعه کتاب «بازی با بی نهایت» اثر روزاپتر ریاضی دان مجارستانی را ترجمه کرد و با ترجمه «ریاضیات، محتوی، روش و اهمیت» سعی در بسط تفکر فلسفی جوان داشت.
اگر کسی باشد که ریاضیات را دانشی دست نیافتنی و یا ملال آور بداند، با خواندن کتاب بازی با بی نهایت، تمام پرده پندار نادرستش فرو می ریزد و همانطور که صفحه های کتاب را پشت سر می گذارد، گام به گام به ساختمان پرشکوه و زیبای ریاضیات نزدیک می شود، لذت دست یافتن به ناشناخته ها را احساس می کند و می پذیرد که ریاضیات، ضمن اینکه فرمانروای مطلق همه دانش هاست، هنری بزرگ هم به شمار می رود. بازی با بینهایت در عین حال برای آنهایی هم که ریاضیات را دوست دارند و با آن زندگی می کنند، پرفایده است و چیزها می آموزد و به ویژه برای دبیران ریاضی که در جستجوی راههای تازه و ساده ای برای قانع کردن دانش آموزان هستند، کتابی نمونه به شمار می رود. بازی با بینهایت از ساده ترین مفهوم ریاضی یعنی شمار آغاز می کند، از همه راههای پرپیچ و خمی که با دست پیشینیان ما گشوده شده است، می گذرد و خود را به قله امروزی دانش بشر می رساند. جایی که دیگر ادامه آن شناخته نیست و بزرگترین ریاضیدانان امروز با دشواریهای آن دست و پنجه نرم می کنند.
توضیحات : درکِ مکانیکِ کوانتومی، چه در پایه ی پیوسته ( مکانیک کوانتومی موجی اروین شرودینگر ) و چه در پایه ی گسسته ( مکانیک کوانتومی ماتریسی ورنر هایزنبرگ، مستلزم یادگیری ریاضیاتِ مکانیک کوانتومی در دو پایه ی پیوسته و گسسته به واسطه ی نمادگزاری و اقدامات پل دیراک است. کتاب ریاضیات مکانیک کوانتومی، اثر حامید احمدی ( لاوین )، چنین نیازی را برای علاقه مندان و دانشجویانِ فیزیک بر طرف می سازد
توضیحات : چگونه مانند يك رياضيدان بينديشيم؟ هدف من، ارائه كتابچه اي لبريز از توصيه هاي كاربردي به شما است كه چگونه مهارت هاي مشخصي را كسب كنيد تا مانند يك رياضيدان فكر كنيد. « مطالعه رياضي در دانشگاه، نيازمند مهارت هاي مطالعاتي است كه براي شما تازگي دارند. در اين متن، از مهارت هاي عمومي مطالعه صحبت نمي كنيم، بلكه مي خواهيم وقتي شما فارغ التحصيل مي شويد، مانند يك رياضيدان فكر كنيد. و بنابراين هدف من، ارائه كتابچه اي لبريز از توصيه هاي كاربردي به شما است كه چگونه مهارت هاي مشخصي را كسب كنيد تا مانند يك رياضيدان فكر كنيد. »
فهرست کتاب :
بخش ۱ : توصیههای عمومی
بخش ۲ : خواندن ریاضیات
بخش ۳ : نوشتن ریاضی
بخش ۴ : چگونه مسائل را حل کنیم
بخش ۵ : برخی اشتباهات رایج
بخش ۶ : چگونه یک تعریف را بخوانیم؟
بخش ۷ : چگونه یک قضیه را بخوانیم؟
بخش ۸ : چگونه یک اثبات را بخوانیم؟
بخش ۹ : چگونه منطقی فکر کنیم؟
بخش ۱۰ : چگونه اثبات کنیم که…؟
بخش ۱۱ : الفبای یونانی
بخش ۱۲ : نمادهای رایج
توضیحات : شما در یادگیری ریاضیات توسط فرزندانتان، سهم مهمی دارید. زمانیکه به طرق مختلف فرزندتان را وادار به فکر کردن و صحبت کردن درباره ریاضی می کنید، در اصل کلید موفقیت آینده او را به دستش می دهید. امروزه مهارتهایی همچون تفکر انتقادی، راه حل جویی، قدرت استدلال و قدرت ایجاد ارتباط از طریق ریاضی جزء مهارتهای ضروری به شمار می آیند. این مفاد مبانی تدریس درس ریاضی در مدارس استان اونتاریو می باشد. زمانیکه با فرزندانتان فعالیت های این کتاب را کار می کنید، متوجه کاربرد عملی این مهارتها خواهید شد. امیدواریم از همراهی فرزندانتان در یادگیری لذت ببرید…
توضیحات : کتاب حاضر همسو با برنامهٔ درسی ملی و در ادامهٔ تغییر کتاب های ریاضی پایه های هشتم و نهم تألیف شده است. در گذشته تأکید کتاب های درسی ریاضی بیشتر بر توانایی انجام محاسبات بوده است. در کتاب های جدید ضمن حفظ این هدف، تأکید اصلی بر پرورش قوهٔ تفکر و تعقل و رشد توانایی حل مسئله است. اگرچه رسیدن به چنین هدفی با موانع و دشواری های فراوانی روبه روست و تحقق کامل آن به سرعت امکان پذیر نیست؛ ولی مدّنظر قرار دادن چنین هدفی می تواند جهت اصلی حرکت جامعهٔ آموزش ریاضی را تعیین کند. اصلی ترین و مؤثرترین نقش در این برنامه به عهدهٔ دبیران ریاضی است. توانایی انعطاف و هماهنگی و همراهی معلمان با برنامه های جدید ستودنی است. مؤلفان کتاب حاضر سعی کرده اند که در جهت ادای وظیفه نسبت به معلمان عزیز ریاضی، ضمن اطلاع رسانی به موقع دربارهٔ تألیف، کتاب راهنمای معلم و نیز فیلم های آموزشی را در اختیار همکاران عزیز قرار دهند.
توضیحات : موئلف مسائل بسیاری را در ماهنامه ریاضی آمریکا مطرح نموده است و حدسیه او درباره کسرهای مصری در بسیاری جاها مورد استناد قرار گرفته است. تا سال ۱۹۹۰ طراح مسائل مسابقات ریاضی نیومکزیکو بوده است. وی از ستایشگران پروپاقرص شیوه های آموزش جرج یولیاست، و باز پینگ پونگ، پرورش گل سرخ، گوش دادن به موسیقی کلاسیک، و نیز طرح معماهای ریاضی سرگرمی های مورد علاقه اوست. هدف وی در این کتاب این است که نشان میدهد میتوان اعداد مختلط و هندسه را به زیبایی در هم آمیخت و در نتیجه به برهان های ساده و تعمیمهای طبیعی بسیاری از قضایای هندسه مسطحه مانند قضایای ناپلئون، مطلمیموس – اویلر ، سیمسن و مورلی دست یافت.
توضیحات : این کتاب در سال ۱۳۴۷ شمسی توسط آقای جهانگیر شمس آوری برای تدریس در سال اول دوره تحصیلات ابتدائی تالیف گردیده است. کتاب شامل ۱۱۹ صفحه رنگی بوده که برای دانش آموزان آن دوره خاطره های زیادی به همراه دارد.
توضیحات : هدف ما در این کتاب ضمن معرفی طیف وسیعی از تعاریف ریاضی، ارائه تست هایی است که دانش آموزان را با انواع مختلفی از سوالات المپیاد، آزمونهای علمی و کنکورهای آزمایشی آشنا سازد. عقیده ما این است که اگر به دانش آموزان توضیحات کافی درباره علم ریاضیات و مفاهیم آن داده شود درک بسیار بهتری از آن خواهند داشت لذا در کتاب حاضر قبل از ارائه تست ها توضیحات و مثال هایی آورده ایم تا قلمرو موضوع بیشتر مشخص گردد و انگیزه ای برای مطالعه آن ایجاد شود. این کتاب شامل شش فصل میباشد که در تمامی این فصول با تاکید بر ارائه تست هایی هدف عمومی، ایجاد زمینه هایی در دانش آموزان است که آنها را قادر سازد علاوه بر انجام اعمال ریاضی، کاربرد ریاضیات را در زندگی روزمزه مشاهده نمود.
توضیحات : کتاب “گفت و شنودهایی در ریاضیات” کتابی است بسیار جذاب و با زبان ساده ، که شما را با رمز و راز و تاریخچه ی برخی متفکران برجسته ی ریاضی آشنا می کند. شامل سه گفت و شنود درباره ی معنا و کاربرد ریاضیات است. نویسنده ی این کتاب که خود یک ریاضیدان و آموزگار ماهر ریاضی است برای آنکه برای خواننده ی عام معنا و مفهوم و اهمیت و کاربرد ریاضیات را توضیح دهد این گفت و شنودها را با بهره گیری از قدرت تخیل خود در بستر تاریخی مناسب و از زبان شخصیتهای نامدار و صاحب سبک تاریخ ریاضیات بیان کرده است. نکته ی جالب این است که در هر گفت و شنود یک ریاضیدان بزرگ با یک شخص تازه کار ولی علاقه مند درباره ی ریاضیات صحبت می کند و درست به همین دلیل حرفهای رد و بدل شده بسیار ساده و قابل فهم هستند اما علیرغم سادگی و روان بودن کلام، مفاهیم بیان شده در این گفت و شنودها مفاهیم عمیق و بنیادی ریاضیات هستند. با این دیدگاه می توان سبک نوشتاری این کتاب را سهل ممتنع! دانست. این کتاب در سال ۱۳۷۳ ترجمه و چاپ شده بود.
توضیحات : یک اختلال یادگیری، اختلالی عصب زیست شناختی است که از یک مشکل جدی در خواندن، حساب کردن و یا کلمهبندی نوشتن به وجود میآید که انتظار نمیرود به یک فرد عادی نسبت داده شود. یک اختلال یادگیری نه یک اختلال یادگیری است ونه به وسیله ی یک اختلال هیجانی ایجاد میشود. اگر درست ارزیابی نشود تأثیر بالقوهای روی عملکرد ناسازگارانهی فرد دارد و در حوزههای چندگانهی زندگی ضعف ایجاد مینماید. وقتی فردی مظنون به اختلال یادگیری میشود، یک ارزشیابی عصب روانشناختی تواناییها ضروری است تا منبع مشکل را به علاوه در حوزههای توانایی عصب روانشناختی تعیین کند که میتواند به عنوان پایهای برای فنون جبرانی و اختیارات درمانی باشد