توضیحات : کتاب واژهنامه سیاسی به قلم امیر نیک آیین، مجموعه لغات و اصطلاحات علم سیاست میباشد که به همراه توضیحات و معنای آن گرداوری شده است. در بخشی از کتاب واژهنامه سیاسی میخوانیم: آنارشیسم یا هرج و مرج طلبی یک جریان سیاسی است که با منافع و آمال طبقه کارگر و همه زحمتکشان مغایر است. از نظر طبقاتی دارای ریشه خرده بورژوایی و از نظر سیاسی ارتجاعی است، زیرا در جهت تکامل جامعه نیست. این لغت از واژه یونانی آنارخیا مشتق است که به معنای فقدان رهبری و حکومت است. آنارشیستها ضرورت وجود دولت و منجمله دولت برولتاری را در هرگونه شرایط اجتماعی، ضروررت وجود حزب و انضباط و مشی سیاسی و برنامه عمل آن را نفی میکنند.
در جنبش انقلابی طرفداران آنارشیسم با رهبری نهضت از جانب حزب و با ایدئولوژی آن مخالفاند. آنها بهانه اینکه شخصیت انسان آزاد است، تنها عمل انفرادی را قبول میکنند و در مقابل اقدام جمعی و مبارزه طبقاتی و نهضت اجتماعی را به هیج میگیرند. با چنین طرز تفکری روشن است که آنارشیسم عملا مانع مبارزه مردم و گسترش و اتحاد آن میشوند، طبقه کارگر را از انجام رسالت تاریخی خویش باز میدارند، نفاق و پراکندگی را به جای تشکل و همبستگی میگذارند.
توضیحات : کتاب حاضر درباره اندیشه سیاسی فیلسوفان غربی از «افلاطون» تا «هابرماس» نوشته شده است. در این بررسی بسیاری از مسائل ایدئولوژیکی اندیشمندان سیاسی یونان بوستان مطالعه و ایدئولوژیهای جدید سیاسی در دولتهای بزرگی چون: اسکندر کبیر، امپراتوری رُم و… شرح داده شده است. و نیز چند ویژگی مهم تحولات اجتماعی دوران میانه قرن پنجم تا سیزدهم م با تحلیل فلسفه «توماس آکونیاس ایتالیایی» توضیح داده شده است. همچنین در کتاب درباره فروپاشی روابط فئودالی در قرن پانزدهم و شانزدهم اطلاعاتی ارائه و درباره یکی از جدال انگیزترین چهرههای تاریخ عقاید سیاسی یعنی «ماکیاولی» مطالبی آورده شده است. در ادامه آرا و خطابهها و عقاید «فوتسه» که وجوه اشتراک زیادی با عرفان دارد، تحلیل و با بیان تضادهای آشکار ایدئولوژیک در سده هفدهم وارد مبحث رشد و تحول آرای سیاسی از قرن هجدهم تا نوزدهم شده و در این مسیر آرای «ژان ژاک روسو» با اندیشمندان سیاسی عصر روشنگری مقایسه گردیده است. در پایان ضمن پرداختن به ایدئولوژیهای سیاسی مدرن: «کنسرواتیسم (محافظهکاری) لیبرالیسم، سوسیالیسم، مارکسیسم، آنارشیسم، ناشیسم و نازیسم و کمونیسم، علل سقوط کمونیسم بررسی و ایدئولوژی «نئوکنسرواتیسم» با معرفی برجستهترین عضو این مکتب یعنی «ایرونیگ کریستول»، تبیین گردیده است.