توضیحات : در بسیاری از کشورها و فرهنگها جنگیرها یا احضارکنندگان ارواح بسیاری وجود دارد که حضور این امر میتواند ادعا یا احتمالی برای وجود جن و جنیان باشد. در کتاب مقدس مسلمانان آمده که جنیان از آتش آفریده شدهاند، آفرینش آنها به قبل از آفرینش انسان بازمیگردد، مذکر و مونث دارند، دارای تمایلات انسانی هستند و تعداد آنها بیش از انسانها است و مانند انسان میمیرند. از آنجا که نوع خلقت جنیان با انسانها متفاوت است، مکان و نحوه زندگی و ویژگیهای آنها نیز با انسانها تفاوت بسیاری دارد. به طور کلی، جن نام دستهای از موجودات فراطبیعی است که بسیاری از ادیان الهی نیز به وجود آن اشاره کردهاند و علم نیز در تلاش کشف اطلاعات بیشتر راجعبه آن است.
توضیحات : عجایبالمخلوقات و غرایبالموجودات، با نامهای دیگر عجایبنامه و جام گیتینمای، کتابی است به زبان فارسی نوشتهٔ محمد بن محمود بن احمد طوسی (همدانی). مؤلف این اثر را میان سالهای ۵۵۱-۵۶۲ ق به نام ابوطالب طغرل فرزند ارسلان فرزند طغرل سلجوقی در ده رکن و قانون نوشت. در رکنهای دهگانهٔ کتاب مطالبی در چندین باب آمدهاست:
۱. عجایب اجرام سماوی، فرشتگان، قطبین، سیارات و کرات، آفتاب، ماه، خواص کواکب، بروج دوازده گانه
۲. عجایب پدیدههایی که میان آسمان و زمین به وقوع میپیوندند و عجایب آتش
۳. عجایب زمین: دریاها، رودها، چشمهها، چاهها، زمین و اقالیم آن، کوهها، سنگها و جواهرات و صخرهها
۴. عجایب کشورها و اقلیمها، مساجد و کلیساها
۵. عجایب درختان، میوهها و علفها،
۶. عجایب صورتها، اشکال منقوره و منقوشه، طلسمها، مجسمهها، قبور پیامبران و پادشاهان، گنجینهٔ شاهان
۷. عجایب شرف انسان و آفرینش وی: عقل، روح، ارواح حیاتی، طبقات مردم، اقوام، عقاید، قبیلهها و اقشار نجبا، نبوت، کیمیا، طب (خواص و طرز کار بدن، تغذیه و علم موالید، جبر و اختیار، علم نفس، تعبیر رؤیا، بعثت و قیامت
۸. عجایب (موجودات ماوراءالطبیعی)، اجنّه، اشباح، عفریتها، غولها، نسناس و…،
۹. عجایب پرندگان (مرغان)
۱۰. عجایب جانوران: انواع آنها، جانوران وحشی، دریایی، مارها و زهرها
قصد مؤلف از تألیف این اثر به نقل از مقدمه، این بوده که میخواستهاست دیگران را از عجایب و غرایب دنیا آگاه سازد بی آنکه تن به سفر بدهند. طرح ساختی این اثر به تقلید از طبقهبندی کتاب طبیعیات ارسطو شکل گرفتهاست، اما محتوای آن علمی نیست و مؤلف به غیر از گفتارهایی از پیامبر و پارهای حکایات تاریخی، به توصیف جهانی خیالی پرداخته و میان قصهها و اساطیر گم شدهاست. کتاب پر از حکایات گوناگون است و به همین سبب منبعی مهم برای مطالعه ادبیات عامیانه در ایران به شمار میآید. منابع کتاب عجایبالمخلوقات دو دستهاند. یکی آثاری که پیش از آن در رشتههای گوناگون به رشتهٔ تحریر درآمدهاند و دیگر مطالبی که به استناد گفتههای جهانگردانِ آن روزگار، نظیر ابن فضلان، آورده شدهاند. خود مؤلف نیز اشاره کردهاست که «ما این کتاب را جمع کردیم آنچه دیدیم در کتاب مسطور و آنچه شنیدیم از جوالان و سیاحان»
توضیحات : واقعیت این است که همیشه انسانها در صدد بودند تا از رازهای عالم وجود پرده بردارند تا بتوانند از تاثیر و نقش انها در زندگی خود بهره گیرند و با ملکوت مانوس باشند. البته در این میان کسانی هستند که عطش زیادی در این کار دارند و طالب نفس اماره هستند و … در این کتاب نویسنده سعی کرده به کمک قرآن و روایات و دلایل حکمی جایگاه جن، شیطان و جادوگر را در عالم مشخص کند تا نه تنها مرز خرافه با حقیقت روشن شود، بلکه خواننده با معارف بلندی در موضوع امور غیبی آشنا گردد و بتواند با پیگیری این امور جهت زندگی خود را به سیره ی اولیای دین نزدیک کند.