توضیحات : نمونه های تاریخی ارتش شاهنشاهی ایران از زمان کوروش کبیر تا قرن حاضر در رژه تخت جمشید به مناسبت جشن دوهزار و پانصد سالگی بنیادگذاری شاهنشاهی ایران به نمایش گذاشته شد. رژه تاریخی تخت جمشید با ورود دو پیک سوار با لباسهای دوره هخامنشی (330 – 668 قبل از میلاد) آغاز گردید. هرودوت مورخ یونانی پس از سفر به ایران در قرن پنجم قبل از میلاد درباره این پیکها می نویسد: “نه باران، نه برف و نه تاریکی شب نمی توانست این پیکها را از حرکت بازدارد.”
این دو پیک در این جشن پیام وفاداری ملت ایران را از جانب دو مجلس به پیشگاه شاهنشاه آریامهر تقدیم نمودند. پیام مزبور به نحوی که در زمان هخامنشیان معمول بود، روی پوست آهو نوشته شده بود…
توضیحات : در دولت جنابان آقایان علاء، دکتر اقبال و مهندس شریف امامی، این جانب با سمت معاون نخست وزیر و وزیر مشاور در جلسات هیئت دولت شرکت داشتم و علاوه بر وظایف اصلی خود به عنوان دبیر هیئت، صورت جلسات و جریان مذاکرات را هم تحریر و تنظیم می کردم. در آن ایام جلسات هیئت دولت هفته ای دوبار (بعدازظهرهای شنبه و چهارشنبه) در کاخ نخست وزیری و هفته ای یکبار (بعدازظهرهای دوشنبه) در کاخ مرمر یا سعد آباد یا کاخ اختصاصی در پیشگاه شاهنشاه تشکیل می یافت…
توضیحات : در بهمن سال گذشته، اندکی پیش از پیروزی انقلاب، کتاب جدیدی درباره رویدادهای ایران به زبان فرانسه در پاریس منتشر گردید. این کتاب پرفروش ترین کتابی است که تاکنون درباره ایران به زبان فرانسه چاپ شده و ترجمه آن به زبانهای آلمانی و ژاپنی در دست انتشار است و اینک ترجمه فارسی آن منتشر می گردد. نویسندگانِ ایران بر ضد شاه، بزرگی طلبی های شاه و شکست اصلاحات ارضی و ورشکستگی اقتصاد برنامه ریزی ایران روی کاغذ و مبارزات توده های مردم را به درستی تشریح کرده اند و در پایان به کمک اسناد و شواهد، شیوه های پلیس مخفی شاه (ساواک) را بر پایه شکنجه و خبرچینی نشان داده اند.
توضیحات : ازسری انتشارات شورای عالی فرهنگ و هنر شامل خدمات و سازندگی های صورت گرفته در ایران از دوران کوروش هخامنشی تا محمدرضا پهلوی می باشد.. ماد نام قومی هندواروپایی مرتبط با پارسها بود که در سده ۱۷ پیش از میلاد در سرزمینی که بعدها به نام ماد شناخته شد نشیمن گزدید. بر پایه برخی منابع مادها میان سدههای ۹ تا ۷ پیش از میلاد حکومتی یکپارچه برای سرزمینهای مادی تشکیل ندادند همچنین آن چه از متون آشوری – که اسنادی معاصر با دوران مادها هستند – برمیآید، آن است که مادها از سده” نهم تا هفتم پ. م. نتوانسته بودند چنان پیشرفتی بیابند که سبب همگرایی و یک پارچگی و سازمانیافتگی قبایل و طوایف پراکنده” ماد بر محور یک رهبر و فرمانروای برتر و یگانه – که بتوان وی را پادشاه کل سرزمینهای مادنشین نامید؛ آن گونه که هردوت «دیوکس» را چنین مینماید – شده باشد…
توضیحات : کودتای نوژه کودتایی بود که چندی پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران، توسط تنی چند از افسران ارتش شاهنشاهی ایران و با تمرکز افسران نیروی هوایی برای بازگرداندن شاپور بختیار و حذف آیتالله خمینی و نابودی نظام نوپای جمهوری اسلامی، طرحریزی کرده بودند. برنامه در ۱۸ تیر ماه ۱۳۵۹ (۱۱ ژوئیه ۱۹۸۰) با دستگیری و کشتهشدن تعدادی از عوامل آن فاش شد. پایگاه هوایی شاهرخی (حر) در شهر کبودراهنگ استان همدان مرکز فرماندهی آن بود. فرماندهی کل کودتا بهدست سپهبد سعید مهدیون (فرمانده سابق نیروی هوایی ایران) و رهبری قسمت نیروی هوایی این کودتا برعهدهٔ سرتیپ آیت محققی بود که نباید او را با سپهبد احمدعلی محققی آخرین فرمانده ژاندارمری کل کشور رژیم شاهنشاهی اشتباه گرفت. هدف اول کودتا حملهٔ هوایی به منزل خمینی در تهران و از بین بردن وی و سپس حمله به برج مراقبت فرودگاه مهرآباد ذکر میشود و سپس شکسته شدن دیوار صوتی توسط هواپیماهای در دستان کودتاگران که برتری نظامی آنها را به رخ مردم بکشد..