توضیحات : این کتاب خاطرات نخستوزیرگرجستان را دربر میگیرد که توضیح میدهد طی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ چگونه در این کشور اصلاحات اقتصادی فراگیر انجام شدهاست. این کتاب به صورت دقیق موانع مبارزه با فساد در اقتصاد را نشان میدهد و از این منظر میتواند الگویی مناسب برای تدوین برنامههای مبارزه با فساد در کشورهای دیگری مانند ایران باشد.
آنطور که این کتاب اشاره میشود، راهی که گرجستان برای اصلاحات طی کرده، مبارزه با فساد، تغییر سیاستهای پولی و مالی، ارتقای محیط کسبوکار، متحول کردن سیاستهای مالیاتی و گمرکی، تغییر نحوه خصوصیسازی، اثربخش کردن مدیریت بخش انرژی، چگونگی توزیع هدفمند یارانههای اجتماعی و اصلاحات در نظام بهداشت و درمان و آموزش پایه و عالی بوده است. البته هرکدام از این موارد، به طور کامل در کتاب ریشهیابی و روشهای اصلاح آن عنوان شده است؛ بنابراین این کتاب میتواند شروع راهی برای انجام اصلاحات اقتصادی و سیاستی در ایران را هم فراهم کند.
این کتاب توسط اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران به صورت الکترونیکی منتشر گردیده است
توضیحات : پس از رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸، محبوبیت اقتصاددانان، به ویژه آن ها که بحران مالی آن سال، پیامد نظرات و عملکردشان بود، به شدت کاهش پیدا کرد اما این روزها، مردم جهان بیش از هر زمان دیگری به اقتصاددانان روی آوردند تا به پاسخ پرسش هایشان برسند. اگر بخواهیم در این دورانِ پرسش گری، درباره مسیر و سرنوشت جامعه، و تغییر سریع و وسیع آن بهتر بدانیم، باید به فهمی کارآمد از علم اقتصاد برسیم. کتاب «راهنمای علم اقتصاد؛ الف تا ی» نوشته متیوبیشاپ، از روزنامه نگاران ارشد در اکونومیست، با هدف راهنمایی غیر اقتصاددانان هوشمند نوشته شده است و رسیدن به فهم مشترک این گروه با اقتصاددانان را دنبال می کند. در این کتاب بیش از ۷۰۰ اصطلاح، واژه و عبارت اقتصادی با توضیحی شفاف و ساده به موجزترین شکل ممکن در دسترس خواننده قرار گرفته است. کتاب سرشار از توضیح های ساده و به نسبت مختصر از مفاهیمی است که در دایره گسترده ای از اقتصاد قرار می گیرند. از نهادهای تاریخی بین المللی اقتصادی گرفته تا ترفندهای کلاه برداری در بازار مالی، همه و همه سرگذشتی روشن و قابل فهم در این کتاب دارند.
مفاهیم اقتصاد کلان، اقتصاد خرد، دانش مالی، نظریه ها و نظریه پردازها و سازمان ها و جغرافیاهای اقتصادی و سیاسی از دسته بندی های این کتاب است. خوانش این کتاب به همه علاقمندان به علم اقتصاد و کسانی که نمی خواهند از جهان امروز و تحولاتش بی خبر بمانند، توصیه می شود. متیو بیشاپ در مقدمه این کتاب نوشته است «هدف این کتاب، تشریح علم اقتصاد و مهم ترین ایده های آن، با پرده برداری از مهم ترین اصطلاحات و مفاهیم اقتصادی است. این کتاب تلاش می کند به جای یک تور مفصل در نظریه های علم اقتصاد، کتابی به طور کامل کاربردی باشد. تمرکز این کتاب بر آن وجهی از علم اقتصاد است که بر مشاغل، قیمت ها و تجارت اثر می گذارد. اثری که در هیئت مدیره ها تا سیاستمداران و مبلغان دیده می شود. در یک کلام، این کتاب به آن علمِ اقتصادی می پردازد که زندگی روزمره را لمس و نمایان می کند».
توضیحات : تخمین میزان گرم شدن زمین دشوار است. علم تغییر آب و هوا تا حدی به این موضوع آگاه است، علم می تواند بیانگر این موضوع باشد که دی اکسید کربن و دیگر عناصر چگونه بر سرد و گرم شدن هوا موثر خواهد بود، با این حال هنگامی که پای پیش بینی تغییر آب و هوا که با یک عنصر خاص در اتمسفر به وجود می آید پیش کشیده می شود، علم به سطحی از نداشتن قطعیت می رسد. میزان مصرف انرژی سوخت ترکیبی، جنگلداری، کشاورزی و رشد اقتصادی هم به این عدم قطعیت دامن می زند. حتی نحوه تاثیر آب و هوا بر رفتار مردم هم این موضوع را پیچیده تر می کند. قطعا با تسریع روند گرمایش زمین، اقدامات چشمگیر و سختگیرانه تری از آنچه امروز شاهد آن هستیم اتخاذ خواهد شد. در عین حال روند افزایش گرما ممکن است بر منابعی که برای جلوگیری از این امر لازم است هم تاثیر منفی داشته باشد و کار را بیش از پیش سخت کند. تمامی این عوامل دست به دست هم می دهند تا امکان تخمین وضعیت آب و هوا را در سال 2050 تا حدی غیر ممکن کنند. آنچه مراقبت و کنترل بیش تری را طلب می کند مسیری است که دنیا به سمت گرم تر شدن طی می کند. اگر روند کنونی رو به افزایش باقی بماند، دنیا در سال 2050 با فاجعه ای در مقیاس یک سیاره مواجه خواهد بود.
توضیحات : جهانیسازی اصطلاحی است که برای توصیف تغییراتی که در جوامع و اقتصاد جهانی بر اثر افزایش روزافزون تجارت بینالمللی و مبادلات فرهنگی بوجود میآیند. در مفهوم تخصصی اقتصادی این اصطلاح بیشتر مواقع برای توصیف آثار اقتصاد بازار و بهویژه آزادی اقتصاد بازار است. میان سالهای ۱۹۱۰ و ۱۹۵۰ میلادی مجموعهای از اختلالات اقتصادی باعث کاهش چشمگیر حجم و اهمیت جریان مبادلات در عرصهٔ بازارهای بینالمللی شدند. اما با آغاز جنگ جهانی و پس از جنگ جهانی دوم، در کنفرانس برتون وودز، جریان جهانی شدن معکوس شد. در مناسبات و محیط پس از جنگ جهانی دوم، اقتصاد جهانی بطور چشمگیری با کمک موسسات اقتصادی بینالمللی (صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت (GATT)) و برنامههای بازسازی، گسترش یافت. در دههٔ هفتاد میلادی، آثار و نتایج این نوع بازار – چه آثار مثبت و سودمند و چه آثار منفی و مخرب – رُخنمون شد.