توضیحات : این کتاب ترجمه دیافیلمی است که پروفسور نستورخ، انسان شناس بزرگ شوروی، برای دانش آموزان تهیه کرده. دیافیلم نوعی از فیلم بدون صداست که دارای زیرنویس است و عکس های آن در روی پرده ثابت می ماند. در کشورهای پیشرفته در تمام مراحل آموزشی، از کودکستان گرفته تا دانشگاه، از دیافیلم وسیعا استفاده می کنند. دیافیلم بیشتر به عنوان “کمک درس” برای بچه ها نمایش داده می شود.
دیافیلم “پیدایش انسان” از تعدادی عکس مستند و تعدادی تصویر خیالی تشکیل شده که ما تمام عکسها و تصویرهای آن را در این کتاب چاپ می کنیم و زیرنویس آن را هم ترجمه می کنیم و در زیر عکسها می آوریم. محتوای کتاب مجموعه ای از مدارک ارزنده علمی است که هم می تواند برای نوجوانان آموزنده باشد و هم می تواند مورد استفاده بزرگسالان واقع شود…
توضیحات : کتاب مبانی شناخت انسان با تکیه بر روانشناسی زیستی – بخش اول نوشتهی ام. دبلیو. آیزنک، به عنوان کتاب درسی دورهی کارشناسی برای دانشجویان رشتهی روانشناسی تهیه شده است. این کتاب ترجمه فارسی بخش اول کتاب Psychology: An International Perspective است. ام. دبلیو. آیزنک، پروفسور روانشناسی، رئیس بخش روانشناسی دانشگاه هالووی لندن، یکی از نهادهای پیشرو در بریتانیا و یکی از برجستهترین روانشناسان معاصر بریتانیا به شمار می رود. از او تاکنون بیش از ٣٠ کتاب و تعداد فراوانی مقاله به زبان انگلیسی منتشر شده است. تخصص اصلی آیزنک بیش از هر چیز در رویکرد شناختی است و در این زمینه تاکنون تحقیقات فراوانی توسط او صورت گرفته است.
توضیحات : اولیویا ، ولاهوس، مختصات تمدن را بدین شرح می داند : ۱- وجود قوانین و مقررات مکتوب ۲- وجود دولت ۳- وجود خط و الفبایی برای ثبت و ضبط وقایع و امور ۴- وجود اشکال مختلف هنر و فعالیتهای هنری ۵- وجود زبانی برای انتقال دادن و آموزش دستاوردهای خود به نسل بعد ۶- وجود معتقدات دینی ۸- تکامل بخشیدن به علوم. با توجه به تعاریف بالا می توان گفت تمدن به وضعیتی گفته می شود که شهرنشینی به وجود آمده است . علوم و فنون پیشرفت کرده ، منجر به ابداعات و اختراعات می شود . حکومت و دولت به وجود می آید .همچنین تمدن نسبت به فرهنگ قدمت کمتری دارد و به عبارتی تمدن به فرهنگ پیشرفته و تکامل یافته گفته می شود .
به نظر میرسد شکلگیری هر تمدنی به مجموعهای از عوامل بستگی دارد که مهمترین آنها، نظام اندیشهای و ارزشی یک ملت است؛ یعنی ایدئولوژی به آنها حرکت میدهد، هدفگذاری میکند، راهبرد ارائه میدهد. از سوی دیگر، عواملی همچون جغرافیا و اقتصاد و نظام سیاسی زمینههای مساعدی هستند که در پیشبرد یک تمدن نقش بسزایی دارند، ولی همچنان نقش اساسی با نظام دینی و تفکر و اندیشهای است که روح تمدن محسوب میگردد و چنانچه ملتی از اندیشه، آرمان و ارزشهای دینی تهی گردد، به جسد بیروحی میماند که توان تحرّک و پویایی نخواهد داشت، هرچند نمیتوان از زمینهها و بسترهای یادشده غفلت کرد.
توضیحات : مالینوسکی در ایران برای انسان شناسان چهره ای کاملا آشناست زیرا از نخستین کتاب های انسان شناسی که در دهه ۱۳۴۰ به فارسی ترجمه و تالیف شدند، نام مالینوسکی و آثارش ذکر می شد. در کتاب «تاریخ انسان شناسی» نوشته ه. ر. هیس که در ۱۳۴۰ توسط ابوالقاسم طاهری ترجمه و انتشار یافت در فصلی با عنوان «جاذبه و رموز جزایر : در بیان احوال برانیسلاو مالینوفسکی » برای نخستین بار فارسی زبانان ایرانی با نام ماینفسکی آشنا شدند. در ۱۳۵۵ محسن ثلاثی اولین اثر مالینوسکی یعنی «میل جنسی و فرو نشانی آن در جوامع نامتمدن» را ترجمه و منتشر ساخت. اما این کتاب هرگز تجدید چاپ نشد و اهمیت آن حتی در بین جامعه علوم اجتماعی نیز ناشناخته ماند. صادق کیا نیز در کتاب «مردم شناسی اقتصادی» خود مقاله “اقتصاد ابتدایی جزایر تروبریاند” مالینوسکی را ترجمه کرده است.
توضیحات : اسلامشناسی نام کتابی است از آثار دکتر علی شریعتی. این کتاب با طرح کلی و اساسی مکتب بر پایه جهان بینی آغاز میشود و در ادامه با بیان و شرح شعب جهان بینی مکتب یعنی فلسفه تاریخ، جامعه شناسی و انسان شناسی و در ضمن مقایسه مکاتب دیگر نتیجه نهایی ارایه مکتب را فراهم آمدن ایدیولوژی ای میداند که جامعه آرمانی مولود آن است. بخش عمده کتاب را تشریح نقش جهان بینی توحیدی اسلام در برابر تثلیث و چندگانگی در سایر مذاهب و آثار و مآثر آن تشکیل میدهد. شریعتی در این کتاب انسان آرمانی را بر پایه باور و اعتقاد به توحید (به معنای مقهور بودن در برابر اراده و مشیت الهی و جهت یابی وی به سمت آرمان هستی) مولود همان جامعه آرمانی میداند که اسلام (به عنوان مکتب) درصدد تهیت آن است. ایدهای مطلق که بر پایه سنت و کتاب اسلام فلاح و رستگاری دنیا و آخرت نوع بشر را فراهم میآورد. در این کتاب نقدهای اساسی به مکتبهایی چون مارکسیسم، ماتریالیسم و ایدئالیسم وارد شدهاست.
توضیحات : هرچند همه افراد تا حدودی از روانشناسی، انسان شناسی و خودشناسی بهرهمندند و در زندگی روزمره خود از این شناخت ها استفاده می نمایند، ولی بدیهی است که همه به یک میزا ن از این شناخت ها بهره مند نیستند؛ و از این نظر تفاوتهایشان بسیار فاحش است. بنظر میرسد که شناخت جهان بیرون بدون شناخت دنیای درون خود ممکن نمیشود. این یک رابطه دوجانبه است؛ مانند هر نیرویی که در طبیعت بصورت دوتایی ظاهر میشود و همانند دیگر مفاهیم و پدیده های هستی و طبیعت که زوج هستند. برای شناخت صحیح انسان باید همه نیازها و ویژگی های او را بشناسیم و برای یافتن علل رنج های او باید از خوراک ونیازها و ویژگی های جسمی و روحی و روانی او بدانیم؛ و همه لایه های وجودی وی را مورد سنجش و بررسی قرار دهیم تا بتوانیم به فراتر از نیازهایش رفته و او را بسوی سلامتی، زندگی بهتر و شناخت های برتر سوق دهیم. انسانشناسی معنی و مفهومی جامعتر و فراتر از روانشناسی دارد. در اینجا با اهمیتترین مسایل و موضوعات مربوط به انسان مطرح گردیدهاند تا این راه برای علاقهمندان هموارتر و کوتاهتر شود. این کتاب حاوی مطالب نسبتا زیاد اما فشرده در انسانشناسی و خود شناسی میباشد وفکر میکنم که دانستن آنها برای کسانی که بدنبال شناخت هستند ضروری باشد.این کتاب ساده وکوچک ولی پر حجم را تقدیم علاقه مندان میکنم.
توضیحات : در این کتاب سعی شده است تا تاریخ حیات انسان از بعد مادی و روانی از زبان تاریخ نویس قهار عالم هستی – حضرت حق – با چاشنیهای پیر عاشق بلخ همانطور که بودند و هستند ارایه گردد تا بلکه بتوانیم به فلسفه واقعی حیات انسان که مستتر در همان تاریخ اوست ، دست یابیم.