توضیحات : یکی از نویسندگان کتاب، دیه گوکوردوویز است که به حیث نماینده سرمنشی ملل متحد در امور افغانستان، در موضوع و قضایای پشت پردۀ آن دخیل بود و شخص دومی سلیگ اس. هاریسون محقق و کارشناس مسایل آسیا است که سالیان طولانی مسایل منطقه و افغانستان را تعقیب نموده است. نتیجه گیری در مورد اینکه محتویات کتاب، بیطرفانه و ملهم از واقعیت است و یاهم ملحوظات وظیفوی و اطلاعاتی و برداشت های ذهنی و شخصی در آن دخیل است؛ مربوط به خواننده خواهد بود، زیرا خوشبختانه بسیاری از ما شاهد عینی وضع کشور و تحولات آن در فاصله زمانی هستیم (1979 ـ 1988) که این کتاب در مورد آن نوشته شده است. تنها گفته میتوانم که اینگونه کتابها با همه ادعای بیطرفی نویسنده، نمیتواند کاملاً متکی بر حقیقت عینی باشد؛ زیرا عوامل گوناگون بر روان و قلم نویسنده تاثیر گذار خواهد بود. کتاب با نثر روان از جانب اسدالله شفایی برگــردان گـردیده که خواننده را با عــلاقه زیــاد به عمق حوادث میبرد و خواندن کتــاب را دلپذیر میسـازد.
توضیحات : ریک دان، پیشکسوت ارتش آمریکا؛ عامل ضدجاسوسی و طرفدار وتانگ از بروکلین است که کوه و کوهستان را دوست دارد و همواره برای صلح در جهان دعا می کند.
بخشی از کتاب:
افغانستان؛ این مکان قرار بود ویرانه و مخروبه باشد. ما در این سرزمین باستانی و ناهموار نفوذ کرده و تحولات نظامی را به اندازه شهر رقم زده ایم. کوههای پربرف و محکم، اطرافمان را احاطه کرده است. طبیعت در اینجا یک نیروی عظیم است. ساکت و بی صدا از حکمتها و جاده های قدیمی و باستانی حراست می کند.طوفانهای قدرتمند شن و ماسه در دشتهای وسیع و غبارآلود خیلی تند در حرکت است و به طور ناگهانی و خشمگین همه چیز را سرراهش می ریزد. موسیقی تندباد در اطرافم ناگهان می پیچد در حالیکه از طریق هر شکاف ریز و کوچک در زیرساختهایی که می تواند پیدا کند، راه می یابد.
این سرزمین یک مکانی بسیار قدرتمند است…
توضیحات : برسی عملی و نظری ملت شدن در افغانستان؛ و ارایه یک نگرش و نظریه جدید در عرصه ملت شدن مردم افغانستان. و پیوند این مفهوم با انقلاب در افغانستان به صورت نظر ی آن. تقدیم به مردم افغانستان که ملت شدنشان را با مبارزه با نا به سامانی ها تعریف نمودند و ایمانشان ، ما ملت میشویم است.
توضیحات : برسی نظری و عملی یک انقلاب در افغانستان در عرصه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که منتج به انقلاب سیاسی خواهد شد. و پاسخ به سوال چه باید کرد در افغانستان.