توضیحات : ساخت راه آهن در ايران، همواره يكي از آرزوهاي بزرگ و ملي محسوب مي گرديد و با توجه به اينكه در حدود نيم قرن كوشش هايي از طرف اولياي امور در انجام اين امر خطير به عمل مي آمد، تحقق اين آرزوي ملي تا سال 1306 به طول انجاميد. در 23 مهرماه 1306 اولين كلنگ ساختمان راه آهن سراسري در تهران، محل فعلي ايستگاه تهران بر زمين زده شد و از همان زمان ساخت و ساز راه آهن از سه نقطة جنوب – مركز – شمال آغاز گرديد و براي اجراي اين امر با سرمايه داخلي و بدون استمداد از بيگانگان، و از طرفي تحمل هزينه آن براي ملت ايران طاقت فرسا نباشد، قبل از شروع، بنا به فرمان دولت وقت، قانون انحصار قند و شكر و چاي، وضع و در نهم خرداد 1304 به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد.
توضیحات : در سالروز آغاز احداث راهآهن سراسری (۲۳ مهر)، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کتابچه «راهآهن در ایران» که بنگاه راهآهن دولتی ایران چاپ کرده و در آرشیو ملی ایران نگهداری میشود را منتشر کرده است. قانون اجازه ساخت خطوط آهن اصلی، قانون استخدام خارجیها و اختصاص اعتبار برای ساخت راهآهن و…از جمله اسنادی است که آرشیو ملی ایران منتشر کرده است.
ساعت ۸ صبح روز یکشنبه ۲۳ مهرماه ۱۳۰۶ بر حسب دعوتی که از طرف وزارت فواید عامه به عمل آمده بود، در بیرون دروازه گمرک با حضور وزراء، رجال، نمایندگان مجلس، سفرا، امرای ارتش، مدیران جراید و… در محوطه حسینآباد تهران، رضاشاه پهلوی کلنگ نقرهای را بر زمین زد و ساخت ایستگاه مرکزی راهآهن آغاز شد. زیرساختهای شبکه راهآهن از ۲۳ مهر آغاز شد و تکمیل آن ۱۱ سال به طول انجامید. منابع مالی ساخت راهآهن بر اساس مصوبه مجلس و از مالیات بر قند و چای تامین شد. پیش از شروع ساخت راهآهن، دولت وقت قانون انحصار قند و شکر و چای را وضع و در نهم خرداد ۱۳۰۴ به تصویب مجلس شورای ملی رساند. به موجب این قانون مقرر شد از هر ۳ کیلو قند و شکر، ۲ ریال و از هر ۳ کیلو چای، ۶ ریال مالیات اخذ و درآمد حاصله از آن صرف هزینه ساختمان راهآهن سراسری شود.
راهآهن سراسری در ۲۷ مرداد ۱۳۱۷ به پایان رسید و دو خط شمال و جنوب در ایستگاه سمیه به یکدیگر متصل و در چهارم شهریور ۱۳۱۷ این خط با تشریفات خاصی رسماً افتتاح و بهرهبرداری آن شروع شد و اینچنین بود که آرزوی دیرین ایرانیان برآورده شد.
توضیحات : این کتاب تجربه کار با قطار توامان با سفر میباشد باید به این نکته واقف بود که در قطار اگر شاغل باشید یک جورایی کار با سفر عجین شده مثالی هست که میگوید اگر میخواهی دوستت را بشناسی باید با آن به سفر بروید ویا اگر میخواهی تجربه کنی بایدزیاد سفر بروید به قول معروف بسیار سفر باید کرد تا پخته شود خامی من دراین کتاب سعی میکنم علاوه براینکه نوشته هایم مبتنی بر واقعیات باشد از تجربه چندین ساله ام در سفر با قطار کمکی باشد برای درست سفر کردند ودرست کار کردن در قطار به طوری که هم مامور ازکار کردن در قطار لذت ببرد وهم مسافر قطار وقتی به مقصد رسید دوباره بفکر برگشت با قطار باشه ونه چیزدیگری به هر حال امیدوارم این هدیه ناقابل فتح بابی باشد برای استفاده از تجربیات یکدیگر وسرآغازی باشد برای دوستانی که توانایی انتقال یادگیری وتجربه به دیگران را دارندودنبال تبادل اطلاعات میباشندولی امکانات ندارند جا دارد از تمامی دوستانی که مارا در تهیه این کتاب یاری دادند تقدیر وتشکر نمایم