توضیحات : سال ۱۳۵۰، سال کورش بزرگ نام گرفت و در مهرماه این سال جشن باشکوه و بی نظیری بیاد بود دو هزار و پانصدمین سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران منعقد گردید. نام کورش که در تاریخ جهان بر صحیفه بشر دوستی و حفظ حقوق انسانها با خط زرین ثبت شده و همواره جاودان خواهد بود، یک بار دیگر بلندآوازه شد و توجه سران کشورها، دانشمندان و صاحبنظران جهان بایران، این کشور باستانی که از دیرباز از مشعلداران و پیشگامان تمدن و فرهنگ و هنر عالم بوده است، معطوف گردید و مفاد سنگ نبشته کورش بزرگ پس از فتح بابل، که بعنوان نخستین اعلامیه حقوق بشر شناخته شده است، بر لوح زرین، زینت بخش تالار سازمان ملل متحد شد. برگزاری این جشن ملی و این مراسم شکوهمند، به اهل تحقیق و مطالعه فرصت تازه ای داد که شناسنامه دو هزار و پانصد ساله ایران را ورق بزنند، گذشته و حال را باهم مقایسه کنند و به رمز بقاء ملتی که بیست و پنج قرن پیش اساس شاهنشاهی آن بر عدالت و نوعدوستی پایه گذاری شده و امروز نظام نوین انقلاب سفید آنرا در مسیر عدالت اجتماعی و حفظ صلح بسرعت بسوی تمدنی بزرگ به پیش می برد، پی ببرند.
چون در سراسر کشور همه افراد و سازمانها با انگیزه تجدید افتخارات گذشته و احساس غرور ملی، از جان و دل سعی داشتند که بنحوی از انحاء بسهم خود در اجرای این مراسم شرکت داشته باشند، از طرف سازمان زنان ایران، برنامه ایراد یک سلسله سخنرانیهانی طرح ریزی شد که در خلال آنها نقش مهم زن را در تاریخ دوهزار و پانصد ساله گذشته ایران از جنبه های مختلف اجتماعی، مورد بررسی و بحث قرار دهد. این برنامه در خردادماه ۱۳۵۰ شروع شد و با سخنان تاریخی والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی، ریاست عالیه سازمان زنان ایران در شهر طوس در کنار آرامگاه فردوسی حسن مطلع یافت و تا شهریورماه در شهرهای تبریز – اهواز – کرمان – همدان – اصفهان – رشت – کرمانشاه – ساری – رضائیه – تهران – آبادان بوسیله بانوان دانشمندی که هریک به تناسب ذوق و تخصص خود موضوعی را برای سخنرانی برگزیده بودند، ادامه یافت و از گردآوری آنها این مجموعه فراهم آمد تا برای مطالعه علاقمندانی که نتوانسته اند در جلسات سخنرانیها شرکت کنند، مورد استفاده قرار گیرد و بیاد بود سال کورش بزرگ که از این ببعد نقطه عطف تازه ای در تاریخ ایران خواهد بود باقی بماند.
توضیحات : نویسنده کتاب در صدد است که تا سرحد امکان شرح حال زنانی را که به جامعه بشریت خدمت کرده اند به گوش دنیای امروز برساند. ولی خوشبختانه تعداد این زنان به حدی است که شاید از عهده نگارنده و حتی مورخین و نویسندگان عالی مقام هم برنیاید. البته تلاش برای معرفی زنانی است که بیشتر ورقه های تاریخ با نامشان آشنایی ندارد از قبیل (فانی برنی)، (پوکاهانتاس)، (جینی لیند) و… زیرا نام آورانی مثل مادام کوری یا رابعه دختر عضدالدوله دیلمی، پوراندخت یا آذرمی دخت احتیاج به شناساندن ندارند؛ بلکه هر بچه ای که شش کلاس ابتدایی سواد داشته باشد، با نام آنها آشنایی دارد…
زندگی نامه برخی افرادی که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته عبارتند از: حضرت زینب / ژاندارک / پوکاهانتاس / فلورانس نایتنگل / روزا بونور / پرسیلا آلندن / کاترین کبیر / لوئیزا آز پروس / شارلوت برونته / ملکه ویکتوریا /فانی برنی / سارا سیدونز / ماری آنتوانت / لیدی جین گری و…
توضیحات : کتاب «جنسیت، فرهنگ، ارزشها و نگرشها» بر این موضوع تاکید دارد که فرهنگ و ارزشها در تعیین رفتار انسانی، نقش کلیدی دارد. فرهنگ در اشکال متفاوت مانند: سنت، زبان، مذهب، هنر، ادبیات، موسیقی و … آشکار میشود و در ارزشهایی که جوامع آن را گرامی میدارند، متبلور میگردد. فرهنگ، یک محیط نمادین است که ما در آن زندگی میکنیم. با دقت به این محیط، درمییابیم از یک گروه به گروه دیگر متفاوت است. در واقع ما که در یک کشور ساکن هستیم، با فرهنگهای مختلف زندگی میکنیم. شناخت این فرهنگها و اینکه چرا و چگونه متفاوتند، وظیفه جامعهشناسان و دیگر محققان است. به اعتقاد نگارنده؛ برنامهریزی فرهنگی دقیق، نیاز به شناخت فرهنگ گروههای مختلف جامعه دارد؛ و باید بررسیهای انجامشده از زوایای مختلف تجزیه و تحلیل گردد. کتاب حاضر، بر آن است که تفاوتهای مردان و زنان را در زمینه دو عنصر محوری هر فرهنگ یعنی ارزشها و نگرشها مطالعه کند. چند سوال در این زمینه مطرح است: آیا رابطه بین جنسیت، ارزشها و نگرشها وجود دارد؟ آیا میتوان از فرهنگ زنان یا ارزشها و نگرشهای زنان صحبت کرد؟ نگرش زنان در خصوص تفاوتهای جنسیتی چگونه است؟ در جواب به این سوالها، کتاب حاضر در سه بخش تنظیم شده است: بخش اول به مرور مفاهیم و نظریههای فرهنگی، ارزشها، نگرشها، جنسیت و کلیشه های جنسیتی اختصاص یافته است. بخش دوم کتاب، بر فراتحلیل بررسیهای انجامشده درباره اثر جنسیت بر ارزشها و نگرشها متمرکز شده است. در بخش سوم، نگرش زنان به تفاوتها و تبعیضهای جنسیتی در سه بُعد زیستی، اجتماعی و اقتصادی بررسی شده است. این کتاب در چهار فصل با عناوین «بررسی مفاهیم و نظرها»، «جنسیت، ارزشها و نگرشها: فراتحلیل بررسیهای موجود»، «بررسی نگرش جنسیتی زنان» و «نتیجهگیری» ساختاربندی شده است.