توضیحات : نویسنده کتاب درباره سبب نوشتن کتاب در مقدمه میگوید: “پس از مطالعه بدین فکر افتادم که افسانه خسرو و شیرین و فرهاد را با مراعات حوادث تاریخی و حذف حشو و زوائد بی اصل ممل غیر اخلاقی و نامناسب که قدر و قیمت واقعی آن را در انظار میکاهد بنگارد. پس از نوشتن انگلیسی این کتاب نیز در این فکر بودم که فارسی آنرا برای اطلاع دوستانی که بزبان انگلیسی آشنا نیستند بنگارد.” کتاب شاه ایران و بانوی ارمن، بزرگترین سینماهای تاریخی و اخلاقی و ادبی ایرانی است که به قلم ذبیح بهروز نگاشته و در سال ۱۳۰۶ توسط مطبعه فاروس طهران منتشر شده است.
توضیحات : این کتاب تاریخ قومی بنام اورارتو یا آرارات است که از سده نهم تا هفتم پیش از میلاد در ارمنستان کنونی و قسمتی از آناطولی و آذربایجان و قفقاز سلطنت داشتند و با دولت نیرومند آشور معاصر بودند و از دشمنان سرسخت آن قوم بشمار می رفتند.
توضیحات : موضوع کتاب حاضر، بررسی تاریخ جمهوری آذربایجان با توجه به بحران قرهباغ (۱۹۱۸ـ۱۹۲۰م) است. از اواخر سده نوزده، سازمانهای ملّیگرای ارمنی کوششهایی را برای تصاحب مناطق اصیل آذربایجانی یعنی «قرهباغ»، «نخجوان» و «زنگهزور» آغاز کردند. این سازمانها بعد از برقراری جمهوری آذربایجان با استفاده از شرایط دشوار و پیچیده آن دوران، برای رسیدن به هدف «ارمنستان بزرگ» خود، فعالیتی گسترده آغاز کردند. نخستین هدف آنها در این راستا بدست آوردن «زنگهزور» و «قرهباغ» بود. هدف این کتاب ارائه بیاساسی ادعاهای ارضی ارمنستان علیه آذربایجان با استفاده از اسناد و مدارک داخلی و خارجی و بیان روند حوادث است.