توضیحات : یکی از نویسندگان کتاب، دیه گوکوردوویز است که به حیث نماینده سرمنشی ملل متحد در امور افغانستان، در موضوع و قضایای پشت پردۀ آن دخیل بود و شخص دومی سلیگ اس. هاریسون محقق و کارشناس مسایل آسیا است که سالیان طولانی مسایل منطقه و افغانستان را تعقیب نموده است. نتیجه گیری در مورد اینکه محتویات کتاب، بیطرفانه و ملهم از واقعیت است و یاهم ملحوظات وظیفوی و اطلاعاتی و برداشت های ذهنی و شخصی در آن دخیل است؛ مربوط به خواننده خواهد بود، زیرا خوشبختانه بسیاری از ما شاهد عینی وضع کشور و تحولات آن در فاصله زمانی هستیم (1979 ـ 1988) که این کتاب در مورد آن نوشته شده است. تنها گفته میتوانم که اینگونه کتابها با همه ادعای بیطرفی نویسنده، نمیتواند کاملاً متکی بر حقیقت عینی باشد؛ زیرا عوامل گوناگون بر روان و قلم نویسنده تاثیر گذار خواهد بود. کتاب با نثر روان از جانب اسدالله شفایی برگــردان گـردیده که خواننده را با عــلاقه زیــاد به عمق حوادث میبرد و خواندن کتــاب را دلپذیر میسـازد.
توضیحات : ریک دان، پیشکسوت ارتش آمریکا؛ عامل ضدجاسوسی و طرفدار وتانگ از بروکلین است که کوه و کوهستان را دوست دارد و همواره برای صلح در جهان دعا می کند.
بخشی از کتاب:
افغانستان؛ این مکان قرار بود ویرانه و مخروبه باشد. ما در این سرزمین باستانی و ناهموار نفوذ کرده و تحولات نظامی را به اندازه شهر رقم زده ایم. کوههای پربرف و محکم، اطرافمان را احاطه کرده است. طبیعت در اینجا یک نیروی عظیم است. ساکت و بی صدا از حکمتها و جاده های قدیمی و باستانی حراست می کند.طوفانهای قدرتمند شن و ماسه در دشتهای وسیع و غبارآلود خیلی تند در حرکت است و به طور ناگهانی و خشمگین همه چیز را سرراهش می ریزد. موسیقی تندباد در اطرافم ناگهان می پیچد در حالیکه از طریق هر شکاف ریز و کوچک در زیرساختهایی که می تواند پیدا کند، راه می یابد.
این سرزمین یک مکانی بسیار قدرتمند است…
توضیحات : ارگ، حاکمان، میراث خواران، ریش سفیدان و برخی از به اصطاح روشنفکران از هر قوم و تباری که باشند در کنار اموری که پیش میبرند شغل دیگری نیز دارند؛ ای نکه هرگاه رعیت زیر فرمان شان از زندگی در وضعیت موجود ناامید گشته و به شیوه ی اداره ی امور معترض شدند، دستی در انبار مفاخر تاریخ کرده و چیزی بیرون کشند تا موقتاً تسکینی باشد بر درد بدبختی مردم. ای نها در این کار آنقدر لایق و ایسته اند که حقایق عینی و انکارناپذیری مثل جنگ های بیهوده و بی پایان، نس لکشی ها، بیماریها، گرسنگی ها، جهالت ها و عقب ماندگی هایی را در روز روشن و پیش چشم همگان انکار می کنند و مردم را با دروغ و توهمی که خودشان و اسلا فشان ساخته اند در وضعیت و مسیری که دلخوا هشان است نگه می دارند. در رویای مخاطب ای نها هیچ خلایی برجای نم یماند.
توضیحات : یکی از خصوصیات برجسته تمدن قدیم افغانستان ارتباط آن با تمام مدنیتهای دیگر است. تمدنهای بین النهرین، مصر، مدیترانه، یونان و روم و آریانا با هم رابطه داشتند اما هند و چین جدا از همه ی آنها بود، در این میان آریانا با تمامی مدنیتهای آن زمان در پیوند بود. جاده ابریشم که قاره اروپا را با آسیا وصل مینمود از افغانستان میگذشت. این جاده که به راه ابریشم هم مشهور استاز دوره های باستان تا قرن چهاردهم بزرگترین راه مواصلاتی تجارتی به شمار میرفت. افغانستان منطقه ای بود که تجار اروپایی و آسیایی اموال خود را در آنجا مبادله میکردند. این وضعیت روی اقتصاد و فرهنگ افغانستان آن زمان تاثیر داشته و آن عصر از شکوفاترین و پویاترین دورههای تاریخ کشور ما به حساب میآید.
توضیحات : برسی نظری و عملی یک انقلاب در افغانستان در عرصه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که منتج به انقلاب سیاسی خواهد شد. و پاسخ به سوال چه باید کرد در افغانستان.
توضیحات : افغانستان کشوریست که در محراق توجه و مرکز تقاطع منافع قدرت های بزرگ جهان قرار دارد. موقعیت جغرافیایی و وضعیت سوق الجیشی این کشور را در امتداد سده های متمادی به جولانگاه استیلاگران قرار داده است. حضور و نقش اجانب در این کشور همواره در تقویه ظلمت و عقبگردی متکی بوده است ، تا تأثیرات و تحولات سازنده و پیشرو. شیوه های دایمی اجنبی در افغانستان نفاق ، ظلمت گرایی ، افراطی گری و اکسریمیزم ، و صدورآیدیولوژی های « انقلاب » جلوگیری از سیر تکاملی جامعه ، صدور جنگ صدور می باشد که افغانستان را « دموکراسی » مانند ، ترویریزم ، بنیادگرایی مذهبی ، اسلام سیاسی و مبدل گردیده است. « صادرات » به آزمایشگاه دایمی این جوامع بین » است که از جانب « دموکراسی » آخرین آزمایشات در افغانستان ، تجربه صدور ملل متحد ، قدرت های بزرگ با نقش قاطع امریکا در حال تحقق می باشد. روند ، المللی کنونی آزمایش صدور دموکراسی در افغانستان از اجلاس روم در سال ۲۰۰۰ م آغاز شد که با برگزاری انتخابات پارلمانی به مراحل حساس آن رسیده است. این رساله که کرونولوژی دقیق مهمترین حوادث سیاسی افغانستان را نشان میدهد ، در حقیقت پروسه ساختن دولت و اداره دراین کشور می باشد که شامل پیچیده ترین اقدامات ملی و بین المللی را در بر میگیرد.