توضیحات : این کتاب ترجمه دیافیلمی است که پروفسور نستورخ، انسان شناس بزرگ شوروی، برای دانش آموزان تهیه کرده. دیافیلم نوعی از فیلم بدون صداست که دارای زیرنویس است و عکس های آن در روی پرده ثابت می ماند. در کشورهای پیشرفته در تمام مراحل آموزشی، از کودکستان گرفته تا دانشگاه، از دیافیلم وسیعا استفاده می کنند. دیافیلم بیشتر به عنوان “کمک درس” برای بچه ها نمایش داده می شود.
دیافیلم “پیدایش انسان” از تعدادی عکس مستند و تعدادی تصویر خیالی تشکیل شده که ما تمام عکسها و تصویرهای آن را در این کتاب چاپ می کنیم و زیرنویس آن را هم ترجمه می کنیم و در زیر عکسها می آوریم. محتوای کتاب مجموعه ای از مدارک ارزنده علمی است که هم می تواند برای نوجوانان آموزنده باشد و هم می تواند مورد استفاده بزرگسالان واقع شود…
توضیحات : کتاب مبانی شناخت انسان با تکیه بر روانشناسی زیستی – بخش اول نوشتهی ام. دبلیو. آیزنک، به عنوان کتاب درسی دورهی کارشناسی برای دانشجویان رشتهی روانشناسی تهیه شده است. این کتاب ترجمه فارسی بخش اول کتاب Psychology: An International Perspective است. ام. دبلیو. آیزنک، پروفسور روانشناسی، رئیس بخش روانشناسی دانشگاه هالووی لندن، یکی از نهادهای پیشرو در بریتانیا و یکی از برجستهترین روانشناسان معاصر بریتانیا به شمار می رود. از او تاکنون بیش از ٣٠ کتاب و تعداد فراوانی مقاله به زبان انگلیسی منتشر شده است. تخصص اصلی آیزنک بیش از هر چیز در رویکرد شناختی است و در این زمینه تاکنون تحقیقات فراوانی توسط او صورت گرفته است.
توضیحات : مالینوسکی در ایران برای انسان شناسان چهره ای کاملا آشناست زیرا از نخستین کتاب های انسان شناسی که در دهه ۱۳۴۰ به فارسی ترجمه و تالیف شدند، نام مالینوسکی و آثارش ذکر می شد. در کتاب «تاریخ انسان شناسی» نوشته ه. ر. هیس که در ۱۳۴۰ توسط ابوالقاسم طاهری ترجمه و انتشار یافت در فصلی با عنوان «جاذبه و رموز جزایر : در بیان احوال برانیسلاو مالینوفسکی » برای نخستین بار فارسی زبانان ایرانی با نام ماینفسکی آشنا شدند. در ۱۳۵۵ محسن ثلاثی اولین اثر مالینوسکی یعنی «میل جنسی و فرو نشانی آن در جوامع نامتمدن» را ترجمه و منتشر ساخت. اما این کتاب هرگز تجدید چاپ نشد و اهمیت آن حتی در بین جامعه علوم اجتماعی نیز ناشناخته ماند. صادق کیا نیز در کتاب «مردم شناسی اقتصادی» خود مقاله “اقتصاد ابتدایی جزایر تروبریاند” مالینوسکی را ترجمه کرده است.