توضیحات : در اين كتاب تلاش شده است تا با بياني ساده روش كاركرد اجزاي یک رايانه و سير تحولات تأثيرگذار بر آنها بررسي شود و ارتباط اجزاي گوناگون رايانه براي اجراي یک برنامه و يا كي دستور سادۀ كاربر را به صورتي قابل درك براي دانش آموزان عزيز بيان كنيم. در همين ارتباط در فصل اول با يادآوري مطالب بيان شده در كتاب مباني رايانه، با ارائۀ توصيفي از عملكرد رايانه سعي شده است مقدمه اي براي ورود به بحث سخت افزار فراهم آيد. در فصل دوم یکی از اجزاي اصلي رايانه به نام برد اصلي معرفي مي شود و سير تكاملي آن از گذشته تاكنون، خوانندگان را با وظايف و محدوديت هاي آن آشنا می کند. در فصل سوم خواننده را با پردازندۀ مركزي كه به تعبيري مغز رايانه است آشنا می کنیم و شيوه ی عملكرد آن را بررسي می نماییم.
در فصل چهارم كيي از اجزاي بسيار مهم كه حافظه نام دارد بررسي و انواع آن و كاربرد هر نوع و دلايل سلسله مراتبي بودن آن بيان ميشود. در فصل پنجم و ششم نگاهي انداخته ايم به دستگاه هاي ورودي/خروجي و شيوۀ ارتباط آنها با رايانه به وسيلۀ واسط ها. در فصل هفتم کیس رایانه های شخصي مورد بررسي قرار ميگيرند و در فصل هشتم با توجه به آموخته ها در فصلهای قبلي تلاش ميشود تا یک دستگاه رايانه را مونتاژ و مراحل آن را بيان كنيم. در اين كتاب تلاش شده است تا با بررسي تحولات رايانه طي چند سال گذشته، خواننده به درك مناسبي از عملكرد اين سيستم برسند.
توضیحات : صرفنظر از این که کامپیوتر شما چگونه تولید شده است و یا نرم افزارهای نصب شده بر روی آن چگونه نوشته شده اند ، همواره احتمال بروز خطاء وجود داشته و ممکن است در آن لحظه امکان دسترسی به کارشناسان برای تشخیص خطاء و رفع مشکل وجود نداشته باشد . آشنائی با فرآیند عیب یابی و برخورد منطقی و مبتنی بر علم با این مقوله می تواند علاوه بر کاهش هزینه ها،صرفه جوئی در مهمترین منبع حیات بشری یعنی زمان را نیز بدنبال داشته باشد . نرم افزارهای عیب یابی از جمله امکانات موجود و در عین حال بسیار مهم در این زمینه بوده که می توان از آنان به منظور عیب یابی یک کامپیوتر استفاده نمود .