توضیحات : بسیاری اوقات با تفکر مثبت به نتیجه نمیرسید و این سئوال پیش میآید که مشکل و گره کار کجاست. چیزی درون وجود انسان وجود دارد که به آن تصور از خود یا تصویر ذهنی گفته میشود. در این کتاب با این مسئله آشنا میشوید و راهکاری برای رفع آن یاد میگیرید. روزها را یکی یکی پشت سر م یگذاریم و سال ها را م یشماریم و چه بسیار لحظه هایی که آرزو می کنیم کاش زندگی ما رنگ و بویی و شکلی دیگر داشت . بعید میدانم کسی باشد، در هر سطح و شرایطی تا کنون چنین آرزویی نکرده باشد. اما افراد بسیار کمی هستند که به این موضوع بعنوان یک خواسته واقعی و هدف دست یافتنی نگاه کرده و تصمیم خود را برای محقق کردن آن گرفته باشند. سالها پیش در یکی از این لحظات بحرانی من چنین تصمیمی گرفتم . تصمیم گرفتم مسئولیت زندگی ام و به دست آوردن خواسته ها و رویاهایم را خود به عهده بگیرم و شروع کردم.
توضیحات : “آنتروپی” در لغت به معنای میل به فنا، نیستی و فروپاشی است. در یک سیستم بسته، چون انرژی و دادههای جدید از محیط خود دریافت نمیکند، کم کم به زوال میگراید، ولی سازمان یک سیستم باز است که “آنتروپی منفى ” (عدم میل به فنا) و در واقع میل به بقا و استمرار دارد؛ بنابراین میتواند ساختار خود را تجدید قوا کرده و رشد کند؛ زیرا توانایی ورود انرژی را بیش از آنچه که صرف تولید ستادههایش میکند، داراست؛ البته این توانایی را باید در سازمان ایجاد کرد و به خودی خود وجود ندارد؛ چرا که هر سیستم از جمله سازمان در جریان عملکرد خود و بدون اراده، گرایش به فنا دارد «آنتروپی در سازمان» و این ما هستیم که برای جلوگیری از ناپایداری سیستم با آنتروپی مثبت، مقابله میکنیم؛ نحوهی برخورد با این پدیده، وارد کردن آنتروپی منفی حداقل به اندازه آنتروپی مثبت به سیستم است. برنامههای بهبود سازمانی در واقع آنتروپی منفی و حیات بخش برای یک سازمان است. قانون پایستگی انرژی” میگوید: انرژی به وجود نمیآید و از بین نمیرود، بلکه از حالتی به حالت دیگر تبدیل میشود؛ اما اصلی به نام “قانون دوم ترمودینامیک” میگوید: جهان در آغاز پیدایش، “آنتروپی” مشخصی دارد، ولی مقدار آن به تدریج افزایش میباید تا جایی که جهان به حالت ترمودینامیکی پرسد، آن گاه از ادامهی فعالیت باز خواهد ماند و هیچ اتفاقی در آن نخواهد افتاد و خواهد مرد که این فرایند به “مرگ حرارتی Head death”معروف است.
توضیحات : این کتاب به منظور تبیین و تشریح، نیز سابقهی حضور و به کارگیری تفکر سیستماتیک در جهان، به نگارش درآمده است. بر این اساس نگارنده ابتدا تعریفی از این نوع تفکر به دست میدهد. در این تعریف، تفکر سیستماتیک، تفکری هوشمندانه است که از روی قاعده و نظم صورت میپذیرد. فرضیهی اساسی این نوع تفکر، ارتباط هر موضوع (چیز) با موضوعات اطراف خود هست یعنی الگوپذیری و اثرگذاری. این نوع تفکر بر خلاف روشهای مرسوم تفکر که عمدتا تخلیلی هستند، هم تحلیلی و هم ترکیبی است و اساس آن بر فهرست کردن عناصر متفاوت تا حد امکان و پس از آن جست و جوی شباهتها میان این عناصر است. در ادامه تفاوت تفکر سیستمی و تفکر تحلیلی، خاطرنشان گردیده و مزایای تفکر سیستمی برشمارده شده که از آن جمله است: درک پیچیدگیهای زندگی، فراگیری آسانتر چیزهای جدید و یکسانسازی قوانین اساسی سیستمها، تشخیص، تجزیه و تحلیل، حل مسائل و تصمیمگیری در هر سیستم، مشاهدهی کل همزمان با مشاهدهی اجزا، درک نتایج کوتاه و بلندمدت. عناوین کتاب بدینقرار است: ضرورت به کارگیری تفکر سیستمی، رویکرد علوم نسبت به تفکر سیستمی، چگونگی شکلگیری تفکر سیستمی، سیستم، تفکر سیستمی و کارآمدی، و ارزیابی تفکر سیستمی از منظری دیگر.