توضیحات : زرعی در سطورِ آغازین مقدمهی افسانههای عامیانه نوشته است: «هدف من از ارایهی این کتاب و کتابهایی که در همین زمینه در آینده چاپ خواهد شد، جمعآوری و نگهداری پارهای از باورها و اعتقاداتِ عامهی مردم است که ریشه در فرهنگِ این سرزمین دارد». و در پانویس همینِ پاراگرافِ کوتاه قید کرده است: «بحث دربارهی علتِ پیدایش این افسانهها در این مختصر نمیگنجد. در مجلدات بعدی، هرگاه مجالی باشد، به تفصیل دلایل پیدایش و چگونگی شکلگیری انواع آنها را توضیح خواهیم داد». او در ادامه افزوده است:« در گذشته اگرچه بیشترِ افسانهها با خرافات توأم بود اما در هریک از آنها نشانههایی از جوانمردی، پهلوانی، گذشت، وفا به عهد و پایمردی قهرمانهایشان به چشم میخورد که از اصالت، بزرگواری و پاکی مردمِ این سرزمین حکایتها دارد. این افسانهها جزئی از فرهنگِ عامه محسوب میشوند. اگرچه هنوز همنسلهای من قصههای بسیاری از این نوع را به یاد دارند اما بیمِ آن است که به مرور زمان این گنجینههای ذهنی به دستِ فراموشی سپرده شود». انتشارِ افسانههای عامیانه با استقبالِ چشمگیری روبرو شد و این اقبالِ گسترده از طرفِ مردمِ کوچه و بازار بهجای این که عاملی شود برای تشویق و ترغیبِ پدیدآورندهاش بهچاپِ مجلداتِ بعدیِ آن، بعکس، او را از ادامهی کار منصرف کرد. اسماعیل زرعی دربارهی علتِ انصرافاش گفته است: «شوربختانه، هدفِ من، نتیجهی عکس داد. قصد من از چاپِ این کتاب، حفظِ موزهایِ بخشی از باورهای مردمانِ این دیار بود نه تأیید و ترویج خرافات. من گمان میکردم افسانههای عامیانه در کتابخانههای عمومی و خصوصی فقط بعنوان مرجعی برای جامعهشناسان و یا پژوهشگرانِ فولکلور و محققانی از این دست بایگانی خواهد شد نه که هر نسخهی آن مشتاقانه دست به دست بچرخد و با ولع خوانده شود؛ آنهم درست در بحبوبهای که بسیاری از آثارِ ارزشمندِ ادبی بیمخاطب مانده و یا با طرفدارانی اندک مواجهاند».
توضیحات : جوانی به نام محمد شوشتری که پدر و مادرش در تهران زندگی می کنند در یک حادثه اتومبیل رانی از دنیا رفته و جریان عجیب زندگی عالم بعد از مرگ خود را برای یکی از دوستانش در مدت ده شب هر شبی چند دقیقه که اوائل در خواب و بعد در بین خواب و بیداری و سپس در بیداری بوده و تمام مطالبش از طرفی با آخرین نظرات علماء علم الروح واز طرف دیگر با احادیث اسلامی کاملا تطبیق می کند چنین نقل کرده است . ماجراهای واقعی و مستند از نویسنده و عالم ایرانی استاد سید حسن ابطحی که در دوران انقلاب خیلی زحمت کشیدند . این کتاب را می توان به جرأت یکی از کتاب های مستند از انفاقات ماوراءالطبیعه دانست .
توضیحات : واقعیت این است که همیشه انسانها در صدد بودند تا از رازهای عالم وجود پرده بردارند تا بتوانند از تاثیر و نقش انها در زندگی خود بهره گیرند و با ملکوت مانوس باشند. البته در این میان کسانی هستند که عطش زیادی در این کار دارند و طالب نفس اماره هستند و … در این کتاب نویسنده سعی کرده به کمک قرآن و روایات و دلایل حکمی جایگاه جن، شیطان و جادوگر را در عالم مشخص کند تا نه تنها مرز خرافه با حقیقت روشن شود، بلکه خواننده با معارف بلندی در موضوع امور غیبی آشنا گردد و بتواند با پیگیری این امور جهت زندگی خود را به سیره ی اولیای دین نزدیک کند.
توضیحات : برای انسان بسیار جالب است که بتواند با عالمی غیر از این جهانی که زندگی میکند، ارتباط برقرار کند. مخصوصا اگر آن عالم بتواند سدی را که میان انسان و زمانهای گذشته و دوستان پیشین و پدر و مادر است را بردارد و از آن مهمتر او را در جریان حوادث آینده قرار دهد. سرفصل این کتاب جذاب و خواندنی عبارت است از : تاریخچه و سرچشمه عقیده تناسخ یا عود ارواح، انگیزه های تاریخی، نخستین دلیل بر ابطال عقیده تناسخ، نظریه یک فیلسوف مشهور، هر روح تنها با بدن خود میتواند زندگی کند، فراموشی مطلق برای ارواح ممکن نیست، ارواح بلاتکلیف و سرگردان، بازگشت به زندگی جدید از نظر قرآن، سرگرمی میز گرد! جلسه ارتباط با ارواح، مشاهدات من در جلسه ارتباط با ارواح، نقاط مشکوک در این ارتباطها، چرا میز گرد حرکت میکند؟، پیام ارواح، علمی به نام اسپریتیسم، چه کسی با الفاظ بازی میکند ما یا شما ؟ ، عقیده عود ارواح، میزگرد در خدمت تناسخ و عود ارواح، رمالی و جن گیری و …