توضیحات : بعد از اینکه حکومت فرانسه در سال ۱۹۴۰بر اثر حمله شدید آلمان شکست خورد و درخواست متارکه جنگ کرد، ژنرال دوگل افسر ارتش فرانسه که در طول مدت جنگ فرانسه و آلمان، فرمانده یک تیپ بود، با درخواست متارکه جنگ از طرف حکومت فرانسه مخالفت کرد و به لندن رفت و در آنجا اساس (حکومت فرانسه آزاد) را بنیاد نهاد و آن حکومت را دولت انگلستان و آنگاه دول آمریکا و شوروی به رسمیت شناختند. وقتی حکومت (فرانسه آزاد) در لندن به وجود آمد، نیمی از کشور فرانسه تحت اشغال ارتش آلمان بود و بعد ارتش آلمان تمام کشور فرانسه را اشغال کرد. نویسنده کتابی که اینک در دستان خواننده می باشد موسوم به (سرگرد رمی) که سپس به درجه سرهنگی رسید، از اولین روز تشکیل حکومت (فرانسه آزاد) در لندن، با ژنرال شارل دوگل، رئیس آن حکومت همکاری می کرد و از طرف ژنرال دوگل، به سمت رئیس اداره اطلاعات حکومت فرانسه آزاد انتخاب شد.
پس از اینکه حکومت آلمان، کشور فرانسه را اشغال کرد، در آن کشور دسته هایی از میهن پرستان فرانسوی علیه حکومت اشغالگر به مبارزه برخاستند و همین که (سرهنگ رمی) به ریاست اداره اطلاعات حکومت فرانسه آزاد رسید، در صدد برآمد که مشاغل دسته های میهن پرست فرانسه را برای مبارزه با حکومت اشغالگر، متمرکز نماید.
شعلهور شدن جنگ در اروپا منجر به تغییرات سیاسی متعددی در فرانسه شد و نهایتاً مارشال پتن به ریاست جمهوری فرانسه رسید. پس از اشغال فرانسه و امضای قرارداد صلح با آلمان نازی، دولتی وابسته به آلمان در جنوب فرانسه به نام دولت ویشی با ریاست جمهوری پتن ایجاد شد. ژنرال دوگل افسر ارتش فرانسه بود و در جنگ اول جهانی شرکت داشت و در نبرد وردون زخمی شد. در جریان جنگ جهانی دوم فرمانده نیروهای فرانسه آزاد شد. او پس از جنگ به مقام ریاست جمهوری فرانسه رسید.
توضیحات : این اثر از “محمد علی جمالزاده” در اواخر “نخستین جنگ جهانی، در برلن تالیف یافته و اینک چاپ دیگری از آن فراهم میآید. در این اثر، گزارشی از وضعیت اقتصادی ایران و به تعبیری نخستین تاریخ اقتصادی ایران در دورهی قاجاری است که این اطلاعات را دربر دارد: کلیات در خصوص ایرات، تجارت ایران، واردات ایران، صادرات ایران، گمرک، راههای ایران، وسایل حمل مال التجاره از اروپا به ایران و بر عکس، صنعت ایران، اصلاحات، تشبثات مالیهی ایران، بودجهی دولت ایران، اوزان و مقادیر و مسکوکات، پست و تلگراف و تلفن، و زندگانی در تهران.”
توضیحات : کمیته مجازات، انجمنی بود که در اواخر دوره قاجار اقدام به ترور افرادی که به نظرشان ایادی بیگانه بودند، میکردند. پس از خاتمه جنگ جهانی اول، روسها و انگلیسها در همه امور ایران دخالت میکردند و عدهای از جراید و رجال را عامل اجرایی خود کرده بودند. این وضع باعث شد که میرزا ابراهیمخان منشیزاده انجمنی سرّی تشکیل دهد. او و دوست دیرینش اسداللهخان ابوالفتحزاده در اوایل شهریور ۱۲۹۵ طرح تشکیل کمیته مجازات را ریختند و کمی بعد محمد نظرخان مشکوهالممالک به این دو پیوست و «کمیته مرکزی مجازات» بدست این سه تن تشکیل شد. کمیته مجازات بزودی پیشرفت کرد و اعضای دیگری پذیرفت و نیز شروع به جمعآوری اسلحه و اقدام به ترور نمود تا در ۲۲ تیر ۱۲۹۶ اعضای آن دستگیر و مجازات شدند.
توضیحات : در روز ۵ مارس سال ۱۹۵۳، ژوزف استالین پیشوای اتحاد جماهیر شوروی سابق درگذشت. حیات سیاسی او به عنوان خودکامه ای که بر زندگی میلیون ها انسان استیلا داشت طی چند دهه مورد تجزیه و تحلیل و موشکافی قرار گرفته است. اما حدس و گمان و حتی جدال درباره آخرین روزهای زندگی او همچنان ادامه دارد. آیا استالین پس از خونریزی مغزی به دلایل طبیعی جان باخت یا چون قصد هدایت اتحاد جماهیر شوروی به سوی جنگی نافرخنده را داشت توسط اطرافیانش به قتل رسید؟ خاطرات لوزگاچف از وقایع آن شب، رادزینسکی را درباره علت واقعی خونریزی مغزی و مرگ استالین به شک انداخت. محافظ استالین تایید کرد که آن شب نه خود استالین بلکه خروستالف، سرمحافظ استالین بود که دستور آزادباش را داده بود. لوزگاچف گفت: “اگر استالین بود به طعنه از محافظان می پرسید: “می خواهید به رختخواب بروید؟” و چنان به ما خیره می شد که ما جرات نمی کردیم بگوییم بله! بنابراین ما از شنیدن دستور خروستالف حسابی شاد شدیم و بدون آنکه به آن فکر کنیم به رختخواب رفتیم.” صبح روز بعد استالین تا دیروقت از اتاقش خارج نشد. محافظان به تدریج نگران حال او شدند، اما هیچکدام جرات نداشتند به اتاق او بروند. آنها حق نداشتند مزاحم استالین شوند مگر آنکه او شخصا آنها را فرابخواند.
توضیحات : تاریخ نگاران بر این باورند که علاوه بر این، بسیاری از ارمنیها به دستور حاکمان عثمانی از ترس یاری رساندن به ارتش روسیه در شرایطی بد با قطار و یا از راه پیاده در بدترین شرایط انسانی به سمت جنوب یا جنوب غربی (عراق و روسیه) تبعید شدند که بسیاری از آنان کشته شدند. جالب آنکه بسیاری از پژوهشگران و نویسندگان که در مورد کشتار ارامنه کتاب نوشتهاند، بر سود بردن عثمانی ها از اقلیت کرد برای سرکوب و کشتار ارامنه تاکید کردهاند. مالکل جی. آرلن در کتاب خود با عنوان «کشتار ارمنیان یا گذرگاه آرارات» معتقد است که نسلکشی ارمنیان در ترکیه در دو مرحله رخ داده است. ارامنه خشونت به کار رفته علیه آنان را در این سالها صدها بار بدتر از دوران امپراتوری عثمانی توصیف میکنند. در این زمان به دلیل آنکه بیم آن میرفت که ارامنه در جنگ جهانی اول جانب روسها را بگیرند و ارتش ترک را از پشت سر مورد حمله قرار دهند، تبعید و کشتار آنان آغاز شد.
توضیحات : در طول سالیان متمادی و به مدت هفتاد و اندی سال، طبل یهود گوش جهان را کر کرده. یهود امروزه بر طبل کهنه و پوست فرسوده ی اعجوبه ی تاریخی به نام هولوکاست می کوبد. روزی خواهد رسید که پوستینه ی این طبل نحس پاره شده و جهان به پوچ بودنآن به طور تام پی خواهد برد.امروزه دم سوزناکی که در شوم فلوت هولوکاست نواخته میشود جهان رااز بزرگترین جنایات در جهان بی خبر و نا آگاه ساخته است.جنایاتی به معنای واقعی جنایت! فاتحان جنگ چه در زمان جنگ و چه در قبل و چه حتی بعد از آن بهنام انسان دوستی و جنگ برای بشریت (اومانیسم) دست به خون ملت های گوناگونی آلوده اند.از سیاست های کثیف بریتانیا و امریکا حرفی به میان نخواهم آورد که این سیاست ها عملا ملت های زیادی را مستقیما قربانی خویشنمودند.نمونه های بارزی از هولوکاست ها بدست فاتحین جنگ بوقوع پیوست. در سکوت و خفای کامل.بی آنکه کسی درفش انسان دوستی را بر علیه شان بلند کند و به رسوا کردن این پست جماعت انسان نما تن در دهد. قتل عام در تاریکی و خفقان!از شما خواهیم پرسید؟ آیا حاضرید غذایملتی را در جیب خود انبار کنید؟هر انسانی که اندکی شرافت و انسانیترا درک کند حاضر نیست که غذا از دهان ملتی بقاپد و برای تامین سلاح و جنگ افزارش آنها را به حراج بگذارد. اما آنهایی که خود را حافظ انسانیت میخواندندهر کدام مرتکب این جنایت خودخواهانه شده اند.
توضیحات : کتابی پیرامون آخرین نبرد تاریخی جنگ جهانی دوم به نام “نبرد برلین” به لاتین Battle of Berlin. نبرد برلین از مهمترین نبردهای جنگ جهانی دوم است که با مقاومت سرسختانه آلمانی ها در برابر مهاجمان روس و شکست و تسلیم بی قیط و شرط آلمان نازی به اتمام رسید. در این کتاب لحظه به لحظه این نبر به تصویر کشیده شده است.
توضیحات : رمان تقدیر دو سرگذشت است که یکی از آنها، سرگذشتی است عبرت انگیز و دیگری یک سرگزشت واقعی می باشد که در جنگ جهانی دوم اتفاق افتاده و مربوط به یک اسیر جنگی فرانسوی است که توانست با یک روش ساده و شاید بهتر است بگوییم خنده آور ، از کشور آلمان بگریزد و خود را به مرز وطنش یعنی فرانسه برساند.
توضیحات : جنگ، پیکار، نبرد یا زورآزمایی میان دو یا چند گروه است که ممکن است با خشونت شدید همراه باشد. جنگ میان کشورها از شدیدترین و پر تلفاتترین جنگها میتواند باشد. در طی بیش از سه هزار و پانصد سال تاریخ مضبوط بشریت، تنها ۲۷۰ سال بدون جنگ وجود داشته است. بنابراین جنگ قدمتی فراتر از تاریخ داشته و به اساطیر میرسد.
توضیحات : در خصوص جنگ جهانی دوم کتب بسیاری وجود دارد ولی به جرات میتوان گفت که اکثر این کتاب ها کاملا جانبدارانه و به قلم پیروز جنگ یعنی متفقین نوشته شده،در این کتاب سعی شده که با دیدی بی طرفانه وبه دور از هر گونه غرض ورزی به حقایق این واقعه تاریخی پرداخته شود.