توضیحات : غلامحسین مقتدر تاریخنگار و نظامی ایرانی بود. وی از افسران دوره رضاشاه بود و در دوره پهلوی دوم با درجه سرلشکری به معاونت وزارت جنگ رسید. او برای نگارش کتاب کلید خلیج فارس در سال ۱۳۳۳ برندهٔ جایزه سلطنتی کتاب سال شد. فرزندش، رضا مقتدر، از معماران بهنام ایرانی است. از آثار مقتدر میتوان به کتابهای زیر اشاره کرد :
کلید خلیج فارس
تاریخ مختصر ایران
نبردهای بزرگ نادرشاه
جنگهای هفتصدساله ایران و روم
اسرار تخت جمشید
فهرستی از تاریخ ایران
تاریخ نظامی ایران
توضیحات : پادشاهان اشکانی از نژاد پارتی به شمار می رفتند. پارت ناحیه ای بود که در خراسان کنونی قرار داشت. گویند که نام این قوم ماخوذ از اسم قبیله پارنی است که تیره ای از قوم سکایی داهه به شمار می آمدند و در بیابانهای بین رود جیحون و دریای خزر در ییلاق و قشلاق بودند و مسکن اصلی آنان در استپهای میان گرگان و دریای آرال بود. مردم پارنی شاید بیشتاز قبیله های بودند که بخش های آباد پارت را در تصرف گرفتند در زبان ارمنی قدیم، و قسمتهای پارتی مانوی بعضی از کلمات آن زبان را از ریشه پارنی دانسته اند که توسط آن قوم به زبان پارتی راه یافته اند. پارنی ها حتی پس از تصرف پارت عادت چادرنشینی و شبانی خاص سکایی را نگاه داشتند. پارنی ها مردمی سوارکار و دلیر بودند و چون از آزادگان به شمار می رفتند، پیاده رفتن را دون شان خود می دانستند و همواره اسبی زیر ران خود داشتند. تیر و کمان سلاح ملی آنان بود. خصوصیت جنگی ایشان در جنگ و گریز حیله گرانه بود. سوار پارتی در حین گریز ناگهان به عقب بازمیگشت و به دشمن تیر می انداخت، پس از مدت کوتاهی بار دیگر، حمله را آغاز می کرد. از مجموع نوشته های مورخان قدیم، چنین نتیجه گرفته می شود که پارتی ها از آریاهای ایرانی بودند…
توضیحات : موضوع این کتاب، عبارت است از بررسی ایران ساسانی در آستانهی سقوط کامل این خاندان؛ یعنی، از هرمزد چهارم تا دوران بر تخت نشستن یزدگرد سوم. دوران مورد بررسی، از آن رو بیشتر شایان توجه است که بلافاصله پس از اصلاحات خسرو اول، انوشیروان، و رویدادهایی آغاز میشود که در دوران جانشینان او رخ داد و تا اندازهی زیادی پیآمد این اصلاحات بود.
توضیحات : این اثر بیشتر توضیحاتی است درباره تاریخ امپراتوری عثمانی از ابتدای تاسیس تا انقراض آن.این کتاب در ۱۰ فصل به قرار زیر تنظیم شده است: سه فصل اول: تأسیس دولت عثمانی تا زمان اوج آن. فصل چهارم نظام حکومتی دولت عثمانی. فصل پنجم تا نهم بیان روند افول دولت عثمانی. فصل آخر نیز کارنامه مختصری از دولت عثمانی