توضیحات : اگر شما حافظهتان را به طور کامل از دست میدادید باید مثل یک نوزاد از ابتدا شروع به یادگرفتن میکردید. (اگر درک حس فردی که حافظهاش را از دست داده برایتان جالب است میتوانید رمان «بیهوشی» نوشته «گردنکرمن» را مطالعه کنید). در چنان حالتی شما نمیدانستید چطور لباس بپوشید، ریشهایتان را بزنید (اگر آقا هستید) یا آرایش کنید (اگر خانم هستید)، یا چهطور اتومبیل خود را برانید و حتی چگونه از قاشق یا چنگال استفاده کنید و… . همانطور که میبینید همه آنچه که ما به آن عادت کرده ایم در حافظه ما ذخیره شده است و به عبارت بهتر «عادت، حافظه است».
واژه mnemonic به معنای کمک کردن به حافظه است و چیز عجیب و غریبی نیست. جالب است بدانید واژه مذکور از اسم یکی از خدایان یونان Mnemosyne گرفته شده؛ و روشهای یادسپاری از مدتها پیش در تمدن یونان یه کار بسته میشدند. چیز عجیب آن است که روشهای آموزش و بهبود حافظه به جز توسط عده کمی از مردم فرا گرفته و به کار بسته نمیشوند. اغلب آنهایی که راز «کمک کردن به حافظه» را فرا گرفتهاند نه فقط در افزایش توانایی خود در به خاطرسپاری شگفت زده شدهاند بلکه ستایشهایی نیز که از سمت آشنایان و خانواده به طرف آنها سرازیر شده است نیز موجب تعجبشان شده است.
توضیحات : این کتاب که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، برای مدت زیادی در لیست پرفروش ترین های روزنامه نیویورک تایمز بود. و از طرفی در لیست تاثیرگذارترین کتاب ها برای مدیران از طرف دانشگاه هاروارد قرار گرفت. چارلز داهیگ در این کتاب به علمی اشاره می کند که در پس آن پرسش و چرایی درباره کارهای مختلف وجود دارد. در این کتاب وی تحقیقات علمی و اجتماعی را ترکیب کرده و می نویسد عادت با الگویی روانشناختی به نام «حلقه عادت» شروع می شود که سه فرآیند جداگانه دارد. ابتدا نشانه یا انگیزه (سرنخ) وجود دارد که به مغز شما می گوید وارد مرحله اتوماتیک نسبت به رفتار خاص شود. بعد از آن، مرحله معمول یا روزمرگی (روتین) است و مرحله سوم، پاداش است؛ چیزی که مغز شما دوست دارد به یادآوری آن کمک کند و حلقه عادت شکل میگیرد. تمرکز کتاب بر نحوه شکل گیری عادت ها در افراد، اثرگذاری و اثر پذیری از آنها و نیز کاربرد های سازمانی و اجتماعی آن است. خواندن این کتاب، صرف نظر از رشته و شغل تان، اکیدا توصیه می شود.