توضیحات : همهی ما گاهی اوقات احساس بدبختی، تنهایی، خستگی و ناراحتی میکنیم. این احساسات معمولاً بیش از یک یا دو هفته دوام نمیآورند و آنچنان در روند زندگی ما تداخل ایجاد نمیکنند. گاهی اوقات دلیل خاصی برای آن وجود دارد، گاهی هم فقط از غم و اندوه ناشی میشود. ما خودمان معمولاً از پس آنها برمیآییم و نیازی به کمک گرفتن از دیگران نداریم اما گاهی این مسئله به مشکلی جدی در زندگی ما تبدیل میشود که روند زندگی عادی ما را با اختلال روبرو میکند و نیاز به پیگیری و درمان دارد. امروزه افسردگی یکی از شایعترین بیماریهای روانی در جهان محسوب میشود. به نقل از سازمان بهداشت جهانی ۵ درصد جمعیت کل جهان از بیماری افسردگی رنج میبرند. آمارها در ایران حاکی از شیوع روزافزون افسردگی در کشور است. شاید بتوان گفت، بیش از ۲۰ درصد مردم ایران افسرده هستند.
توضیحات : تریاک از نخستین داروهایی است که بشر شناخته است. در خط سومری علاماتی برای خشخاش به کار میبردند که به معنای «گیاه خوشحال» بود. در آثار یافته شده از کتابخانه آشور بانی پال ( قرن هفتم ق م)، از عصاره خشخاش که داروی همه دردها بود، نام برده شده است. مصریها کِشت خشخاش را از سومریها آموختند و از طریق آنان به خواص تریاک پی بردند. بعدها تریاک را از مصر به یونان بردند و به عنوان داروی مُسَکّن و خواب آور و ضدافسردگی از آن استفاده کردند.
ظاهراً ایرانیان از دوران باستان تریاک را میشناخته و از پادزهر بودن آن آگاه بوده اند. به گفته پورداود، عربها تریاک را به ایران آوردند. عربها از طریق مصریان با تریاک آشنا شده بودند و در سفرهای طولانی خود، برای رفع خستگی، آن را میخوردند و به شترهای خود نیز میخوراندند.