توضیحات : خوشنویسی یا خطاطی به معنی زیبانویسی یا نوشتن همراه با خلق زیبایی است. خوشنویسی تقریبا در تمام فرهنگها به چشم میخورد اما در مشرق زمین و بهویژه در سرزمینهای اسلامی و ایران در قله هنرهای بصری واقع است. خوشنویسی اسلامی و بیش از آن خوشنویسی ایرانی تعادلی است حیرتانگیز میان تمامی اجزا و عناصر تشکیل دهندهٔ آن.
توضیحات : خوشنوىسى، زىبانگارى حروف و کلمات است براساس اصول و قواعدى مشخص و معىن. توجه به خوشنوىسى و گسترش آن در گذشته به دلىل کتابت قرآن و کتب احادىث بوده است. آىاتى در قرآن مبنى بر عزت قلم و اعتبار آموختن باعث گردىد تا خط در مىان مسلمانان به عنوان پدىده اى الهى و روحانى مورد توجه قرار گىرد و از احترام وىژه اى برخوردار باشد. همچنىن براى هنرمند خوشنوىس نىز آداب خاصى قائل گردىدند که مهارت ترک معاصى و صفاى باطن از آن جمله است.
هنر خوشنوىسى هم در ثبت و نشر پىشرفتهاى علمى و فرهنگى و همىن طور در حوزهٔ هنرهاى کاربردى به صورت گسترده اى مورد بهره بردارى هنرمندانه قرار گرفته است. در عصر حاضر نىز با پىشرفتهاى روزافزون که در صنعت عظىم چاپ پدىد آمده و هر چند گاه فنآورى جدىدترى در اىن زمىنه ارائه مى گردد، خط همچنان جاى شاىسته خود را حفظ کرده است. کتاب حاضر که براى رشته هاى گرافىک، چاپ و صناىع دستى تألىف و تدوىن شده است، در نظر دارد به موازات ارائه اطلاعاتى پىرامون دانش نظرى خوشنوىسى، فراگىران را در جهت آموزش و کسب مهارت عملى در نگارش نستعلىق و شناخت وىژگىهاى انواع خوشنوىسى راىج، ىارى دهد.
توضیحات : قبل از هر چیز باید گفت، مطلبی را که ر.ی کاغذ میخواهید بنویسید، از هر طرف به اندازه دو سانتیمتر فاصله بگذارید، سپس شروع به نوشتن کنید. هنگام نوشتن املا به طور کلی، از شکسته نویسی پرهیز کنید و فواصل خطوط را یکنواخت رعایت نموده، در جاییکه جمله تمام می شود، نقطه بگذارید. اگر در آخر طری جا کم باشد، نباید یک جز از کلمه را در آنجا و باقی را در سطح بعد نوشت، بلکه بهتر آنست که تمام کلمه در سطر بعد نوشته شود…