توضیحات : کتاب اجداد بشر، یکی از قدیمیترین آثار ترجمهشده به فارسی در باب نظریه تکامل داروینیسم است. این کتاب کوشیده است تا تکامل انسان از شاخههای دیگرِ موجودات زنده را بهصورت علمی (و البته با کمک عکسها و تصاویر) به سادهترین شکل ممکن بیان کند. در این کتاب خبری از فرمولهای پیچیده و توضیحات سنگین زیستشناسی و DNAشناسی نیست. کتاب در چند صفحه کوتاه و به گونه مختصر -اما جامع و مفید-۰ تالیف گردیده است. نقاشیها و تصاویر داخل کتاب توسط موریس ویلسون نگاشته شده است.
توضیحات : سر چارلز شرینگتون می گوید برای تعطیلات تابستان به خانه مادری برگشته بودم، مادرم مرا متقاعد کرد که اصل انواع داروین را بخوانم؛ او می گفت : “این کتاب در جهان را نیمه باز گذاشته.” مادر شرینگتون به راستی درست می گفت هیچ نظریه دیگری در پهنه دانش اینچنین ضربه مهیبی به فهم ما از طبیعت نزده است. نظریه داروین انقلابی ترین نظریه بود که با اطمینان زیادی تبیینی طبیعی از وجود انسان به دست می داد.توماس هاکسلی یکی از دوستان نزدیک داروین بعد خواندن کتاب اصل انواع می-گوید:” چقدر احمق بودم که زودتر بدین فکر نیفتادم
توضیحات : در سال ۱۸۵۹ یعنی اندکی بیش از ۱۰ سال قبل کتاب داروین تحت عنوان بوجود آمدن انواع بوسیله انتخاب طبیعی منتشر شد. این کتاب که عصر نوینی را در زیست شناسی بنیان نهاد متضمن فرضیه تکامل انواع موجودات زنده در طی دورانهای تاریخ زمین بود. انسان نیز از فرآوردههای تکامل طبیعی است و تکامل تدریجی آن از میمونهای آدمنما بوسیه فسیلهای بدست آمده بخوبی مشهود است….بدین ترتتیب تکامل تکنیک شروع شده، که در آن بجای اندامها از ابزارها استفاده میگردیده و بتدریج تکامل همه جانبهای یافته است…. سرنوشت آینده انسان که خود بوسیله تکامل فرهنگی، منطقه اکولوژیکی جدید منحصربه فردی را بوجود آورده است و هر روز در مقابل مسائل بغرنجتری قرار میگیرد، و آینده او نیز بدان مربوط است، بستگی بدان دارد، که تا چه حد بتواند اشتباهات خود را شناخته و آنها را جبران نموده از تکرارشان خودداری نماید.
فصل اول: شواهدی مورد تکامل: شواهد رفتاری، هومولوژیکی، دیرینشناسی، جغرافیایی، اندام بدن
فصل دوم: تکامل علتی: مباحتی درباره داروینیسم و لامارکیسم
فصل سوم: تکامل وراثتی: جهش، ژنتیک، انتخاب طبیعی و…
فصل چهارم: مثالهایی درباره انتخاب طبیعی: حشرات فاقد قدرت پرواز، پدیده مقاوم شدن باکتریها و ویروسها و…
فصل پنجم: تکامل اکولوژیک
فصل ششم: رقابت افراد در یک گونه
فصل هفتم: تشکیل نژاد و گونهها
فصل هشتم: تکامل خارج گونهای
فصل نهم: نمونههای باقیمانده از عهد باستان
فصل دهم: انقراض نسل
فصل یازدهم: برگشتناپذیری
فصل دوازدهم: تکامل فرهنگی و موقعیت خاص انسان