توضیحات : رستوران کوریلا با محله هارلم فاصله چندانی نداشت. صاحب پیر زن سفید مویی بود که نسبت خود را به بارون های فرانسوی می رساند و اسمش ژیگوما بود. وقتی که پات به من گفت طبق گزارشات شهربانی در این رستوران اعمال خلافی انجام می گیرد و آنجا مرکز تجمع دسته ای از گانگسترها شده است، تعجب کردم زیرا از ژیگوما این کارها را بعید می دانستم. قریب هفت سال بود که او این رستوران را اداره می کرد و در این مدت کوچکترین عمل خلاف قانون انجام نداده بود و اگر اینطور که پات می گفت به کارهای ناشایستی اقدام می نمود، می بایست اقرار کنم که واقعا با همه زرنگی فریب این پیرزن را خورده بودم…
توضیحات : در دفتر کارم نشسته بودم که ناگهان تلفن روی میزم زنگ کشید. به سرعت گوشی را برداشتم و خودم را معرفی کردم و پرسیدم
– بفرمایید، چه کاری دارید؟
صدای هیجان زده و وحشت آلوده مردی از آن سوی سیم گفت:
– گوش کنید آقای کارآگاه… من… من در مخمصه عجیبی گیر افتادم.
او سکوت کرد و من صدای تنفس سریع وی را شنیدم و گفتم:
– خب بفرمایید چه اتفاقی برایتان روی داده و اصولا شما چه کسی هستید و از کجا صحبت می کنید؟
صدای مرد مزبور از آن سوی سیم بار دیگر به گوشم رسید:
– من ایدونیک بودرک هستم….
توضیحات : کتاب اولین داستانهای که آیزاک آسیموف مجموعهای از نخستین آثار ارزشمند آسیموف است که در دوران جوانی نوشت و همگی در مجلات داستانهای علمی تخیلی چاپ شدند. تقریباً همۀ این داستانها، بعدها در قالب کتابهایی شامل مجموعه داستانهای کوتاه منتشر شدند اما تعدادی از آنها که از داستانهای دیگر ضعیفتر بودند، تا سی سال بعد از نخستین انتشارشان در جایی دیده نشدند.
توضیحات : کتاب «صد دست لباس» داستان دختر نوجوانی به نام «واندا پترونسکی» است که با خانواده لهستانیتبار خود در یکی از شهرهای امریکا زندگی میکند. همکلاسیهای واندا در مدرسه او را مسخره میکنند… . نویسنده که در واقع خود یکی از همکلاسیهای واندا بوده سعی کرده است با نوشتن این داستان، اشتباه خود را جبران کند. گناه او «بیتفاوتی» نسبت به آزار واندا بود. این داستان در سال ۱۹۴۵ جایزه «نشان نیوبری» را اخذ کرد و در سال ۲۰۰۷ یکی از صد کتاب منتخب معلمان «انجمن آموزش ملی» امریکا گردید
توضیحات : اسمم آلین دپن است. از شانزدهم اوت یازده ساله شده ام. استل دوازده ساله است و ریک شش سال و نیم دارد. ما در محله سیزدهم، خیابان ژکومان، در خانه ای که درست روبروی زغال فروشی است زندگی می کنیم. برای بابا خیلی راحت است چون پیش آقای مارتن نجار کار میکند. که مغازه اش درست نبش خیابان است و راه زیادی نباید برود اما برای ما سخت است. برای اینکه پیاده رو آنقدر باریک است که حتی نمیتوانیم لی لی بازی کنیم اما خب چاره ای نیست.
توضیحات : این رمان، در زمان انتشارش، از دو منظر قابل توجه بود؛ نخست اینکه کریستی، بعد از مدتها، به سوی روایت اول شخص، باز میگردد و داستان ماجراجوییهای هرکول پوآرو را بدین گونه روایت میکند. دلیل دوم این است که پوآرو در این اثر، هیچگاه به صحنه جرم نمیآید و با شاهدان ماجرا برخوردی ندارد. وی معتقد است این معما، به گونهای است که تنها باید با تفکر بدان پاسخ داد. داستان این کتاب از جایی آغاز میشود که یکی از شخصیتهای اصلی داستان، به نام شیلا، با جسدی روبهرو میشود و از ترس به خیابان فرار میکند. در همانجا است که با مرد جوان غریبهای مواجه میشود و او نقشی کلیدی در تحقیقات بعدی، پیرامون این قتل ایفا میکند. در بخشی از این داستان میخوانیم: «شیلا لبخند کمجانی زد و رفت نزدیک کاناپه. یکباره ایستاد و عقب رفت. مردی کف اتاق افتاده بود. چشمانش نیمهباز و بیفروغ بود. لکه قرمزی روی کت خاکستریاش دیده میشد. شیلا ناخواسته خم شد. دست گذاشت روی گونههای مرد. یخ بود. دستهایش هم همینطور. دست کشید روی لکه کتش و بعد دستش را با وحشت عقب کشید. در همین موقع صدای در حیاط را شنید… در باز شد و زنی مسن و قد بلند آمد تو… شیلا صدای خفهای از خود بیرون داد. چیزی شبیه به خرخر. زن آمد نزدیکتر و با صدای بلند گفت: کسی اینجاست؟ زن آمد کنارش و صدای شیلا برید. بعد جیغ زد: ـ نه، نه. مواظب باش. لگدش کردی… بیا این طرف… مرده.» در این داستان، بیش از بیست شخصیت حضور دارند. با اقتباس از این داستان فیلمی سینمایی نیز ساخته شده که کارگردان اثر، تغییراتی جزیی در متن داستان ایجاد کرده بود.
توضیحات : این کتاب، اثری سودمند برای آشنایی با تاریخ، فرهنگ و ادبیات کشور کره است. کتاب به قلم پروفسور زونگ این سوب به زبان انگلیسی نوشته شده که جمشید سلطانی برای اولین بار با نثری روان آن را به فارسی ترجمه کرده است. پروفسور زونگ این سوب از چهرههای برجسته زبان و ادبیات کره است که در دانشگاههای معتبرِ کشورهای مختلفی مانند انگلستان، ژاپن و امریکا به تدریس پرداخته است.
توضیحات : تلاش بر این است تا برگزیده حکایات و داستان هایی که در کشورهای غربی برای جوانان و نوجوانان و مناسب حال آنان نوشته شده و همچنین خلاصه بعضی از آثار ادبی مهم عالم به زبانی ساده و روشن در اختیار خوانندگان آثار کودک و نوجوان قرار گیرد و داستان ها و افسانه های کهن و نو که سرمشق دلیری و پرهیزگاری و عواطف انسانی است ،مورد استفاده دوستداران ادب و فرهنگ ملل جهان واقع گردد. کتاب سرگذشت رز مشتمل بر ۲۴۸ صفحه است. رز دختر ۱۳ساله ای است که در خانواده ی عموی توانگر خود با ناز و نعمت رشد میکند. او در خردسالی نخست مادر و سپس پدرش را از دست داده است. عموی او که پزشکی کار آزموده است او را هم مانند هفت پسر خودش با مهربانی بزرگ میکند….
توضیحات : این کتاب داستان افراد بیخانمانی است که در پاریس زیر یک پل زندگی میکنند. پس از آشنایی این خانواده با پیرمردی به نام آرمان ماجراهایی عاطفی مسیر زندگیشان را تغییر میدهد سوزی، پل و اولسن سه بچه قد و نیم قدی هستند که پس از مرگ پدرشان از پرداخت اجاره اتاق, زن صاحبخانه آنها را از اتاق بیرون میکند و آنها ناگزیر به زیر پلی که مکان زندگی آرمان است پناه میبرند .پیرمرد به اصرار بچهها نزد آنها میماند .او آتش روشن میکند و غذای مختصری را با آنها تقسیم میکند تا این که در اواخر شب مادر بچهها از سر کار میآید و اگر چه حضور آرمان را با ترشرویی میپذیرد اما او را تحمل میکند . صبح روز بعد آرمان, بچهها را با خود به گردش میبرد تا نزد بابانوئل در مغازه لور برود و نشانی منزلشان را به او بدهد, به این امید که در شب کریسمس برای بچهها عیدی بیاورد و ….
توضیحات : با وجود بزرگانی چون «ویلیام شکسپیر»، «جین آستین» و «جی.کی.رولینگ»؛ «انید بلیتون» نویسنده ادبیات کودک، به عنوان محبوبترین نویسنده تاریخ ادبیات انگلستان انتخاب شده. در نظرسنجیای که توسط جایزه ادبی «کوستا» در بریتانیا برگزار شد، «انید بلیتون» در صدر محبوبترین نویسنده تاریخ ادبیات این کشور قرار گرفت. «بلیتون» در این نظرسنجی از «ویلیام شکسپیر» و «جین استین» نیز پیشی گرفته است.«روئالد داهل»، «جی.کی.رولینگ»، «جین آستین» و «ویلیام شکسپیر» در رتبههای دوم تا پنجم این نظرسنجی قرار گرفتند. کتابهای بلیتون مخصوص زمان خاصی نیستند و این انتخاب نشان میدهد که وی هنوز هم نویسنده محبوب امروز انگلستان است. این داستان، رمانی جالب هیجان انگیز و ماجرا جویانه است.
توضیحات : کتاب اعتراف یکی از نوشته های نویسنده معروف جک لندن می باشد که شامل ۴ داستان است با موضوع های اعتراف،دستگیر کردند،کشتن انسان و کولائوی جذامی که در رابطه با سرخ پوستانی که آمریکایی ها کم کم زمینشان را تصاحب کرده اند .
توضیحات : خنده در تاریکی رمان عجیبی ست . نخست از آنجا که نویسنده خلاصه ی رمانش را در همان چند خط اول داستان می آورد . شاید با خود بگویید که این رمان داستان محور نیست . به سبک تمامی رمان های مدرن و پست و مدرن . ولی این تصور اشتباه ست . داستان به شدت سینمایی و داستان محور می باشد . باز ممکن است با خود بگویید که رمان سبکی فوق العاده غنی و البته شاعرانه دارد و فارغ ازتمامی دل واپسی هایش داستان می گوید و همه ی قلب ها را جذب می کند . اما سبک داستان نیز آن طوری نیست که فکر می کنید . ساده است و طنز با شخصیت پردازی هایی محدود و البته قوی . شاید بزرگترین کشش رمان همین سبکش باشد که به تنهایی صفحات بسیاری از رمان را برای خواننده جذاب می کند.