توضیحات : پدیده حاملگی برای هر زن تجربه زیبا و دلنشینی است که تغییرات فیزیولوژیک بسیاری را به همراه دارد. خوشبختانه تغییرات فوق اکثرا مزاحمتی برای سلامت مادر و جنین ایجاد نکرده و اکثر زنان دوران بارداری را بدون مشکل خاصی طی کرده و جنین سالمی را به دنیا میآورند اما در مواردی که ممکن است خطرات جدی، سلامت مادر و جنین را در دوران بارداری تهدید کند که ضرورت و اهمیت مراقبتهای دوران بارداری را روشن می سازد. خانم حامله ممکن است گرفتار مسمومیت دوران بارداری و یا به عبارتی فشار خون ناشی از حاملگی شود که حالت فوق برای مادر و جنین بالقوه خطرناک میباشد. افزایش فشار خون در مادر حامله میتواند منجر به کاهش رشد داخل رحمی و یا مرگ جنین شود و در مادر عوارض متعددی از جمله تشنج ایجاد نماید. مادر حامله ممکن است گرفتار عفونت دستگاه ادراری فوقانی شده و با تب و لرز مواجه نماید که وضعیت فوق میتواند منجر به سقط یا زایمان زودرس جنین و سپتی سمی (وجود عفونت در خون) برای مادر شود.
نمونه دیگر خانمهایی هستند که بیماری قند دارند و بدون کنترل دقیق بیماری باردار میشوند. در این زنان بروز ناهنجاریهای مادرزادی داخل رحمی جنین و سقط افزایش مییابد. به علاوہ خطرات متعددی مانند افزایش فشار خون، بروز عفونت و زایمان زودرس، مادر را تهدید میکند و تعدادی از مادران ممکن است گرفتار کم خونی ناشی از فقرآهن بوده و بدون اصلاح کمخونی وارد دوران بارداری گردند و چنان که حین زایمان گرفتار خونریزی بیش از حد طبیعی گردند، وضعیت فوق برای مادر ممکن است کشنده باشد.
توضیحات : رابطه جنسی یکی از ابعاد ارتباطی بین زن و مرد می باشد ( بعد اقتصادی،بعد عاطفی ، بعد فکری، بعدجنسی) و رابطه جنسی مساله عجیب و غریب و چندش آوری نیست که خانواده ها نسبت به آن بی توجه باشند. متاسفانه بسیاری از خانواده ها در آموزش مسئله رابطه جنسی به فرزندان خود کوتاهی می کنند. رابطه جنسی یک رفتار است ولی پانتومیم نیست و ما باید در رابطه جنسی هم، از کلام و بیان استفاده کنیم و به طرف مقابلمان بگوییم و از او بشنویم که ما برای یک رابطه جنسی لذت بخش به چه چیزی نیاز داریم. باورهای غلط را در مورد رابطه جنسی که از بچگی در ذهن ما نقش بسته با مطالب جدید علمی عوض کرده و رابطه جنسی لذت بخش را به رابطه جنسی خرافاتی تبدیل نکنیم.
فهرست کتاب : مقدمه – تکامل عشق – غریزه جنسی در کودک – تعلیم امور جنسی – خطاهای جوانی – عواقب – بلوغ – تکلیف شدن دختر – تکلیف شدن پسر – عشق – عشق چیست؟ – نزدیکی – شب زفاف – شگفتی زایش – درد زایمان – پرستاری زائو – سقط جنین – روزهای مصونیت از آبستنی – حسرت اولاد داشتن – منع آبستنی – عنن – سرد مزاجی زنان – بیماریهای جنسی – امراض مقربتی – روسپیگری
توضیحات : زایمان فرآیندی فیزیولوژیک است که خداوند اسباب و شرایط انجام آن را در انسان همانند سایر پستانداران محقق ساخته است تا بدون مداخله پزشکی به صورت طبیعی انجام پذیرد. مطالعات متعدد نشان داده است که ۸۵ درصد زایمان های طبیعی نیاز به مداخله پزشکی ندارد و فقط با ارایه آموزش به مادران و مراقبت و پایشآنان طی انجام زایمان، این روند فیزیولوژیک و طبیعی به سلامت سپری می گردد. برای ترویج زایمان طبیعی نیاز به ارایه خدمات استاندارد و روشهای کاهش درد زایمان در مراکز زایمانی است. باید به این نکته مهم توجه داشت که مادر باردار نباید به عنوان فرد بیمار تلقی شود. این امر طی دهه های گذشته موجب برخورد پاتولوژیک با مادر شده که منجر به مداخله های طبی غیر ضروری مانند وصل کردن سرم و خواباندن مادر روی تخت و معاینات مکرر و…. می گردد.