توضیحات : کتاب پیش رو برگ سبزیست تحفۀ درویش، برگرفته از درک هستی ، شور مستی، شیفتگی و حیرانی این حقیر در ذات بی همتای پرودگار عالم در کنار تجربۀ زیستن در روزمرگی ها و کوچه پس کوچه های زندگی با خمیرمایه ای از طبع شاعرانه… مضمون اوراق اشعار معنوی، عارفانه، صوفیانه و معدودی نیز اخلاقی و اجتماعی در قالب مثنوی می باشد… خوانش مهربانانه و مشفقانۀ خوانندۀ دانا، نور امیدیست برای خویشتنِ این خویش کمترین تا بنوازم دفتر دوّم را…
توضیحات : منیره حسین پوری نویسنده و شاعر متولد ۱۳۶۷ می باشد.وی دانشجوی رشته علوم سیاسی و فارغ التحصیل ازرشته ی نویسندگی ست.شعرسپید تنها قالب شعری ست که او برای سرودن انتخاب کرده است.کتاب اول او (دهان خشک ناودان ها) و کتاب دومش (درخت محافظه کاراست )می باشد.اشعاروی در بسیاری از جشنواره های کشوری دارای رتبه است به عنوان مثال رتبه ی سوم کشوری در جشنواره تولیدات حوزه هنری برای اولین کتابش. اشعار او کوتاه و با زبانی صمیمی با مخاطبش ارتباط برقرارمیکند.
توضیحات : ناظم حکمت در سال ۱۹۰۲ در تسالونیکی متولد شد،. پدربز رگ مادریِ ناظم ، مصطفی پاشا Celaleddin از لهستان.میاید کنستانتین ،Borjenski اشراف زاده ای بود که پس از شکست قیام در برابر اتر یش و روسیه در سال ۱۸۴۸ به پاریس گر یخت و از آنجا به استانبول رفته ، به اسلام گر وید و لقب پاشاگرفت . او به عنوان یک Türkologie . کتاب « Anciens Turcs « را نوشت که او را میتوان یکی از بنیان گذاران واقعی تمدن ترک بحساب آورد . ناظم در سال ۱۹۲۰ او به عضویت سازمان مقاومت آناتولی پیوست ، در سال ۱۹۲۳ عضو حزب غیرقانونی کمونیست ترکیه شد و در فاصله ی سالهای بین ۱۹۲۲ – ۱۹۲۵ در دانشگاه مردمشناسی شرق مسکو، تحصیل کرد همان جایی که پی تابوت لنین راه افتاد. پس از بازگشت به ترکیه از سال ۱۹۲۵ در خفا زندگی کردتا اینکه ، مجبور به مهاجرت به اتحاد جماهیر شوروی سابق شد ودر ترکیه به صورت غیابی به ۱۵ سال زندان محکوم شد .در سال ۱۹۲۸ ، پس از بازگشت به میهن خود دوباره، زندان در انتظارش بود .او تنها چند سال در آزادی زندگی کرد ، که ۱۲ سال از آنرا در تبعید بسر برد .زندان اورا دچار بیماری های کلیه، چشم، قلب و کبد کرد وپیوسته از بی خوابی رنج می برد. مبارزات مطبوعاتی ، برای اقدامات همبستگی در سراسر جهان با حکمت در آن دوره ، تحت فشارنفوذ بسیاری از روشنفکرانی مانند پیکاسو، آراگون، سارتر، نر ودا، برشت و دیگران زیاد هم موثر واقع نشد و در زندان باقی ماند.
توضیحات : کتاب «ییلاق چشمان تو» مجموعهای از ۴۵ قطعهی عاشقانه از سرودههای پژمان الماسینیا است که توسط نشر کاریز منتشر گردیده. در بخشی از مقدمهی این مجموعهی شعر میخوانیم: روح غنایی شعر پژمان الماسینیا با بهرهگیری از عناصری که از طبیعت سرچشمه گرفتهاند منجر به ایجاد فضایی حسی و عاطفی میگردد که مخاطب را به حسآمیزی با شعرهایش دعوت و عادت میدهد. شعری که دغدغهاش خلاء عاطفی روزمرگیهای هر انسانی میتواند باشد. شاعر از بافت زبانی ساده و سلیسی که بیشتر میتوان گفت از همان زبان طبیعت برخوردار است، معنویات درونیشان را به مخاطب منتقل میکند.
توضیحات : جغرافیای واژگانِ من محدود است، مانند ذهن یخ بستۀ من مظنون است، با واژه عشق بازی می کنم و با ذهنم خیالبافی، مرا به جرم محدود کردنِ واژ ها محکوم کردند…، چه سود که بازی با کلمات کاره هر شبِ من است، مرا به جرم خیالبافی محکوم کنید نه محدودیت ذهن و واژه !
توضیحات : مهدی اخوان ثالث شاعر پرآوازه و موسیقی پژوه ایرانی است. تخلص وی در اشعارش «م. امید» بود. اخوان ثالث در شعر کلاسیک ایران توانمند بود. وی به شعر نو گرایید او آثاری دلپذیر در هر دو نوع شعر به جای نهادهاست. همچنین او آشنا به نوازندگی تار و مقامهای موسیقیایی بودهاست. مهدی اخوان ثالث نخستین دفتر شعرش را با عنوان ارغنون در سال ۱۳۳۰ منتشر کرد.. اگرچه اخوان در دهه بیست فعالیت شعری خود را آغاز کرد، اما تا زمان انتشار دومین دفتر شعرش، زمستان، در سال ۱۳۳۶، در محافل ادبی آن روزگار شهرت چندانی نداشت. با اینکه نخست به سیاست گرایش داشت ولی پس از رویداد ۲۸ مرداد از سیاست تا مدتی روی گرداند. چندی بعد با نیما یوشیج و شیوهٔ سرایندگی او آشنا شد. شاهکار اخوان ثالث شعر زمستان است.
توضیحات : مجموعه ای از شعرهای بی وزن و قافیه سوتک گوشتی که سنگ شد در دو بخش :
یکم. سوت آشکار و پنهان
دوم. کتابچهی سنگی
توضیحات : احمد شاملو ( زاده ۲۱ آذر ۱۳۰۴ ) در تهران و خانهٔ شمارهٔ ۱۳۴ خیابان صفیعلیشاه – درگذشته ۲ مرداد ۱۳۷۹( فردیس کرج ) شاعر، نویسنده، فرهنگنویس، ادیب، مترجم ایرانی و از اعضای کانون نویسندگان ایران بود. آرامگاه او در امامزاده طاهر کرج واقع است. تخلص او در شعر الف. بامداد بود. شهرت اصلی شاملو به خاطر شعرهای اوست که شامل اشعار نو و برخی قالبهای کهن نظیر قصیده و نیز ترانههای عامیانهاست. شاملو تحت تأثیر نیما یوشیج، به شعر نو ( که بعدها شعر نیمایی هم نامیده شد ) روی آورد،اما برای اولین بار درشعر «تا شکوفهٔ سرخ یک پیراهن» که در سال ۱۳۲۹ با نام «شعر سفید غفران» منتشر شد وزن را رها کرد و بهصورت پیشرو سبک جدیدی را در شعر معاصر فارسی گسترش داد. از این سبک به شعر سپید یا شعر منثور یا شعر شاملویی یاد کردهاند. بعضی از منتقدان ادبی او را تنها شاعر موفق در زمینه شعر منثور میدانند. شاملو علاوه بر شعر، کارهای تحقیق و ترجمه شناخته شدهای دارد. مجموعه کتاب کوچه او بزرگترین اثر پژوهشی در باب فرهنگ عامیانه مردم ایران میباشد. آثار وی به زبانهای: سوئدی، انگلیسی، ژاپنی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، روسی، ارمنی، هلندی، رومانیایی، فنلاندی و ترکی ترجمه شدهاست.
توضیحات : پادرنگ، دفتر شعر نامدار ناصر :
آیا این
در خونِ خود غوطه خوران
باختر خورشید
یا که شام آخرین ماست؟
آیا این هولِ از به هیئت شبح درآمده
کنارِ جاده درختى
یا که هراس از ترسانه ى مرگ است؟
آیا این خستگى
بر راه پاسوده کنان محکومان
یا که از بى پایانِ چشم
انداز بریدن امید است؟
آیا این راهگزینش پادرنگی است
یا که به رفتن بى گرایش
واپسناى جان؟
آیا این از چشم
خوابگریزى دگر است
یا که سیاهکابوس
ندمیدن سپیده؟