توضیحات : فلسفه و ریاضیات پیوندی ناگسستنی با یکدیگر دارند و در جهان جدید زبان ریاضی می تواند راهگشای مناسبی در گفتگوهای فلسفی باشد . یکی از موضوعات اصلی فلسفه، به ویژه مکتبهایی مانند حکمت متعالیه صدرایی “موجود مجرد ” است، مثلا وجود مفارق با ریاضیات اشتراک موضوع دارد. در فلسفه صحبت از وحدت کثیر، وحدت کثرت، یک – دو، ، تسلسل، استنتاج و قیاس مرکب و برهان خلف می کنیم که در تمامی مسائل، اشتراک موضوع با علم ریاضی وجود دارد. در قرن بیستم بسیاری از فیلسوفان ریاضیدان نیز بوده اند مانند برتراند راسل و بسیاری از ریاضیدانان نیز مانند ای، آی، جی بروئر فیلسوف بوده اند. در واقع خلاقیت فکری در ریاضیات و فلسفه در نهایت یکی است.
توضیحات : فریدریش نیچه نامی ناآشنا نیست؛ هر آن کس که باید او را بشناسد، می شناسد و هر آن کس هم که چه نمی شناسد و یا از او و اندیشه هایش بیزار است، چه بخواهد و چه نخواهد، از او بسیار تاثیر پذیرفته است. رکس ولشن استاد فلسفه و رئیس ارشد دانشکده ادبیات، هنر و علوم در دانشگاه کلرادو کلرادو اسپرینگز ایالات متحده در این اثر با جزئیات فراوان و موشکافی هایی دقیق به کاوش فلسفه نیچه پرداخته است. این کتاب مشتمل بر 9 فصل بوده و زبان آن، علی رغم پیچیدگی هایش که البته پیچیدگی های خودِ فلسفه نیچه است، زبانی است ساده و روان. بنابراین قشر خاصی از خوانندگان را طلب نکرده و هر کسی با کمی اطلاعات فلسفی قادر خواهد بود تا از پی خوانش آن برآید.
توضیحات : محمد خوانساری استاد برجستهٔ فلسفه و منطق در دانشگاه تهران، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و یکی از بزرگترین منطقدانان دوران معاصر بود. وی علاوه بر تحصیلات دانشگاهی در رشته فلسفه و گذراندن همه دروس دورهٔ دکتری زبان و ادبیات فارسی، دکتری ش را در رشتهٔ منطق و فلسفه با عالیترین درجه از دانشگاه سوربن پاریس دریافت کرده بود. خوانساری از نخستین کسانی بود که در سالهای اخیر توانستند جایگاه مستقل علمی منطق را به دانشگاهیان و دانشجویان نشان بدهند. وی همچنین با مقالات و کتابهای خود در این حوزه، بهویژه با کتاب ارزشمند «فرهنگ اصطلاحات منطقی» و نیز کتاب «منطق صوری» اهمیت منطق در علوم امروز و فوایدی که منطق به لحاظ دقت و صورتبندی دقیق در سایر علوم دارد را نشان داد.