توضیحات : این کتاب درصدد رمزگشایی از شیوه نگرش برنامهریزان دولتی و برنامهریزی متمرکز است. جیمز اسکات نویسنده کتاب با کنجکاوی و اشتیاق یادگیری مثالزدنیاش، به کندوکاو در تاریخ برنامهریزی امروزی پرداخته تا بداند نگرش برنامهریزی متمرکز چگونه پدید آمده است، مبتنی بر کدام جهانبینی بوده، به چه علت با اصرار پیگیری شده و چه آثار و تبعاتی برای طبیعت، جوامع محلی و دانش بومی و دیرین انسانها به بار آورده است. او در این سفر اکتشافی، خیالپردازی و سادهسازی مربوط به برنامهریزی دولتی را نکوهش میکند و به نمونهها و مصادیق تاریخی دقیق از این سادهسازیهای حکومتی اشاره میکند. اسکات پس از اختصاص دادن دو فصل به تشریح طرحهای خواناسازی و سادهسازی به دگرگونی دیدگاهها و نگرش انسان امروز و دیوانسالاران در دوران تجدد پرداخته، مفاهیم «تجددگرایی خودکامه» و «حکمرانی در شهرهای تجددگرا» را واکاوی میکند.
توضیحات : مترجم در پیشگفتار این گونه بیان می کند که کتاب “سلسله های اسلامی” که از نظر خوانندگان می گذرد، می تواند یک کتاب مراجعه کوچک در زمینه تاریخ اسلام به شمار آید، و مراد من از کتاب مراجعه، آن چنان کتابی است که فرنگی ها بدان کتاب رفرنس می گویندو تفاوت چنین کتابی با کتابهای معمولی که درباره تاریخ کشورهای اسلامی نوشته شده است در این است که این کتاب، و اصولا همه کتابهای مراجعه، برای آن نیست که خواننده از آغاز تا انجام آن یکباره مطالعه کند، بلکه برای آن است که برای رفع احتیاجات فوری خود بدان مراجعه کند، و جواب پرسش یا مشکل خود را در آن بیابد، و به این ترتیب، با صرف مقدار ناچیزی از وقت به آنچه می خواهد برسد.
مترجم در پیشگفتار این گونه بیان می کند که کتاب “سلسله های اسلامی” که از نظر خوانندگان می گذرد، می تواند یک کتاب مراجعه کوچک در زمینه تاریخ اسلام به شمار آید، و مراد من از کتاب مراجعه، آن چنان کتابی است که فرنگی ها بدان کتاب رفرنس می گویند و تفاوت چنین کتابی با کتابهای معمولی که درباره تاریخ کشورهای اسلامی نوشته شده است در این است که این کتاب، و اصولا همه کتابهای مراجعه، برای آن نیست که خواننده از آغاز تا انجام آن یکباره مطالعه کند، بلکه برای آن است که برای رفع احتیاجات فوری خود بدان مراجعه کند، و جواب پرسش یا مشکل خود را در آن بیابد، و به این ترتیب، با صرف مقدار ناچیزی از وقت به آنچه می خواهد برسد.