توضیحات : جنگ بین الملل اول، در سال 1914م/1332ق به وقوع پیوست. موضع گیری سیاسی ایران به هنگام وقوع جنگ، اتخاذ سیاست بیطرفی به عنوان مناسب ترین گزینه در آن برهه زمانی بود. در آغاز جنگ بزرگ، دولت ایران توسط سفارتخانههای خود در کشورهای خارجی، بیطرفی خود را اعلام کرد و از دولتهایی که در خاک ایران نیرو داشتند تقاضا کرد، با احترام به بیطرفی ایران، قسمتهای اشغالی را تخلیه نمایند؛ اما دولتهای ذینفع، نه تنها به این اعلامیه اعتنایی نکردند؛ بلکه قوای خویش را در ایران تقویت نمودند.
با شروع جنگ جهانی اول و اشغال ایران توسط نیروهای بیگانه، آلمانی ها با درک احساسات ضد اشغال مردم ایران درصدد برآمدند تا علاوه بر به خطر انداختن منافع متفقین (روسیه و انگلستان) بتوانند به سیاست “مکانی در زیر آفتاب” امپراتوری آلمان جهت تامین منافع اقتصادی خود گام بردارند. آلمان ها با ایجاد یک شبکه گسترده جاسوسی و تبلیغی شامل ماموران نظامی و عوامل مجرب سیاسی در ایران در پی اهداف خود برآمدند. آن ها قلمروه ایران را به حوضه های مختلفی تقسیم کردند که در این میان ماموریت فارس بر عهده شخصی به نام ویلهلم واسموس گذاشته شد. بی شک وی مشهورترین چهره در دستگاه رهبری تبلیغات ضد متفقین در ایران بود و بخاطر فعالیت هایش به لارنس آلمان شهرت یافت. در این کتاب عملکرد ها و فعالیت های وی را در فارس، اهداف و ابزار و میزان موفقیت و تاثیر گذاریش در تحریک و سازماندهی حرکت های ملی در این منطقه بر ضد نیروهای انگلیس را مورد بررسی قرار خواهد گرفت
توضیحات : داستانی پرهیجان از یک عملیات جاسوسی طولانی و پر خطر. اریک اریکسن قهرمان کتاب در پوشش دوستی و نزدیکی با نازیها، به نفع متفقین جاسوسی میکند. باید هر قدم را در راه دراز و خطرناکی که در پیش دارد با شجاعت و احتیاط جلو بگذارد. کوچکترین لغزش به قیمت جانش تمام خواهد شد. از این قهرمانان در دورۀ جنگ جهانی دوم کم نبودهاند…
لکساندر کلین نویسنده داستانهای مهیج جاسوسی (1918-2002) عمدۀ شهرت خود را مدیون کتاب مستند «خائن ساختگی»(در ایران مشهور به «مامور دوجانبه») است که بر اساس ماجراهای دوران جنگ جهانی دوم اریک “رد” اریکسون (1890-1983) نوشته شده است. کارگزار نفتی سوئدی تبار که در فاصله سالهای 1939 تا 1945 با تظاهر به نازی بودن بیش از سی بار از آلمان بازدید کرد. یکی از اهداف اصلی او جاسوسی دربارۀ تحقیقات آلمانیها در زمینه تولید روغنهای ترکیبی بود. اریکسون فرزند یک خانواده مهاجر سوئدی که در آمریکا به دنیا آمده و در دانشگاه کُرنل درس خوانده بود، در سال 1924 به سوئد مهاجرت کرده و در دهه 1930 تابعیت آن کشور را به دست آورده بود. اما با شعلهور شدن آتش جنگ جهانی دوم به درخواست دفتر خدمات راهبردی یا اُ. اس. اس جهت جاسوسی به نفع متفقین پاسخ مثبت داد.
توضیحات : کتاب «۳۹ پله» در اصل رمانی است که ابتدا به عنوان پاورقی در مجله بلک وود در سال ۱۹۱۵ به چاپ می رسید. این اثر یک رمان جاسوسی سیاسی است که قهرمانی به نام «ریچارد هَنِی» دارد. این قهرمان در چند داستان دیگر کتاب نیز حضور دارد و درگیر ماجراهای جاسوسی پلیسی می شود. …زمانی که اروپا در معرض جنگ است و همه جا پر از جاسوس های سازمان های مختلف است. «ریچارد هنی» به تازگی از رودزیا در آفریقای جنوبی به لندن آمده است تا زندگی جدیدی را شروع کند. ولی سازمان جاسوسی انگلستان به کمک او نیاز پیدا می کند تا نقشه های یک افسر آلمانی را خنثی کند… نام کتاب برگرفته از جمله اسرارآمیزی است که افسر آلمانی آن را اولین بار می گوید و قرار است کلید حل معما به دست «هنی» باشد. «۳۹ پله» یکی از اولین رمان هایی است که قهرمان آن مردیست که دائم در حال فرار است و بعدها همین مسئله به عنوان یکی از دستمایه های اصلی هالیوود مورد استفاده قرار گرفت.