توضیحات : زبان مجموعه ای قراردادی از سمبل های صوتی است و چیزی نیست که به طریقی ناگهانی به وجود آمده باشد. تکامل زبان با تکامل خود انسان همگام بوده و تحقیق در پیدایش آن با تحقیق در زندگی انسان توام است. بسیاری براین باورند که همه زبانها از یک زبان اصلی منشعب گردیده و به تدریج شباهت خود را به زبان مادری از دست داده است. همه کسانی که با زبان یا آموزش آن سروکار دارند به احتمال زیاد این داستان کتاب مقدس را شنیده اند که: وقتی تمامی ساکنین کره زمین از یک زبان واحد چند کلمه ای استفاده می کردند انسانها در یک دشت بزرگ گرد هم آمدند و گفتند: بیایید برای خود شهر و برجی به بلندای آسمان بسازیم، و بدین ترتیب برای خود نامی باقی گذاریم. آنگاه خداوند به شهر و برج آنها درآمد و گفت”اگر انسان با داشتن یک زبان واحد بتوان برای اولین بار این چنین کار خطیری را انجام دهد بی شک بعدها نیز می تواند هر تصمیم دیگری را نیز عملی نماید. از این رو زبانشان را در هم و برهم می کنم تا قادر به درک گفتار یکدیگر نباشند”. و آنگاه خداوند آنها را به سراسر کره خاکی پراکند تا بدین ترتیب آنها از ساختن شهر خویش صرفنظرکنند. این برج را برج بابل نامیدند. زیرا خداوند زبان آنها را درهم و برهم کرده بود.
توضیحات : ساختار کتاب چنین است که بر سر هر رویه درآیهی پوروا-هندواروپایی (Proto-Indo-European) آمده و سپس به گونهی نمودار، واژههای مشتق شده از آن ریشه در زبانهای ایرانی و اروپایی آمده است.
بر پایهی خود کتاب، در سراسر فرهنگ، بیش از ٩۴٠٠ واژهی همخانواده (cognate) در ۵٠ زبان در این فرهنگ شناسانده شدهاند. افزون بر زبانهای هندواروپایی، برخی واژههایی از ریشهی زبانهای نا-هندواروپایی (مانند زبان عربی و عبری و ترکی) هم دیده میشوند. آمار واژهها و زبانهای آنها چنین است:
– واژههای پارسی: ۴٧٠٠
– واژههای زبانهای ایرانی دیگر (اوستایی، سغدی، و …): ۴٣٠٠
– ریشههای هندواروپایی: ١۴٠٠
– واژههای انگلیسی: ٣٣٠٠
– واژههای یونانی و لاتین: ١۵٠٠
– واژههای عربی و عبری و دیگر زبانهای سامی: ٨٠٠
– واژههای فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی: ۴٠٠
– واژههای سانسکریت و هندی: ۴٠٠
– دیگر زبانها: ٧٠٠
برای نگارش این فرهنگ، نویسنده نزدیک ١٢ سال پژوهش کرده و از ١١٢ خاستگاه (کتاب و مقاله و فرهنگ) بهره برده است.
کتاب «فرهنگ ریشه واژگان فارسی» تالیف و تدوین علی نورایی، پژوهشگر در حوزه زبانشناسی از سوی یک ناشر آمریکایی در ایالات متحده آمریکا چاپ و عرضه شده است.
توضیحات : کتاب هوش کارآفرینی به قلم حسن زارعی مجموعهای از مهارتهای نرم و ذهنی است که کارآفرینان میتوانند آنها را یاد گرفته و در خود نهادینه کنند، تا بتوانند در مسیر سخت کارآفرینی با کمک آن توانمندیها بر موانع فائق آیند. به مجموعهای از پژوهشهای علمی در زمینه ذهن و مغز انسان، علوم شناختی گفته میشود. این علم از مجموعه رشتههای مختلف مانند روانشناسی، فلسفه ذهن، عصبشناسی، زبانشناسی، انسانشناسی، علوم رایانه و هوش مصنوعی تشکیل شده است. تمرکز این علم در زمینه بینایی، تفکر و استدلال، حافظه، توجه، ادراک، یادگیری و زبان میباشد. در این علم یک تعریف کامل و جامع از هوش وجود دارد که میگوید: هوش، فرآیندی ذهنی و دربرگیرندهی ظرفیت منطقی، درک خودآگاهی، یادگیری، مهارت حل مسئله، برنامهریزی، خلاقیت، دانش فردی، زبان و … است. هوش، توانایی یادگیری از تجربهها، تفکر انتزاعی و برخورد کارآمد با محیط و افراد پیرامون خود است.
توضیحات : این کتاب بخش دوم کتاب تحلیل زبان نوشته پرفسور ویلیام فرانسیس مه کی، استاد فن تعلیم و تربیت و آموزش زبان است. بخش اول این کتاب قبلا با عنوان تحلیل زبان در چهار بخش و چندین فصل ترجمه شده. در این کتاب که تحلیل روش نام دارد مطالب در شش فصل: معنای روش، گزینش، درجه بندی، ارائه، تکرار و اندازه گیری روش در چندین بخش و هر فصل با مقدمه جداگانه تبیین شده است. فصل اول شامل تحلیل زبان و تحلیل روش، سیر تحول آموزش زبان، انواع روشهای مستقیم، طبیعی، دوزبانه، تقلیدی، ترجمه و … و روشها از چه ساخته می شوند، است. گزینش نیز شامل هدف، سطح و مدت آموزش، انتخاب نوع و مقدار زبان، انتخاب ملاکهای گزینش و گزینش عناصر زبانی است. گروه بندی در نظام و ساخت نیز تقسیم فرعی درجه بندی است. نمایش و محتوا (شامل روالهای افتراقی، نمایشی، تصویری و بافتی) تقسیمات فصل ارائه است. تکرار نیز شامل ماهیت تکرار، انواع تکرار و ابزارهای تکرار می شود. اندازه گیری روش هم اندازه گیری گزینش، درجه بندی، اندازه گیری ارائه، اندازه گیری تکرار و برش عمودی روش را در بر می گیرد. ترجمه این کتاب را حسین مریدی در سال ۱۳۷۰ در انتشارات آستان قدس رضوی به طبع رسانده و مطالب را با کتابشناسی و فهرست اعلام و فهرست موضوعی به پایان رسانده است.
توضیحات : زبانشناسی یکی از رشته های علمی است که اساسا به تحقیق و مطالعه پیرامون زبان های بشری می پردازد. این شاخه از دانش با پژوهش در حوزه های پیدایش زبان – دستور آواشناسی واج شناسی واژه شناسی و نحو – تلاش در توجیه فرایند پیچیده ی زبان دارد. بدیهی است توانایی انسان به عنوان تنها موجود بیولوژیک در طبیعت در به کارگیری زبان مطالعات زبان شناختی قابل توجهی را طلب می کند که این مطالعات علیرغم گستردگی و به کارگیری فناوری های مدرن و پیشرفته کماکان در مراحل آغازین خود قرار دارند. در گستره ی شناخت ماهیت وجودی زبان – تلاشی که از ادوار کهن آغاز شده و تا کنون سیر تکاملی خود را می پیماید – دستاوردهای این پژوهش عمدتا” در راستای توجیه انتزاعی این پدیده مورد استفاده قرار گرفته و پیروآن آرائی گوناگون همراه با نظریاتی متنوع را در پیش روی پژوهشگران قرار داده است براین اساس پس از مطالعه ی نکات خاص دستوری در فصل اول شاخصههای آوایی زبان در دومین فصل مورد بررسی قرارگرفته وفصل سوم به کلیت های عمومی و مشترک میان زبان های بشری همراه با شاخصه های زبان انگلیسی به عنوان یکی از پروقوع ترین و رایج ترین نمونه ی زبانی پرداخته است. در فصل چهارم فرایند های پیدایش واژگان زبان و نمونه های رایج واژگان زبان و نمونه های آن در زبان انگلیسی مورد ارزیابی قرارگرفته تا مقدمه ای بر آغاز بخشی از بررسی مقابله ای ساخت زبان که در فصل پنجم مورد بحث قرار خواهد گرفت باشد. درفصل پایانی نیز جنبه های نگارشی و قراردادی زبان مورد معرفی قرارگرفته اند تا دانشجویان را با روش های نگارشی قراردادی زبان بیش از پیش آشنا کنند.