توضیحات : اکنون مجموعه ی «چگونه جنگها پایان مییابند» که فصل نبرد برلن از کتاب من «چهل و پنجمین سال» نیز جزو آنست به خوانندگان عرضه میگردد و میخواهم یک نکته را نیز خاطرنشان سازم. مولفین یادداشتها و رپورتاژها و سایر مطالب این مجموعه نه تنها نویسندگان معروف شوروی هستند، نه فقط شاهد و گواه این وقایع بوده اند. اینها کسانی هستند که راه دشوار جنگ را از نخستین تا آخرین کیلومتر همچون سربازانی شجاع بهمراه ارتش پیموده اند.
این مجموعه کتابیست در باره ی آخرین ماهها و روزهای جنگ با اشغالگران آلمانی. آن دوران در خاطره ی بسیاری از مردمان باقیست. زیرا آن روزگار روزهای آزادی کامل ملتهای اروپا از بردگی فاشیستی بود. مبارزه ی طولانی و شدید مردم شوروی که سنگینی اساسی بار جنگ با آلمان هیتلری را بدوش کشیدند با پیروزی کامل پایان یافت. دشمن بکلی قلع و قمع شد و آلمان فاشیستی قرارداد تسلیم بدون قید و شرط را در ماه مه ۱۹۴۵ امضا کرد، جنگ در اروپا پایان یافت. مجموعه ی «چگونه جنگها پایان مییابند» این جذابیت و گیرندگی پیروزی را بیان مینماید و نشان میدهد که مردم شوروی با چه جانبازی و فداکاری و قهرمانی برای بدست آوردن پیروزی پیکار میکردند.
توضیحات : شالوده فکری دگماتیسم در جنبش کمونیستی جهان، پس از دهها سال جمود فکری و سترونی اندیشه، زیر فشار عظیم واقعیات زندگی در حال فرو ریختن است. دوران پندارهای خوش مبنی بر دست یافتن به حقایق جاودانه و جهانشمول به مرور سپری می شود و زمینه کندوکاو پر وسواس در گوهر روندها و پدیده های تاریخی و اجتماعی و ارزیابی انتقادی راه پیموده شده به دور از دگمها و پیشداوری ها از هر باره فراهم تو می گردد. در سرزمین انقلاب اکتبر که دهها سال زیر بختک دیکتاتوری و به دنبال آن سالهای متمادی در برزخ رکود همه جانبه دست و پا زده است، گامهای اولیه در راستای وداع ابدی با سنن و میراث شوم استالینی برداشته می شوند. تدابیر و اقدامات گوناگون برای نوگرانی و دگرگون سازی همه جانبه حیات اجتماعی و در جهت غلبه بر ناهنجاریهای عمیق موجود، بازتاب روندی امیدبخش به مثابه جزئی از یک حرکت فراگیر نوین در کل جنبش کمونیستی جهان و طلیعه ای از یک رنسانس فکری تمام عیار در مجموعه این جنبش است.
اگر طی دهه های گذشته جزم اندیشی، تعطیل دمکراسی و تخطئه و حتی سرکوب هر حرکت و تفکر نوگرایانه و مستقل، با تکیه بر اهرم روابط ناسالم کمینترنی جنبش کمونیستی را در کام بحرانی ژرف فرو برده بودند، امروز شیوه تفکر نوین از راه باز نگری انتقادی گذشته در هم شکستن شجاعانه دگمها و پیشداوریها و دامن زدن به روندهای آموزشی خلاق جای خود را بیش از پیش در میان این جنبش می گشاید و به مثابه راه برون رفت از بحران ضرورت می یابد. در چارچوب کنکاشهای نوین و بازنگری انتقادی راه پیموده شده موضوع “انقلاب اکتبر” به مثابه رویدادی تاریخی با پیامدهائی اما فوق العاده متناقض و بغرنج جلی ویژه ای را اشغال کند و بدون تردید از بحث انگیز ترین موضوعات است…
توضیحات : خوانندگان متحرم کتابی که اکنون در دسترس شما قرار می دهم، بخشی از زندگی بزرگترین مردان جهان و سبب عمده سقوط معظم ترین امپراتوری های دنیاست. در این کتاب خواهید خواند که چگونه تصادف وقایع در ظرف شش ماه بزرگترین نیروهای نظامی آن زمان گیتی را تحلیل برده و سپاهی که به مناسبت عظمت و قدرتش کبیر خوانده میشد، به لشکریان منهزمی مبدل ساخت. تا آنجا که مدارک مورد استفاده و اطلاعات و معلومات من اجازه میداد، کوشش نمودم تا کتابی جامع تقدیم خوانندگان نمایم. در این کتاب بیشتر سعی شده است که علل بروز جنگ و وقایع نبرد و بالاخره علل شکست و نتایج آن را به طور کامل شرح دهم. خوانندگان عزیز اگر بخواهند کاملا از مطالب این کتاب برخوردار گردند، باید تاریخ انقلاب کبیر فرانسه و به ویژه از وقایع زندگی امپراطور ناپلئون به خوبی مطلع باشند. زیرا همانطور که تذکر دادم این کتاب بخشی از زندگی بناپارت است و شک نیست که وقایعی که در این کتاب ذکر می کنم، به اتفاقات ماقبل و مابعد آن بستگی کامل دارد. ولی در هر حال جدیت کرده ام تا آنجا که ممکن است، این نیازمندی را با حواشی و زیرنویس ها مرتفع سازم…
توضیحات : این کتاب تاریخی، حاوی مهمترین وقایع زمان جنگهای ایران و روسیه است که نسخه اصلی آن از یادداشتهای یکی از مردان وطنپرست به نام میرزا محمدصادق وقایعنگار مروزی است که یکی از منشیان دربار فتحعلی شاه قاجار بوده است. چون وزیر امور خارجه وقت میرزا ابوالحسن خان شیرازی در پنهان طرفدار منافع روسیه در ایران بوده، وقایعنگار روی نظر وزیر، جریان آن روز را نمیتوانسته به طوری که صورت میگرفته در وقایع روزانه منعکس نماید؛ ولی جداگانه یادداشت مینموده است تا شاید روزی به دست اهلی برسد و به سمع آیندگان برساند.
توضیحات : معاهده گلستان؛ پیمانی است که در تاریخ ۳ آبان ۱۱۹۲ مصادف با ۲۵ اکتبر ۱۸۱۳، در پی جنگهای ایران و روسیه در دوره قاجار بین این دو کشور امضاء شد. به دنبال این قرارداد، حکومت بخشهایی از شمال دولت شاهنشاهی ایران شامل قفقاز ،ارمنستان و ایالتهای شرقی گرجستان یعنی کاختی و کارتلی از ایران سلب و به روسیه تزاری واگذار شد. همزمان با فعالیتهای گاردان فرانسوی برای تقویت قوای نظامی ایران، به دنبال قتل تسی تسیانف فرماندهی سپاه روسیه به عهده گوداوویچ افتاد. گوداوویچ در سال ۱۲۲۳ ه. ق به صورت ناغافل به ایروان حمله برد. اما شکست خورد و برگشت. عباس میرزا برای تنبیه سپاه روسیه از تبریز به نخجوان رهسپار شد و طی چند نبرد در اطراف شهر ایروان و دریاچه گوگچه سپاهیان روس را مغلوب کرد. در سال ۱۲۲۵ه. ق. حسین خان قاجار حاکم ایروان علیه روسها شورش کرد. او گروه بزرگی از روسها را به اسیری گرفت و به تهران گسیل داشت. این روزها همزمان با خروج گاردان از ایران و ورود هیئت نظامی انگلیسی به ایران است…