توضیحات : چگونه می توانیم معایب و نواقص را برطرف کنیم، فسادها را بزداییم و به معنای درست کلمه، اصلاح را در کشور به وجود بیاوریم. این سؤال بسیار مهمی است و جا دارد که ذهن های همه ی کسانی که به سرنوشت این کشور و این ملّت علاقه مندند، روی این سؤال متمرکز بشود. امروز مسأله ی اصلاحات در کشور مطرح است. افراد زیادی دم از اصلاحات می زنند و برای آن تلاش می کنند. «اصلاحات چیست؟ راه رسیدن به اصلاحات کدام است؟ اولویت های اصلاحات چیست؟» اینها مسایل بسیار مهمی است.
برافراشتن پرچم اصلاحات، به تلاش علمی و مجاهدت عملی، ایجاد رفاه، عدالت و اصلاح بیشتر اخلاقی _ اجتماعی جامعه وابسته است. در این میان پژوهشگر ارجمند جناب آقای اسماعیل پرور کوشیده اند تا با بررسی سه معضل اساسی فقر، فساد و تبعیض، راهکارهای اصلاحی ارائه نمایند. امید است که تلاش علمی ایشان مقبول برنامه ریزان و برنامه سازان صدا و سیما قرار گیرد.
توضیحات : یکی از تلاش های صورت گرفته در این زمینه طرح پژوهشی است که با عنوان اندازه گیری شاخص های ۱۳۶۳ در پژوهشکده ی آمار در سال ۱۳۸۱ انجام شد. پژوهش – فقر در ایران طی سال های ۷۹ حاضر در ادامه ی طرح قبلی و با هدف حفظ سری زمانی محاسبه ی خط فقر با روش یکسان صورت گرفته است. این پژوهش در گروه پژوهشی آمارهای اقتصادی پژوهشکده ی آمار در پائیز ۱۳۸۳ با همکاری خانم فریده باقری (مدیر گروه پژوهشی آمارهای اقتصادی پژوهشکده ی آمار)، آقایان خلیل حیدری (محقق مؤسسه ی مطالعات و پژوهش های بازرگانی) و سید حسین پیمان (کارشناس ارشد دفتر آمارهای اجتماعی- اقتصادی خانوار مرکز آمار ایران) انجام شده است که بدین وسیله از زحمات آن ها تقدیر و تشکر می شود.