توضیحات : نمونه های تاریخی ارتش شاهنشاهی ایران از زمان کوروش کبیر تا قرن حاضر در رژه تخت جمشید به مناسبت جشن دوهزار و پانصد سالگی بنیادگذاری شاهنشاهی ایران به نمایش گذاشته شد. رژه تاریخی تخت جمشید با ورود دو پیک سوار با لباسهای دوره هخامنشی (330 – 668 قبل از میلاد) آغاز گردید. هرودوت مورخ یونانی پس از سفر به ایران در قرن پنجم قبل از میلاد درباره این پیکها می نویسد: “نه باران، نه برف و نه تاریکی شب نمی توانست این پیکها را از حرکت بازدارد.”
این دو پیک در این جشن پیام وفاداری ملت ایران را از جانب دو مجلس به پیشگاه شاهنشاه آریامهر تقدیم نمودند. پیام مزبور به نحوی که در زمان هخامنشیان معمول بود، روی پوست آهو نوشته شده بود…
توضیحات : ازسری انتشارات شورای عالی فرهنگ و هنر شامل خدمات و سازندگی های صورت گرفته در ایران از دوران کوروش هخامنشی تا محمدرضا پهلوی می باشد.. ماد نام قومی هندواروپایی مرتبط با پارسها بود که در سده ۱۷ پیش از میلاد در سرزمینی که بعدها به نام ماد شناخته شد نشیمن گزدید. بر پایه برخی منابع مادها میان سدههای ۹ تا ۷ پیش از میلاد حکومتی یکپارچه برای سرزمینهای مادی تشکیل ندادند همچنین آن چه از متون آشوری – که اسنادی معاصر با دوران مادها هستند – برمیآید، آن است که مادها از سده” نهم تا هفتم پ. م. نتوانسته بودند چنان پیشرفتی بیابند که سبب همگرایی و یک پارچگی و سازمانیافتگی قبایل و طوایف پراکنده” ماد بر محور یک رهبر و فرمانروای برتر و یگانه – که بتوان وی را پادشاه کل سرزمینهای مادنشین نامید؛ آن گونه که هردوت «دیوکس» را چنین مینماید – شده باشد…
توضیحات : عناوین سخنان عبارتند از: ایران و ایرانیان – شاهنشاهی ایران – شاهنشاه و سلطنت – فرهنگ و معنویت – ایمان – دموکراسی – عدالت اجتماعی – صلح – مسائل بین المللی – ارتش – دادگستری – انقلاب سفید – آموزش و پرورش – پیکار با بیسوادی – کشاورزی – کارگران – زنان – جوانان – ورزش – پیشآهنگی – اصول تعاونی – ایران امروز طولی نخواهد کشید که مملکت ما از هر حیث با بالاترین و مترقی ترین و خوشبخت ترین ملل عالم برابری کند. عدالت قضایی و اجتماعی و انصاف و مساوات در این مملکت کاملا حکم فرما شود و ایرانی بعد از مدتها زحمت و محنت، به آتیه سعادتمندی برسد.