توضیحات : عروض واژهای عربی و بهمعنی فن سنجیدن شعر و شناختن وزنها و بحرهای کلام منظوم با افاعیل عروضی و پیدا کردن اوزان اشعار برپایهٔ آن افاعیل است. به این دلیل این دانش را «عروض» نامیدهاند که وزن شعر بر آن عرضه میشود. برابر پارسی چامهسنجی برای آن مناسب مینماید. درضمن، اصطلاح «عروض» به جزوِ آخر از مصراع یکم هر بیت شعر هم اطلاق میشود.
به زبان ساده عروض علمي است كه از وزن و درستي يا نا درستی اوزان شعری و از معمول يا نامعمول بودن آنها گفتگو مي كند. از نظر لغوي از كلمه ی عرضه كردن گرفته شده است. ازسابقه ي علم عروض قبل از اسلام اطلاعي در دست نيست. اما در قرن دوم هجري در ميان اعراب شخصي به نام خليل بن احمد فراهيدی توانست روابط ميان اوزان و اشعار را استخراج و تنظيم كند. و سپس ايرانيان علم عروض را از اعراب گرفته و تغيراتي در آن دادند.
توضیحات : میخانه ی بی خواب هفتمین مجموعه شعر مهدی فرجی ، شاعر کاشانی است که پس از شش مجموعه ی هزار اسم قلم خورده ، و چشم های تو باران ، ای تو راز روزهای انتظار ، روسری باد را تکان می داد ، زیر چتر تو باران می آید ، و شب بی شعر ، به علاقه مندان شعر کلاسیک عرضه شده است . این مجموعه مشتمل بر پنجاه و پنج غزل و یک غزل مثنوی عاشقانه ی لطیف و زیباست . شاعرانگی و روح تغزلی سرشاری که در غزل های این مجموعه دیده می شود را پیش از این تنها می توان در غزل های منزوی سراغ گرفت . تصویرسازی های بدیع و زبان بسیار روان و امروزی ، و نیز صدق عاطفه ای که در اغلب شعرهای این مجموعه جریان دارد از نقاط قوت این مجموعه است . غزل های معروف قهوه خانه ۱ و قهوه خانه ۲ و میخانه ی ۱ و میخانه ۲ ، و نیز غزل بسیار زیبای شماره ی هجده از اشعار برجسته ای هستند که این روزها در محافل ادبی بسیاری شنیده ایم ، همینطور غزل مثنوی زیبایی که با شماره ی پنجاه و پنج ، در صفحه ی ۱۳۵ مجموعه آمده و ارجاعات زیبایی به ادبیات پیش از شاعر دارد ، به تنهایی می توانند این مجموعه را از مجموعه های شعر کلاسیک بسیاری متمایز کند .