توضیحات : این رساله نخستین اثر فروید محسوب میشد که از زبان آلمانی به فارسی ترجمه شد. ضمناً تحریم (هراس از) زنا با محارم نخستین رساله از چهار رسالهی کتاب توتم و تابو میباشد. طبق نظر فروید، بیشتر رفتار های انسان تحت تأثیر عوامل ایجاد شده در ناخودآگاه او شکل می گیرد. باورها، تجارب و بیشتر از همه ضمیر ناخودآگاه انسان، مخصوصاً نوع جنسی و عصبی آن، منبع بعضی بیماری های روانی و اختلالات آن می باشد و با آگاه شدن فرد و توانایی تشخیص آن باور ها و درک تجارب، امکان معالجه شدن این گونه اختلالات روانی، توسط روانکاوی ممکن می شود. به دلیل سوء تعبیر و حتی تحریف بعضی از نظریات و عقاید فروید، بعضی افراد، آشنایی صحیحی از این شخص و نظریات وی ندارند. از نظر فروید بسیاری از آسیب های روانی و اختلالات، ریشه در دوران کودکی افراد دارد و مسائلی که در بزرگ سالی با آن ها برخورد می کند، چندان تأثیری بر روی آن ندارد..
توضیحات : این کتاب حاصل کوششی است که آقای نصرالله باب الحوائجی برای بازنمایی فرویدیسم مبذول داشته اند. آگر هر گونه کار فکری را صرف نظر از لزوم و نتایج اجتماعی آن – باارزش بدانیم، باید این کتاب را متکی بر منابع فراوان است، گرامی بداریم و نویسنده پرشور آن را بستاییم. ولی اگر در نقد اثری علمی به مصالح اجتماعی نیز ناظر باشیم، داوری ما به سود این کتاب نخواهد بود و این هم نباید بر نویسنده یا خواننده حقیقت جو گران آید. چنانکه سالها پیش از نوشته ام، فرویدیسم در فرهنگ اروپا و آمریکا و قاره های دیگر، تاثیر وسیعی به جا گذاشته است. نه تنها روانپزشکی و روانشناسی، بلکه علوم اجتماعی و فلسفه نیز از آن متاثر شده اند. از آن ادبیات و هنرها و آموزش و پرورش و زندگی عملی جامعه ها نیز از نفوذ آن مصون نمانده اند. چنانکه بسیاری از مصطلحات فرویدیسم و مشتقات کلمه فروید مانند صفت فرویدی به معنی “عشقی” یا “جنسی” و فعل “فرویدی ساختن” و اسم “فرویدیانا” به معنی دنیای فرویدی یا “دنیای عشقی” در زبانهای گوناگون راه یافته اند…
توضیحات : رابطه مادر-کودک مهمترین اصلی است که در رشد شخصیت انسان مورد تأکید اکثر روانشناسان قرار گرفته است. رابطه عاطفی میان مادر و نوزاد به روابط اجتماعی کودک در آینده شکل داده و نحوه برخورد مادر با کودک در چگونگی اجتماعی شدن و کسب مهارتهای اجتماعی فرزند تأثیر بسزا دارد؛ در واقع دلبستگی بین مادر و کودک شالوده اجتماعی شدن کودک را در سالهای بعدی پیریزی میکند. این پیوند در رشد سالم کودک امری جدی، گسترده و فوقالعاده است. طبق این نظریه ناتوانی کودک در برقراری پیوند دلبستگی استوار با یک یا چند تن در سالهای اولیه زندگی با ناتوانی او در برقراری روابط فردی نزدیک در دروه بزرگسالی ارتباط دارد. فهرست مطالب : مقدمه – زندگی نامه جان بالبی – عریف دلبستگی – دلبستگی سیستم تنظیم کننده – نظریه فروید در مورد دلبستگی – پژوهشهای هارلو – ویژگی های دلبستگی – پیوند – دلبستگی و روابط عاشقانه – احساس امنیت – ارزیابی دلبستگی و انواع آن – مراحل دلبستگی بالبی – عوامل موثر در پدید آیی نوع دلبستگی – اهمیت نظریه دلبستگی – سبک ایمن، سبک اجتنابی، سبک دو سوگرا – ویژگیهای دلبستگی سازمان نیافته – آیا دلبستگی ژنتیکی است؟ – مفروضه های اساسی نظریه دلبستگی – مدل های فعال ساز دلبستگی – چگونگی اثرگذاری نظام دلبستگی در روابط اجتماعی – سبک های دلبستگی و عشق رمانتیک – عوامل مؤثر بر دلبستگی ایمن – تفاوت کودکان در زمینه دلبستگی – آموزش والدین برای حساس شدن – تاثیر نوع دلبستگی در رفتار آینده کودکان – نشانه های مشکلات دلبستگی – سلسله مراتب اشخاص مورد دلبستگی – دلبستگی و آسیب شناسی روانی – رابطه سبک های دلبستگی و مکانیزم های دفاعی – رابطه سبک های دلبستگی با مشکلات زناشویی – رابطه سبک دلبستگی با شرایط دشوار و تنیدگی زا – منابع و مآخذ