توضیحات : کتاب وضع اجتماعی و تمدن اشکانیان به قلم عباس پرویز در سال ۱۳۵۰ و توسط انتشارات شورای مرکزی جشن شاهنشاهی ایران به چاپ رسیده است.
عناوین و موضوعات کتاب حاضر عبارتند از:
پایتخت و طرز حکومت اشکانیان
سپاه
مذهب
عادات و مراسم
زبان و خط
آثار اشکانیان
توضیحات : این کتاب یکی از قدیمی ترین کتابهای چاپ شده در زمینه تاریخ بوده که در سال ۱۳۴۳ چاپ و منتشر شده است. در جلد اول کتاب تاریخ دوهزار و پانصد ساله ایران به بررسی مسائل سیاسی و تاریخی ایران باستان در دوره مادها، هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان، ایران پس از اسلام تا دوره عباسیان پرداخته شده.
توضیحات : تمدن مجموعه تدابیریست که انسان برای رفع احتیاجات مادی و معنوی خود اتخاذ می کند و به وسیله آن بر طبیعت و موانع و مشکلات آن تسلط می یابد. چون نوع معیشت و حوائج مادی و نفسانی اقوام با یکدیگر تفاوت دارد و استعداد و میزان و هوش و ذکاوت فطری افراد نیز در نقاط مختلف یکسان نیست. از همان اوانیکه انسان به شهرنشینی خو گرفت، تمدنهای چندی به وجود آمد که بعدها بر اثر آمیزش و اختلاط اقوام متعدد با یکدیگر، بعضی از موازین آن تغییر کرد و به تدریج نوع تمدن آن روزی را به تمدن امروز نزدیکتر ساخت. بحث در کیفیت این تحول را تاریخ تمدن می گویند…
توضیحات : ازسری انتشارات شورای عالی فرهنگ و هنر شامل خدمات و سازندگی های صورت گرفته در ایران از دوران کوروش هخامنشی تا محمدرضا پهلوی می باشد.. ماد نام قومی هندواروپایی مرتبط با پارسها بود که در سده ۱۷ پیش از میلاد در سرزمینی که بعدها به نام ماد شناخته شد نشیمن گزدید. بر پایه برخی منابع مادها میان سدههای ۹ تا ۷ پیش از میلاد حکومتی یکپارچه برای سرزمینهای مادی تشکیل ندادند همچنین آن چه از متون آشوری – که اسنادی معاصر با دوران مادها هستند – برمیآید، آن است که مادها از سده” نهم تا هفتم پ. م. نتوانسته بودند چنان پیشرفتی بیابند که سبب همگرایی و یک پارچگی و سازمانیافتگی قبایل و طوایف پراکنده” ماد بر محور یک رهبر و فرمانروای برتر و یگانه – که بتوان وی را پادشاه کل سرزمینهای مادنشین نامید؛ آن گونه که هردوت «دیوکس» را چنین مینماید – شده باشد…
توضیحات : مملکت ایران با موقع جغرافیایی خود که بر سر راه هندوستان و چین واقع است، از قدیم الایام در تجارت و دادوستد اروپاییان با مشرقزمین اهمیت خاصی داشته و در واقع تنها راه ارتباط ممالک اروپه با نواحی مرکزی و شرقی قطعه آسیا بوده است و سیاحان و تجار خارجی ناگزیر این طریق را در پیش میگرفتند. در فصل اول کتاب به روابط صفویه با ممالک اروپا پرداخته شده است. در فصل دوم درباره روابط ایران با اروپا بعد از صفویه مطالبی بیان شده است. در فصول بعدی کتاب درباره آشناشدن ایران با تمدن اروپایی، تاریخچه مشروطه و انقراض قاجاریه و …. پرداخته شده است.
توضیحات : اصل این کتاب به وسیله آقایان عباس پرویز؛ نصرالله فلسفی و علی اصغر شمیم نگارش یافته و بر طبق ماده ۴ از طرف کمیسیون منتخبب شورای عالی فرهنگ برای تدریس در سال چهارم دبیرستان رشته ادبی انتخاب شده است. کلیه حقوق کتاب متعلق به وزارت فرهنگ ( بعد ها آموزش و پرورش ) بوده است