توضیحات : عجایب هفتگانه، به هفت اثر برتر معماری و مجسمه سازی دوران باستان اطلاق میشود. این هفت اثر ظاهراً اولین بار توسط یک فنیقیایی یونانیالاصل به نام آنتیپاتروس در قرن دوم پیش از میلاد در یک کتاب ثبت شدهاست. مشخص نیست که این فرد خودش این آثار را دیدهاست یا نه. به هر حال آنچه مسلم است این است که وی در زمانی میزیسته که تمام این شاهکارهای هنری سالم و موجود بودهاند و او نمیخواست ویرانهها را به هم عصران خود معرفی کند. عجایب هفتگانه از چپ به راست بالا به پایین:هرم بزرگ جیزه، باغهای معلق بابل، نیایشگاه آرتمیس، تندیس زئوس، آرامگاه هالیکارناسوس، تندیس غولپیکر رودس و فانوس دریایی اسکندریه. نکته دیگر در مورد این آثار انتخاب عدد هفت برای تعداد آنهاست. دلیل این امر هم مقدس بودن این عدد است. عدد هفت چه در گذشته و چه در حال، برای انسان محترم و مقدس بوده بطوریکه تقریباً در هر گونه تقسیم بندی به این عدد توجه شدهاست. مانند هفت روز هفته، هفت هنر، هفت خدای یونان باستان و… تهیه فهرست کامل عجایب هفت گانه در اصل حدود سده دوم پیش از میلاد کامل شدهاست و اولین اشاره به تهیه این مجموعه مکتوب در کتاب تاریخ هرودوت آمدهاست که به سده ۵ پیش از میلاد مربوط برمیگردد..
توضیحات : عجایب هند، کتابى است به زبان فارسى که از روى متن عربى آن با عنوان «عجائب الهند بره و بحره»، به فارسى برگردانده شده و به موضوع سفرنامه دریایى یکى از ناخدایان قدیم ایرانى اختصاص یافته است. تاریخ نگارش کتاب را حدود سال۳۴۲ق. و داستانهایى را که نویسنده از ناخدایان، دریانوردان و بازرگانان دیگر آورده، وابسته به سالهای ۲۸۸-۳۴۲ق. دانستهاند. کتاب؛ مشتمل بر مقدمهاى به قلم مترجم است و مطالب آن در دو قسمت اصلى بیان گردیده است: قسمت اول؛ مشتمل بر۷۷ داستان و قسمت دوم؛ مشتمل بر۵۹ داستان و حکایت شگفت است. بنابراین کل کتاب حاوى یکصد و سى و شش داستان کوتاه و بلند است.
توضیحات : بخشی از متن کتاب : یک تخم مرغ تازه را در لیوان آب فروببرید،تخم مرغ به ته لیوان فرو می رود.حال لیوان آب را زیر یک شیر آب قرار داده و شیر را کمی باز کنید تا آب روی آبهای لیوان بریزد و به تدریج سرعت آبرا زیاد کنید ملاحظه خواهید کرد که تخم مرغ بالا می آید و در وسط لیوان بالای سطح آب قرار می گیرد. چرا؟ چون آب از لیوان خارج می شود،یک جریان آبی از ته لیوان به بالا برقرار می شود و تخم مرغ را بالا می آورد و در محل ریزش آب روی تخم مرغ فشار کمتر از اطراف آن می باشد بنابر این تخم مرغ در وسط می ماند.