توضیحات : ایماگوتراپی یا زوجدرمانیِ مبتنی بر ایماگو، رویکردی جدید برای تببین مفهوم پدیدهی عشق، پویایی روابط صمیمی، حل تعارضهای زوجها و غنیکردن روابط همسران است که دکتر هارویل هندریکس و همسرش، دکتر هلن هانت، آن را ابداع کردهاند. در ایماگوتراپی، فرض بر این است که ما همسرمان را براساس ترکیبی از فرایندهای هشیار و ناهشیار و براساس ویژگیهای مثبت و منفی افراد مهم زندگیمان در کودکی انتخاب میکنیم. با این توضیح که فرایندهای ناهشیار و ویژگیهای نامطلوب مراقبان در کودکی، تاثیر به مراتب بیشتری در انتخابهای عشقی و بروز تعارضها بین زوجها بعد از ازدواج دارند.
از طرفی دیگر، تئوری ایماگو، در زمرهی رویکردهای رابطهای قرار میگیرد؛ به این معنی که در این تئوری، اولویت به روابط انسانی و ارتقای کیفیت آنهاست. بر این اساس، مفهوم «جدایی» و تنهایی که از باورهای حاکم بر اکثر فرهنگهاست، توهمی بیش نیست و همهی هستی که شامل انسانها نیز میشود یک واحد به هم پیوسته است که همهی اجزای آن با هم ارتباط دارند، حتی اگر خود آنها از این یگانگی آگاهی نداشته باشند؛ لذا از نظر ایماگوتراپیستها زوجها حتی در شدیدترین چالشهایی که با خود به اتاق درمان میآورند، مشتاق برقراری ارتباطی سالم و امن هستند و دعواها در اکثر موارد نشانهی اشتیاق آنها برای بازگرداندن حس پیوند اولیهی آنهاست.
توضیحات : در این کتاب در مورد سیر تاریخی تشکیل خانواده ها و تحولات و ساختار آن بحث می شود. سپس مسئله اخلاق به پیش کشیده می شود و آن را با تطورات اجتماعی، اقتصادی، تکنولوژی به چالش می کشد و در پایان در مورد آنچه می تواند رخ دهد و استفاده از تکنولوژی ایده هایی مطرح می شود. راسل به سال ۱۹۲۹ کتاب «زناشویی و اخلاق» را نوشت. در این کتاب او عقایدی تازه مطرح کرده بود که به نظر همگان خوشایند نبود، ولی به سبب جدایی از همسر دوم و طرح طلاق در دادگاه این کتاب موفقیت فراوانی کسب کرد. به عقیدۀ او هرگونه اخلاق نظری زاید است و برای زندگی قواعد اخلاق عملی لازم است، ولی متأسفانه قسمت عمده این قواعد از قبیل اخلاق جنسی براساس اندیشه های خرافی و متأثر از ترس و نگرانی بی اساس است. در حالی که اگر آدمی واقعاً بخواهد از زندگی خوب و شایسته ای که در میان همسایگانش پذیرفته شده اند را فراگیرد، چرا که اعمالی از قبیل قربانی کردن انسان در نتیجه اعتراض به عقاید اخلاقی مرسوم بوده که از بین رفته اند. و بدیهی است که انتقال از سیستمی کهنه به نو، مثل هر تغییر و تحولی متضمن دشواری و مشکلات است.
فصل اول : مقدمه
فصل دوم : جوامع مادرتباری
فصل سوم : نظام های پدرسالاری
فصل چهارم : ریاضت و گناه
فصل پنجم : اخلاق مسیحی
فصل ششم : عشق رمانتیک
فصل هفتم : آزادی زنان
فصل هشتم : تابوی معرفت جنسی
فصل نهم : جای عشق در زندگی آدمی
فصل دهم : زناشویی
فصل یازدهم : فحشاء
فصل دوازدهم : زناشویی آزمایشی
فصل سیزدهم : خانواده امروزی
فصل چهاردهم : نقش خانواده در روحیات فرد
فصل پانزدهم : خانواده و دولت
فصل هفدهم : نفوس
فصل هجدهم : اصلاح نژاد
فصل نوزدهم : مسأله جنسی و آسایش فرد
فصل بیستم: جای عشق در میان ارزشهای انسانی
فصل بیست و یکم : نتیجه
توضیحات : رابطه مادر-کودک مهمترین اصلی است که در رشد شخصیت انسان مورد تأکید اکثر روانشناسان قرار گرفته است. رابطه عاطفی میان مادر و نوزاد به روابط اجتماعی کودک در آینده شکل داده و نحوه برخورد مادر با کودک در چگونگی اجتماعی شدن و کسب مهارتهای اجتماعی فرزند تأثیر بسزا دارد؛ در واقع دلبستگی بین مادر و کودک شالوده اجتماعی شدن کودک را در سالهای بعدی پیریزی میکند. این پیوند در رشد سالم کودک امری جدی، گسترده و فوقالعاده است. طبق این نظریه ناتوانی کودک در برقراری پیوند دلبستگی استوار با یک یا چند تن در سالهای اولیه زندگی با ناتوانی او در برقراری روابط فردی نزدیک در دروه بزرگسالی ارتباط دارد. فهرست مطالب : مقدمه – زندگی نامه جان بالبی – عریف دلبستگی – دلبستگی سیستم تنظیم کننده – نظریه فروید در مورد دلبستگی – پژوهشهای هارلو – ویژگی های دلبستگی – پیوند – دلبستگی و روابط عاشقانه – احساس امنیت – ارزیابی دلبستگی و انواع آن – مراحل دلبستگی بالبی – عوامل موثر در پدید آیی نوع دلبستگی – اهمیت نظریه دلبستگی – سبک ایمن، سبک اجتنابی، سبک دو سوگرا – ویژگیهای دلبستگی سازمان نیافته – آیا دلبستگی ژنتیکی است؟ – مفروضه های اساسی نظریه دلبستگی – مدل های فعال ساز دلبستگی – چگونگی اثرگذاری نظام دلبستگی در روابط اجتماعی – سبک های دلبستگی و عشق رمانتیک – عوامل مؤثر بر دلبستگی ایمن – تفاوت کودکان در زمینه دلبستگی – آموزش والدین برای حساس شدن – تاثیر نوع دلبستگی در رفتار آینده کودکان – نشانه های مشکلات دلبستگی – سلسله مراتب اشخاص مورد دلبستگی – دلبستگی و آسیب شناسی روانی – رابطه سبک های دلبستگی و مکانیزم های دفاعی – رابطه سبک های دلبستگی با مشکلات زناشویی – رابطه سبک دلبستگی با شرایط دشوار و تنیدگی زا – منابع و مآخذ