توضیحات : در جنگ صدساله با فلسطین: تاریخچهی استعمار شهرکنشین و مقاومت، رشید خالدی تاریخ کشمکش صد و چند سالهی فلسطینیان را ابتدا با جنبش صهیونیستی و استعمار بریتانیا و سپس دولت اسرائیل مختصر و مفید شرح میدهد. به علاوه، او که استاد فلسطینی-آمریکایی تاریخ معاصر خاورمیانه در دانشگاه کلمبیا و استاد کرسی ادوارد سعید در این دانشگاه است، روایات دست اوّل از خانوادهی خود، که تا پیش از نکبه سدهها ساکن بیتالمقدس و یافا بودهاند، و نیز مشاهدات شخصی خود را در طول پنج دههی اخیر با زبانی شیوا و کمی فاصله از زبان رسمی و دانشگاهی کتابهای دیگرش و مهمتر از همه با مراعات انصاف در قبال تمام طرفهای درگیر با خواننده در میان میگذارد که به خواندنیتر شدن کتاب و درگیر کردن هرچه بیشتر مخاطب کمک میکند. نسخهی انگلیسی کتاب اولین بار در سال ۲۰۲۰ منتشر شده و به طبع جنگ اخیر غزه را در بر نمیگیرد اما به بهترین نحو نشان میدهد که تاریخ این نزاع نه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که از صد و چند سال پیش از اوایل سدهی بیستم آغاز میشود. در این فضای تیره و تار جهانی و با دیدن واکنشهای عمدتاً ناامیدکننده و گاهی به شدت شرمآور کسر قابل توجهی از هموطنان، تنها کورسوی امیدِ مترجم این است که خواننده با ذهن گشوده و گارد موقتاً باز کتاب را بخواند.
توضیحات : اگر چه از موجودیت دولت اسرائیل بیست سالی بیش نمی گذرد، معهذا این دولت به قدر کافی توانسته که نظر مورخین و جامعه شناسان جدید غرب را به خویشتن جلب نماید. در واقع مسائلی چون اسرائیل امروز و تکامل آن و نیز مسائلی نظیر اقتصاد، دستگاه دولتی، سیستم قانون گذاری، سیاست داخلی و خارجی آن و نیز صهیونیسم و مذهب، مهاجرت یهودیان، منازعات اعراب و اسرائیل و نظایر آنها چه در خود اسرائیل و چه در کشورهای دیگر، نظر محققین بسیاری را جلب کرده است. لیکن در حقیقت به استثنای آن محققین انگشت شماری که این موضوع را به درستی ارزیابی نموده، کم و بیش به نقطه نظر انتقادی به سیمای ساختمان تاریخی، سیاسی و اقتصادی این کشور نگریسته اند…
توضیحات : در جهان امروز توسعه و پیشرفت دانش و تکنولوژی و دامنه تخصص های گوناگون، نیاز انسان ها را به شناخت زبانهای فنی و اصطلاحات ویژه (به منظور هم زبانی)، بیش از هر زمان دیگر آشکار ساخته؛ به همین سبب از اواخر قرن نوزدهم میلادی تاکنون در بسیاری از کشورها پیشرفته، کار تهیه و تالیف فرهنگ نامه های اختصاصی آنچنان گسترش یافته که در هر یک از رشته های علوم و در هر زمینه ای از دانش بشر و تکنولوژی، راهنما و فرهنگنامه های متعددی تهیه، تدوین و چاپ گردیده است. به طوریکه به محض نیاز در هر یک از زمینه های تاریخ، جغرافیا، فلسفه، زبان، مدیریت و اقتصاد و سپاهیگری و مانند آن می توانید یک فرهنگنامه از اینگونه آثار پیدا کنید و با مراجعه به آن رفع اشکال نمایید.
یکی از آن رشته های تخصصی خدمت سپاهیگری است که به سبب پیشرفت روزافزون تاکتیک و تکنیک، دامنه این نیازمندی را، به ویژه برای دانشجویان و دانش پژوهان مراکز فرهنگی ارتش شاهنشاهی بیش از پیش، آشکارتر ساخته است که همین دلیل ارتش شاهنشاهی را وادار می ساخت که نخستین گام این کار بزرگ (ولو نارسا) برداشته شود و هر چه زودتر این چنین فرهنگی برای هم زبانی و هم آهنگی در دسترس مراکز فرهنگی و پرسنل ارتش شاهنشاهی گذارده شود.
توضیحات : در این کتاب مجموعه اینفوگرافیهای سیاسی – نظامی، مجموعهای از اطلاع نگاشتها را جمعآوری شده است که میتواند برای علاقمندان به حوزههای علوم سیاسی و نظامی سودمند باشد. مرجع هر اینفوگرافی در ذیل آن درج شده است. اطلاعات ارایه شده در این اینفوگرافیها از منظر درک بهتر مباحث راهبردی بینالمللی و نظامی از اهمیت بالایی برخوردار است و برای استفاده کارشناسان، دانشجویان و علاقمندان به این حوزه کاربرد دارد. اطلاعات مصور ارایه شده در این کتاب میتواند به عنوان مباحثی سودمند در ارایهها و سخنرانیهای علمی و سیاسی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
توضیحات : جنگ های نامنظم معمولا از قوانین و اصول جنگ های کلاسیک و شناخته شده پیروی نمی کنند و شامل یک سلسله عملیاتهای نظامی و شبه نظامی می شود که در سرزمین و یا در مناطق تحت اشغال و کنترل دشمن و عمدتا در نقاط و اماکن حساس و ویژه به منظور خرابکاری و انهدام امکانات و تجهیزات و از بین بردن نفرات دشمن با ضربه زدن و تخریب روحیه دشمن و براندازی به مورد اجرا گذاشته می شود . لذا با توجه به اینکه در جنگ های نامنظم نابرابری زیاد در تجهیزات نظامی و تکنولوژی و قدرت رزمی از نظر تسلیحات و نیروی رزمی بین دو نیروی متخاصم و درگیر وجود دارد, عناصری مانند: ( شناخت و اطلاعات کامل از منطقه نبرد , انتخاب زمان مناسب , خلاقیت و نوآوری در تاکتیک و تکنیک , پیش دستی و حفظ ابتکار عمل , رعایت اصل غافلگیری , چابکی و چالاکی , تحرک و سیالیت , هدایت و رهبری در صحنه نبرد , اجرای عملیات با واحدهای کوچک و با تحرک بالا, استفاده از عوامل طبیعی و محلی , استفاده و بهره گیری از طرح پوشش و . . .)در موفقیت گروهای نا منظم و چریکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
توضیحات : بازنگری به وقایع یک دوره مهم تاریخی، خوب است در فاصله زمانی نه چندان دور و نه چندان نزدیک، نسبت به آن رخدادها صورت پذیرد. زیرا در این صورت از یک سو هنوز بسیاری از جوانب و زوایای مهم وقایع آن دوران از ذهنها دور نشده است و نمیتوان آن را پنهان نمود و از طرف دیگر، گذشت زمان، هر چند اندک، پرده از بسیاری ابهامات و اشتباهات برمیدارد و تحلیلگر را به سوی علل و اسباب حقیقی پیدایش وقایع به پیش میراند. این کتاب به فاصله کوتاهی پس از پایان جنگ ایران و عراق ( ۱۳۶۷ ۱۳۵۹ ) توسط وزیر دفاع وقت مصر، آقای عبدالحلیم ابوغزاله، درباره وقایع مهم این جنگ به رشته تحریر درآمده است و بیش از آن که به توصیف و شرح وقایع نظر داشته باشد، با دیدی تحلیلی به حوادث نگریسته و از این جهت بیانکننده نوع نگرش ایشان در طول این جنگ میباشد. اما ترجمه آن در یک دهه بعد، این امکان را فراهم آورده تا با مرور زمان و روشن شدن بسیاری ابهامات، بتوان قضاوتی منصفانهتر و واقعیتر نسبت به وقایع آن دوران و حتی نسبت به نگرشها و دیدگاههای حاکم در آن دوران داشته باشیم. آشنایی با دیدگاه وزیر دفاع مصر، نسبت به این جنگ، برای ما ایرانیان از اهمیت خاصی برخوردار است. مصر یکی از مهمترین کشورهای عربی و اسلامی است که در آن زمان با امضای پیمان کمپ دیوید، عملاً موجودیت کشوری به نام “اسرائیل” را در سرزمین غصب شده فلسطین به رسمیت شناخته بود و به این ترتیب از لحاظ سیاست بین المللی در صف بندی مقابل جمهوری اسلامی ایران قرارداشت. همچنین جنگ تحمیلی و به قول نویسنده “جنگ نیابتی” عراق علیه ایران و حمایت های سیاسی و عملی مصر از عراق، باعث میشود تا کتاب مزبور را به نوعی بیان یک دیدگاه از اردوی مقابل بدانیم. آشنایی با دیدگاه اردوی مقابل به ما کمک میکند تا برای بروز دشمنی ها و صف بندی ها و تداوم و تعمیق کینه های دوران جنگ، علل و اسباب جدیدی را شناسایی کنیم و بدین وسیله در بحرانهای مشابه احتمالی که در آینده با آن روبه رو میشویم، با اقدامات سنجیده خود مانع از توسعه و گسترش بیدلیل دامنه دشمنیها و بحرانها گردیم.