توضیحات : کتاب «مأموریت برای وطنم» یکی از چهار اثر محمدرضا شاه پهلوی است که در ۱۳۴۰ نوشته شده است. کتاب را از حیث محتوا میتوان به سه بخش کلی تقسیم نمود: بخش مربوط به دوران کودکی و احوالات شخصی، بخش مربوط به فرهنگ و تاریخ ایرانی و بخش سوم که به مسائل سیاسی میپردازد. وی در بخشی از این کتاب به تاریخ کهن ایران افتخار میکند و ایران را صادرکننده فرهنگ و هنر به جهان بشریت معرفی مینماید و به برپایی نخستین امپراطوری در ۲۵۰۰ سال پیش توسط کوروش مباهات میکند. او در این کتاب با نقل مطالبی، خود و دولتش را مذهبی معرفی مینماید و خود را نظر کرده خدا و امامان شیعه می داند و برای خویش رسالت الهی قائل میشود. شاه در این کتاب نوعی از گفتمان همذات پنداری میان ایران و غرب را ارائه کردهاست.
توضیحات : عناوین سخنان عبارتند از: ایران و ایرانیان – شاهنشاهی ایران – شاهنشاه و سلطنت – فرهنگ و معنویت – ایمان – دموکراسی – عدالت اجتماعی – صلح – مسائل بین المللی – ارتش – دادگستری – انقلاب سفید – آموزش و پرورش – پیکار با بیسوادی – کشاورزی – کارگران – زنان – جوانان – ورزش – پیشآهنگی – اصول تعاونی – ایران امروز طولی نخواهد کشید که مملکت ما از هر حیث با بالاترین و مترقی ترین و خوشبخت ترین ملل عالم برابری کند. عدالت قضایی و اجتماعی و انصاف و مساوات در این مملکت کاملا حکم فرما شود و ایرانی بعد از مدتها زحمت و محنت، به آتیه سعادتمندی برسد.
توضیحات : زندگینامه محمدرضا پهلوی، آخرین شاهنشاه ایران در ژانویه ۲۰۱۳ در پاریس انتشار یافت و در ماههای فوریه، مارس و سپس ژوئن همین سال به سبب استقبالی که از آن شده بود، سه بار تجدید چاپ شد. طبق آماری که در نیمه اول سال جاری از سوی مراجع صنفی در پاریس منتشر شد، در ده سال اخیر این نوشته از لحاظ فروش چهارمین زندگینامه (بیوگرافی) پرفروش در فرانسه بوده است. دو برنامه یکساعته رادیویی و یک برنامه تلویزیونی در فرانسه و دو برنامه طولانی رادیویی در بلژیک به آن اختصاص داده شد و رادیوهای فارسی زبان نیز درباره آن بحث ها و مصاحبه هایی ترتیب دادند و بیش از ده روزنامه و نشریه فرانسوی مقالاتی مفصل به آن اختصاص دادند که جملات کوتاهی از بعضی از این مقالات، در پشت جلد این ترجمه نقل شده است. ترجمه این اثر که اکنون به همت شرکت کتاب انتشار می یابد، با امانت و دقت بسیار و عمدتا با نظارت و بازخوانی نویسنده انجام گرفته و حتی ترتیب جمله بندی های اصلی در آن رعایت شده است…
توضیحات : از ظهور قاجاریه تا جنبش مشروطیت : عهدنامۀ ترکمنچای، قائم مقام فراهانی در واپسین روزهای زندگی، امیرکبیر در کنفرانس ارزتۀ الروم، تجزیۀ هرات و معاهدۀ صلح پاریس، میرزا رضا کرمانی و توطئه چینی کامران میرزا.
از جنبش مشروطیت تا کودتای سوم اسفند : فلک کردن تجار قند و مقدمات جنبش مشروطیت، مهاجرت کوچک به حضرت عبدالعظیم، صدور فرمان مشروطیت در ایران، حکایت فروش دختران قوچان در مجلس شورای ملی، قرارداد ۱۹۰۷ انگلیس و روسیه و مشروطه خواهان، امین السطان اتابک در صحن مجلس شورای ملی، بمباران اولین مجلس شورای ملی، مشروطه خواهان در تهران و اعادۀ مشروطیت، واکنش مجلس به اولتیماتوم روسیه در اخراج مورگان شوستر، اعضای کمیتۀ مجازات در زندان، نمایندگان ایران در مجمع اتفاق ملل ۱۹۱۹، وثوق الدوله و قرارداد ۱۹۱۹، جنبش کلنل محمدتقی خان پسیان در خراسان.
در دوران سلطنت پهلوی : کودتای سیدضیاء و رضاخان در سوم اسفند ۱۲۹۹، جمهوری خواهی سردار سپه و مجلس پنجم، سردار سپه و فروپاشی قاجار، ماجرای پروندۀ امتیاز نفت و انگلستان، تاسیس دادگستری در ایران، رضاشاه در ترکیه، استعفای رضاشاه پهلوی.
از استقرار محمدرضا پهلوی تا سقوط نظام شاهنشاهی : بلوای نان در تهران، تیراندازی به شاه زمینهای برای تجدید نظر در قانون اساسی، ترور حاج علی رزم آرا، انحلال مجلس شانزدهم توسط محمد مصدق، ملی شدن صنعت نفت ایران، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و محاکمۀ دکتر مصدق، نفت ایران و کنسرسیوم چند ملیتی، تشکیل سازمان اطلاعات و امنیت کشور(ساواک)، اصلاحات ارضی و منشور انقلاب سفید شاهنشاهی، مدرنیزاسیون مونتاژ عصر محمدرضا شاهی، تجدید نظر پنجم در قانون اساسی مشروطیت، جشنهای دو هزار و پانصد سالۀ شاهنشاهی، تکنوکراتهای مدرن در کانون مترقی، ایران شاهنشاهی و جریانات منطقهای و بین المللی، محمدرضا پهلوی و ایجاد حزب رستاخیز، کابینۀ بختیار، سقوط رژیم شاهنشاهی، سیدحسن تقی زاده از مشروطه خواهی تا سلطنت طلبی، محمدعلی فروغی و تغییر سلطنت، سیدضیاء طباطبایی و سیاستهای استعماری، امیرعباس هویدا و بازنمایی اقتدار دولتی.