توضیحات : آنچه در این جستار در پی آنیم ، بررسی واقعیت های انضمامی جامعه ایران در روند گذار از جامعه سنتی به مدرن می باشد که جامعه ما را تبدیل به جمع اضداد و یا ایستار های افراطی نموده است ، به عبارتی گذار گسسته از سنت و رویگردانی ناخواسته و یا نادانسته از پتانسیل های فرهنگی ، جامعه را به دقطب نو گرا و سنت گرا تقسیم کرده که پیامدهای پولاریزه شدن جامعه ، آسیب زا بودن آن را استمرار بخشیده و از طرفی نشر آرام و خزنده رویکرد پست مدرنیستی در جاعه آسیب زای یاد شده ، شرایطی خاصی را در جامعه ایران حکمفرما کرده است به دیگر …
توضیحات : روبن داریو در متاپای نیکاراگوئه چشم به جهان گشود. در ۱۶سالگی در سراسر آمریکای لاتین او را میشناختند. نوشتههایش بر گسترش شعر نو در اسپانیا و آمریکای لاتین بسیار اثر گذاشت. وی روزنامهنگار و سیاستمدار نیز بود. بسیاری از آثار داریو از سه جنبش اروپایی تأثیر گرفتند: رمانتیسیسم، پارناسینیسم، جنبش سمبولیست. نخستین مجموعه شعر داریو Azul زمانی که در شیلی به سر میبرد، در ۱۸۸۸ منتشر شد و شهرتی جهانی نصیب او کرد. بسیاری از نویسندگان آمریکای اسپانیایی زبان مدرنیست به شمار میآیند اما آثار داریو است که همهی ویژگیهای مدرنیسم را در بر دارد
توضیحات : براستی هنگامی که مدرنیستها، پوزتیویستها، آمپریستها و مدعیان مهندس اجتماعی و روشنفکر خاص در این سو، و تاریخپردازان با روایت کلان و تفکر ایدئولوژیک و عام در آن سو، هر دو طیف در یک زمان و در این لحظه و برهه زمانی نفی و سلب میشوند، چه برجای میماند؟! آیا این جز «سرگشتگی»، «عدم قطعیت» و «پراکنش امور» و «بیقاعدهمندی» است؟ پیش از این هر دو طیف تفکر عام و خاص مذکور، علم متعارف و غالب زمان (پارادیم) خود بودند. دورهای «تاریخپردازان» و عصر دیگر «مدرنیستها»، اما امروز هر دو طیف تفکر مذکور پس از سپری ساختن عصر خود به پایان رسیدهاند: آری «کارل مارکس و جان استوارت میل، هر دو به یک میزان کهه و منسوخ شدهاند» و به پایان رسیدهاند.
توضیحات : نوروز یکی از کهنترین جشنهای به جا مانده از دوران باستان است. خاستگاه نوروز در ایران باستان است و هنوز مردم مناطق مختلف فلات ایران نوروز را جشن میگیرند. زمان برگزاری نوروز، در آغاز فصل بهار است. نوروز در ایران و افغانستان آغاز سال نو محسوب میشود و در برخی دیگر از کشورها تعطیل رسمی است.