توضیحات : واقعۀ خارقالعادۀ کشف “سیاهچاله” از مهمترین تحولات علمی قرن بیستم به شمار میرود. نخستین بار ریاضی فیزیکدان آلمانی “شوارتس چیلد” با استفاده از معادلات نسبیت اینشتین، وجود این هیولای مخوف آسمانها یعنی سیاهچاله را حدس زد و از آن تاریخ به بعد هر دو گروه منجمین و فیزیکدانان هستهای به دنبال سیاهچاله بودهاند و در این راه به اکتشافات مهم و قابل توجهی دست یافتهاند. من پس از آشنائی مقدماتی حین تحصیل با “حفرۀ سیاه” تصمیم گرفتم آن را به فارسی زبانان معرفی کنم. برای این کار کتاب مهم و پر سر و صدای پروفسور جان تایلور دانشمند شهیر انگلیسی را از روی چاپ ارزان قیمتی که اواخر سال ۱۹۷۴ م. در لندن منتشر شد ترجمه کردم.
توضیحات : ارستو میگوید “انسان حیوانی سیاسی است” اما حقیقت امر این که من همیشه هم تمایلات سیاسی ندارم، سایر سرگرمیهای من خوب و سالم هستند. این کتاب با فرم تریلوژی یا سه تایی و در چهار قسمت ارائه شده است. با این که تاریخ نگارش برخی مطالب آن به سال ۱۳۶۶ بر میگردد، خواندن “تریلوژی شمال جنوب” میتواند شما را به فکر فرو برد. طرحهای پشت و روی جلد مونالیزای کتک خورده از استاد بزرگ مرتضی ممیز (مرحوم)
توضیحات : مسعود خیام در سال ۱۳۲۶ در تهران بهدنیا آمد. تحصیلات دانشگاهی و تحقیقات حرفهایاش در زمینۀ مهندسی علوم هوافضا بودهاست. وی مدتی با سمت هماهنگکنندۀ مهندسی و تعمیرات هواپیما در هواپیمایی ملی ایران کار میکرد و مدتی نیز در دانشکاههای ایران به تدریس اشتغال داشت و زمانی نیز به کارهای مهندسی مشاور مشغول بود. بعد از انقلاب ۱۳۵۷ به روزنامه نگاری روی آورد و مقالههایش در مجلات «آدینه» و «دنیای سخن» و «گردون» و سایر مجلات فرهنگی ادبی هنری ایران به چاپ رسید. وی از سال ۱۳۵۸ نوشتههای ادبی خود را به چاپ رساند. او تحقیقاتی در زمینه خط فارسی دارد و پیشنهاد دهنده ابداع و ایجاد «خط فنی فارسی» است
این کتاب جزو نخستین تألیفات زبان فارسی در زمینۀ ویژۀ فلسفۀ علوم معاصر به زبان ساده است. در این کتاب دو عاشق و معشوق، یکی در تهران و دیگری در واشنگتن، به یکدیگر ایمیل میزنند. موضوع ایمیل ها جالب و غیر عادی است. آنان مقولات مختلف فلسفۀ علوم را با زبانی ساده به گپ و گفت میکشانند. خواندن لااقل یک کتاب در زمینۀ فلسفۀ علوم برای همه یک “باید” یا یک “واجب” است و اگر تاکنون هیچ کتابی در این زمینه نخواندهاید، میتوانید (اگر بخواهید) “تأملات اینترنتی” را بخوانید.