توضیحات : تا چندی پیش تاریخ ایران باستان مشتمل بر داستانها و وقایعی میشد که قسمت اعظم آن به طور منظوم از طرف شاعر بزرگ ملی ایران فردوسی در کتاب شاهنامه نقل گردیده و در سایر کتب و تألیفات مورخین اسلامی نیز همان وقایع با مقداری کم و زیاد نگاشته شده بود. در جریان ارتباطی که نسلهای کشور در سده گذشته با کشورهای اروپایی پیدا کردند، مطالعه آثار مورخین یونانی درباره ایرانیان باستان موجب ایجاد تحولی در تاریخ ایران شد و اختلافی که در اسامی و مطالب مندرج در کتب مورخین یونانی با روایات ملی باستانی ایران به چشم میخورد، سبب گردید داستانهای باستانی ایران را افسانه پنداشته به کناری نهند و به نوشتههای مورخین یونانی روی آورند. در این کتاب تاریخ باستانی ایران تا خاتمه شاهنشاهی داریوش سوم با تطبیق منابع یونانی بررسی شده است.
توضیحات : در سرزمین پهناور ایران خاندانهای متعدد به سلطنت رسیدهاند که پادشاهان آن به علل جغرافیایی و سیاسی و نظامی شهرهای مختلفی را در قلمرو خود به عنوان پایتخت و مرکز حکومت انتخاب کردهاند؛ چون در خصوص این پایتختها که با تاریخ و عظمت شاهنشاهی ایران ارتباط مستقیم دارد کتابی مجزا تدوین نشده است، شورای مرکزی جشن شاهنشاهی از لحاظ اهمیت موضوع و معرفی مراکز تمدن و فرهنگ و هنر این مرز و بوم عدهای از نویسندگان صاحبنظر را مامور تالیف کتابی که این منظور را تامین نماید کرد و نویسندگان مزبور کتاب حاضر را که عنوان “پایتختهای شاهنشاهی ایران” دارد با مراجعه به منابع و ماخذ لازم زیر نظر آقای دکتر خانبابا بیانی رئیس کمیسیون مطالعات تاریخی تدوین نمودند.
توضیحات : امروزه، چون از آن عالم قدیم و ویژگی هایش تا حدودی بیرون آمده ایم، هم برای شناختن معماری ایران و هم برای شناختن و یافتن جایگاه خود، نیازمند نوشتن و خواندن تاریخ معماری و آشنایی با آن می باشیم. آشنایی با تاریخ معماری می تواند دامنهٔ تجربه و آزمودگی ما را از عمر کوتاهمان تا حدِّ هزاره ها، و از محدودهٔ مکان کنونی تا پهنه گیتی گسترش دهد این همان معنای درس گرفتن از تاریخ است. در کتاب حاضر شما بیشتر با بناهای تاریخی و ارزشمند کشورمان آشنا خواهید شد.
توضیحات : ژرژ دوبی، مورخ بزرگ سده های میانه در فرانسه، در این کتاب کوچک روان وسلیس، به یکی از مباحث محوری پژوهش های خود و بسیار مورد علاقه خویش می پردازد. او طی هزاران سال، از قرن پنجم تا پانزدهم به ردّیابی تحول قالب های هنری، در کنار تحول ساختارهای مادی و فرهنگی جامعه می پردازد و اعتقاد دارد که این امر به فهم بهتر هر دو منجر خواهد شد.