توضیحات : مهانداس کارامچاند گاندی رهبر سیاسی و معنوی هندیها بود که ملت هند را در راه آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد. او در طول زندگیش استفاده از هر نوع ترور و خشونت برای رسیدن به مقاصد را رد میکرد. فلسفهٔ بیخشونتی گاندی که خود نام ساتیاگراها روی بسیاری از جنبشهای مقاومت بدون خشونت در سراسر جهان و تا امروز تأثیر گذاردهاست. فهرست مطالب این کتاب عبارتند از : بدن انسان، هوا، آب، غذا، ادویه، چای و قهوه و کاکائو، مواد مخدر، افیون، توتون، براهماچاریا، درمانهای طبیعی، خاک و خوردن خاک، آب، اکاش (اتر ، آسمان)، خورشید، هوا، واژههای ارجاعی.
توضیحات : آنچه در پیش رو دارید گردآوری و ترجمه برخی مباحث و یافته های علمی درباره ماری جوانا، و پیامدهای کوتاه مدت و بلند مدت مصرف آن بر سلامت تن و روان افراد است. آنچه مولف را به تهیه این اثر برانگیخته است گرایش فزاینده افراد به ویژه جوانان به این ماده در سالهای اخیر و در عین حال فقدان منبع معتبر و غیرمغرضانه در مورد این ماده بوده است. مصرف کنندگان تازه کار ماری جوانا هنگامی که متوجه شوند بین برخی اطلاعات منتشر شده توسط نهادهای مرتبط و تجربیان شخصی شان تفاوت وجود دارد ممکن است این طور نتیجه بگیرند که اطلاعات و داده های که در مورد مواد خطرناک تر نیز ارائه می شوند اغراق آمیر و غیر واقعی هستند و به این شکل به این اطلاعات اعتنایی نکنند. از این رو ارائه منبعی تا حد امکان بی طرف عیمقا ضروری است. این کتاب به دنبال تبیین های جامعه شناختی و روان شناختی در باب علت گرایش فزایند افراد به این ماده نیست. به همین شکل، به دنبال تشویق یا تقبیح مصرف کنندگان این مانده نیز نیست. بلکه صرفا تلاش داشته است تا موضوع را از نظر علمی و تا حد ممکن بی طرف مورد بررسی قرار دهد.
توضیحات : این مقاله به بررسی بازار مواد مخدر در ایران می پردازد و بازار مواد مخدر در تهران را از جهت میزان مصرف، نوع مواد مصرفی و قیمت، مورد بررسی قرار داده است . به منظور بررسی ب ازار مواد مخدر در ایران ،قیمت تریاک در افغانستان و مسیرهایی که این مواد طی می کنند تا وارد ایران شده و پس از ورود بخشی از آن به داخل کشور، بقیه برای صدور به اروپا و امریکا ارسال شوند، مورد بررسی قرار گرفته است . با توجه به اینکه ورود مواد مخدر به ایران از د و استان مرزی خراسان و سیستان و بلوچستان صورت می گیرد و از آنجاکه شرایط این دو منطقه برای قاچاقچیان متفاوت است، لذا قیمت مواد وارداتی و نوع مواد در هر یک از این مناطق تفاوت دارد . در این بررسی تغییرات قیمت مواد مخدر در مبادی ورودی (تحت تاثیر شرایط افغانستان ) و همچنین نوسانات قیمت در داخل کشور و عوامل مؤثر در ایجاد این تغییرات، مورد توجه قرار گرفته است . در مطالعه حاضر، عوامل مؤثر بر قیمت و ارزش افزوده نیز مورد بررسی قرار گرفته است؛ بر این مبنا، معادله رگرسیونی ارائه شده است که با تکیه بر آمار دستگیرشدگان، بر آوردی از تعداد افراد فعال در عرصه توزیع مواد در سطح کشور ارائه می دهد. همچنین، در این بررسی، عملکرد دستگاه های فعال در امر مبارزه با مواد مخدر نیز مورد بررسی قرارگرفته است و برآوردی از مجموع هزینه هایی که این دستگاه ها در امر مبارزه، درمان و پیشگیری می پردازند، فراهم آمده است. در نتیجه مشخص می شود متوسط هزینه ای که بابت هر کیلو گرم از کشفیات پرداخته شده با متوسط قیمت تریاک (در سال مورد بررسی) یکسان بوده است . الگوی توزیع مواد مخدر در تهران یکی دیگر از مسائل مورد بررسی است که پس از مقایسه ای تطبیقی در خصوص قیمت مواد مخدر با برخی از کالاهای مصرفی خانوارها برآورد شده است . این بر آورد نشان می دهد که در سال مورد بررسی، مقدار مواد مخدر مصرفی توسط هر معتاد معادل چه مقدار مواد غذایی بوده است . در پایان، عملکرد مراکز بازپروری و وضعیت معتادان از حیث جنسیت، تحصیلات، د رآمد، اشتغال، سن، وضعیت تاهل و مسکن در سطح کشور و تهران نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
توضیحات : در این کتاب با سرفصل هایی چون: کلیات درباره مواد صناعی اعتیادآور، انواع مواد مخدر صناعی افیونی، انواع مواد صناعی اعتیادآور غیرافیونی آشنا خواهید شد. امروزه سوء مصرف مواد و اعتیاد در اغلب کشورها آسیبی اجتماعی، بهداشتی، اقتصادی و فرهنگی تلقی و به عنوان یک پدیده ویرانگر و مخرب که سرمایه های انسانی را به نابودی می کشاند موجب نگرانی های جدی گردیده است. در این میان سوء مصرف مواد صناعی اعتیاد آور به جهت این که عمدتا قشر جوان جامعه را هدف قرار می دهد و دارای چهره پنهان در جامعه است از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مواد صنعتی- شیمیایی شامل یک سری از مواد صناعی موثر بر سیستم اعصاب مرکزی بوده و دارای اثرات تحریک کنندگی و یا توهم زایی و یا هردو است. این دسته از داروها به اسامی مختلفی نام برده می شوند. نام گذاری این دسته از داروها روز به روز دچار دگرگونی می شود که این به دلیل ماهیت ساختاری این داروها بوده به طوری که با اندکی تغییر، داروهای جدیدتری با اثرات متفاوت بر سیستم اعصاب مرکزی تولید می گردد. این داروها طیف وسیعی از مواد را در بر می گیرد. این دسته از داروها به دلیل این که اختلال در ادراک و خلق ایجاد می کنند تحت عنوان داروهای روان گردان نیز نامیده می شوند. اولین سنتز شیمیایی در درمان آسم و التهاب مخاط های بینی استفاده می شد و حتی به صورت استنشاقی وارد بازار دارو شد و هر اسپری حاوی ۲۵۰ میلی گرم آمفتامین راسمیک بود. سوء مصرف این مواد تا جنگ جهانی دوم نیز ادامه یافت. اثرات اعتیادآور این داروها موقعی تشخیص داده شد که استفاده از ترکیبات آمفتامین ها در ژاپن و سوئد پس از جنگ جهانی دوم به صورت همه گیر درآمد. سوء مصرف این مواد ابتدا جهت کاهش اشتها و به عنوان محرک و نیروزایی بود ولی بعدا جهت مصارف تفریحی مورد استفاده قرار گرفت و سوء مصرف کنندگان از آن به عنوان عوامل نشئه آور استفاده کردند. اکنون با کنترل و مراقبت در ساخت این ترکیبات، ورود غیرقانونی این مواد به داخل کشور افزوده شد و به نام های مختلف خیابانی در
بازار سیاه عرضه گردید.