توضیحات : آنچه در پیش رو دارید گردآوری و ترجمه برخی مباحث و یافته های علمی درباره ماری جوانا، و پیامدهای کوتاه مدت و بلند مدت مصرف آن بر سلامت تن و روان افراد است. آنچه مولف را به تهیه این اثر برانگیخته است گرایش فزاینده افراد به ویژه جوانان به این ماده در سالهای اخیر و در عین حال فقدان منبع معتبر و غیرمغرضانه در مورد این ماده بوده است. مصرف کنندگان تازه کار ماری جوانا هنگامی که متوجه شوند بین برخی اطلاعات منتشر شده توسط نهادهای مرتبط و تجربیان شخصی شان تفاوت وجود دارد ممکن است این طور نتیجه بگیرند که اطلاعات و داده های که در مورد مواد خطرناک تر نیز ارائه می شوند اغراق آمیر و غیر واقعی هستند و به این شکل به این اطلاعات اعتنایی نکنند. از این رو ارائه منبعی تا حد امکان بی طرف عیمقا ضروری است. این کتاب به دنبال تبیین های جامعه شناختی و روان شناختی در باب علت گرایش فزایند افراد به این ماده نیست. به همین شکل، به دنبال تشویق یا تقبیح مصرف کنندگان این مانده نیز نیست. بلکه صرفا تلاش داشته است تا موضوع را از نظر علمی و تا حد ممکن بی طرف مورد بررسی قرار دهد.
توضیحات : یکی از انواع موادمخدر که امروزه از مواد نسبتاً پر مصرف می باشد ، آیس ، شیشه یا کریستال است. وجه تسمیه این ماده مخدر این است که این ماده در بعضی حالات ، شکل ظاهری آن شبیه خرده شیشه است و یا تک ههای کوچک یخ ، اما بیشتر به صورت دانه های ریز است . این ماده در اروپا و آمریکا بیشتر به نام آیس شناخته می شود. شابو که در آسیای جنوب شرقی و خاوردور رواج دارد نیز شباهت هایی با این ماده دارد. تحقیقات نشان می دهد که مهمترین ترکیب این ماده مخدر آمفتامین است. سابقه تولید و مصرف آمفتامین به قبل از جنگ جهانی دوم می رسد و در زمان جنگ جهانی دوم به عنوان یک داروی مؤثر در رفع افسردگی سربازانی که مشغول جنگ بودند و یا نیروهایی که قرار بود چندین شبانه روز را به صورت پیوسته به نبرد مشغول باشند و فرصت استراحت نداشتند برای بالا بردن سطح انرژی آنان استفاده می شد . با گذشت زمان و مشخص شدن عوارض خطرناک این ماده و اعتیاد به آن ، کاربرد این ماده به عنوان دارو به تدریج کنار گذاشته شد اما سوداگران و تولیدکنندگان موادمخدر ، استفاده از این ماده را در تهیه موادمخدر جدید در دستور کار خود قرار دادند. شاید اولین و مهمترین ماده مخدری که از آمفتامین به دست آمد و در سطح وسیع مورد مصرف قرار گرفت اکستازی باشد. قرص اکستازی در کشور ما به ندرت مشاهده و مصرف می شد اما در سال های اول دهه هشتاد ، مصرف آن افزایش یافت و انواع و اقسام این قرص در بازار قاچاق مشاهده می شد .
توضیحات : در روز اول ماه ژوئن سال ۲۰۰۱ ( ۱۱ خرداد سال ۱۳۸۱ ) برنامه مبارزه ملی رسانه ای علیه مواد مخدر برای جوانان ,( دفتر سیاست ملی کنترل مواد مخدر کاخ سفید ) , میزبان ۱۵ کارشناس در زمینه های آموزش رسانه ای، پیشگیری از اعتیاد به مواد و رشد نوجوانان طی اجلاس مسئولان آموزش رسانه ای در واشنگتن بود . هدف این اجلاس کنکاش در مورد موضوع آموزش رسانه ای مختص موادمخدر ( غیر قانونی ) و شناسایی چالش ها و فرصت هایی برای پیشبرد این رویکرد بود . از زمان شروع در سال ۱۹۹۸ ، مبارزه ملی رسانه ای ضد مواد مخدر برای جوانان , کمک فراوانی به آموزش و توانا کردن جوانان آمریکایی بر ای امتناع از مصرف موادمخدر ( غیر قانونی ) و نیز الکل و دخانیات کرده است . این برنامه شامل خرید مبالغ هنگفتی از رسانه های تبلیغاتی، ایجاد انواع ابزارهای مبتنی بر رسانه برای آموزش دهندگان و گروه های اجتماعی و دسترسی به پدیدآورندگان رسانه هایی که بیش از همه توسط نوجوانان آمریکایی مورد استفاده قرار م یگیرند, بود. از آنجا که راهبرد کلی این مبارزه به رسمیت شناختن قدرت و نفوذ رسانه ها بر جوان آمریکایی است، برای فرد شروع کننده مهم و مناسب است که به جوا نان کمک کند , مهارت های اصلی فکر کردن از طریق سرمایه گذاری بیشتر در امر آموزش رسانه ای را به دست آورند.
توضیحات : در این کتاب با سرفصل هایی چون: کلیات درباره مواد صناعی اعتیادآور، انواع مواد مخدر صناعی افیونی، انواع مواد صناعی اعتیادآور غیرافیونی آشنا خواهید شد. امروزه سوء مصرف مواد و اعتیاد در اغلب کشورها آسیبی اجتماعی، بهداشتی، اقتصادی و فرهنگی تلقی و به عنوان یک پدیده ویرانگر و مخرب که سرمایه های انسانی را به نابودی می کشاند موجب نگرانی های جدی گردیده است. در این میان سوء مصرف مواد صناعی اعتیاد آور به جهت این که عمدتا قشر جوان جامعه را هدف قرار می دهد و دارای چهره پنهان در جامعه است از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مواد صنعتی- شیمیایی شامل یک سری از مواد صناعی موثر بر سیستم اعصاب مرکزی بوده و دارای اثرات تحریک کنندگی و یا توهم زایی و یا هردو است. این دسته از داروها به اسامی مختلفی نام برده می شوند. نام گذاری این دسته از داروها روز به روز دچار دگرگونی می شود که این به دلیل ماهیت ساختاری این داروها بوده به طوری که با اندکی تغییر، داروهای جدیدتری با اثرات متفاوت بر سیستم اعصاب مرکزی تولید می گردد. این داروها طیف وسیعی از مواد را در بر می گیرد. این دسته از داروها به دلیل این که اختلال در ادراک و خلق ایجاد می کنند تحت عنوان داروهای روان گردان نیز نامیده می شوند. اولین سنتز شیمیایی در درمان آسم و التهاب مخاط های بینی استفاده می شد و حتی به صورت استنشاقی وارد بازار دارو شد و هر اسپری حاوی ۲۵۰ میلی گرم آمفتامین راسمیک بود. سوء مصرف این مواد تا جنگ جهانی دوم نیز ادامه یافت. اثرات اعتیادآور این داروها موقعی تشخیص داده شد که استفاده از ترکیبات آمفتامین ها در ژاپن و سوئد پس از جنگ جهانی دوم به صورت همه گیر درآمد. سوء مصرف این مواد ابتدا جهت کاهش اشتها و به عنوان محرک و نیروزایی بود ولی بعدا جهت مصارف تفریحی مورد استفاده قرار گرفت و سوء مصرف کنندگان از آن به عنوان عوامل نشئه آور استفاده کردند. اکنون با کنترل و مراقبت در ساخت این ترکیبات، ورود غیرقانونی این مواد به داخل کشور افزوده شد و به نام های مختلف خیابانی در
بازار سیاه عرضه گردید.