توضیحات : کتاب کوته فکران جامعه نوشته احسان کیانفرد، داستان زندگی فردی نابینا را به تصویر میکشد که به دلیل معلولیتش از همان دوران طفولیت از سوی خانواده طرد میشود، اما در آینده توان و قدرت خود را به رخ خانواده و جامعه میکشد.
جامعه به معنای گروه یا جمعی از انسانهاست که در کنار یکدیگر، در یک کشور، شهر، محله و یا یک خانه زندگی میکنند. تعبیر و تعریف هر کس از جامعه میتواند متفاوت باشد. جامعه را میشود به دیواری قطور و بلند تشبیه کنیم که از تعداد بسیار زیادی آجر تشکیل شده و استقامت خود را همواره داراست.
هر یک از آجرهای این دیوار بزرگ میتواند یکی از اعضای جامعه باشد. مثلاً میتواند یک سرباز وظیفه، یک پزشک، یک کارگر، یک سیاسی، یک فرهنگی، رئیس جمهور، حاکم و هر فردی که در این جامعه قرار دارد، باشد. جایگاه هر یک در این دیوارِ جامعه متفاوت است. مردم عادی همیشه در لایههای زیرین این دیوار قرار دارند و هر چقدر که مقام و رتبه انسانها بالاتر میرود جایگاه آجری آنها هم بالاتر میرود و در لایهای بالاتر قرار میگیرند…
توضیحات : خط بریل که در سال ۱۸۲۱ توسط لوئیس بریل ابداع شد، روشی است که بهطور گستردهای در دنیا توسط نابینایان برای خواندن و نوشتن استفاده میشود. خط بریل در زبانهای راست به چپ از راست به چپ نوشته شده و از چپ به راست خوانده میشود و در زبانهای چپ به راست برعکس. هر یک از کاراکتر یا سلول بریل از شش نقطه تشکیل شده که در یک مستطیل به صورت ۲ ستون سه نقطهای کنار هم قرار میگیرند. هر سلول میتواند دو حالت برجسته یا غیر برجسته داشته باشد که جایگشت این دو حالت در شش نقطه مجموعاً ۶۴ حالت مختلف را ایجاد میکند. بدین ترتیب امکان نوشتن کلیه حروف الفبا، اعداد و علایم ریاضی، همچنین علایم نگارشی چون ویرگول، نقطه و … فراهم میآید. جهت ارجاع و نامگذاری، این نقطهها را به ترتیب شمارهگذاری میکنند. در زبانهای راست به چپ، بهطور استاندارد نقطههای سمت راست از بالا به پایین شماره ۱ تا ۳ و نقطههای سمت چپ، از بالا به پایین شماره ۴ تا ۶ را دارند. مثلاً برجسته بودن خانههای ۱-۳-۴ یعنی خانه بالا سمت راست، پایین سمت راست و بالا سمت چپ نماد حرف “م” یا در انگلیسی حرف m میباشد.
توضیحات : کشور کورھا قصه سرزمینی در میان رشته کوه ھای « آند » می باشد که در منطقه « اکوادر » دارد، مکانی که بعدھا « کشور کورھا » نام گرفت. کشور کورھا بصورت یک دره فرو رفته در اعماق زمین واز سه طرف بین دیوار هھای سنگی عمودی و سر به فلک کشیده محصور و تنھا راه ورود به آن راھی صعب العبور و سنگلاخی بوده است.