توضیحات : این کتاب یکی از کتاب های سی جی دیت معلم بزرگ پایگاه داده است که برای کسانی که قصد کار عملی و حرفه ای در این زمینه را دارند و همچنین بعنوان مرجعی برای درس پیاده سازی پایگاه داده ها مفید است. ترجمه این کتاب قبلا بوسیله این جانب بصورت چاپی منتشر شده و اکنون پس از گذشت سالها از آن این کتاب را بطور الکترونیکی و رایگان در اختیار علاقمندان می گذارم
توضیحات : کتاب دادهکاوی برای برنامه نویسان با نام اصلیِ A Programmer’s Guide to Data Mining توسط ران زاچارسکی در وبسایت guidetodatamining.com به صورت رایگان انتشار یافته است. این کتاب در ۸ فصل نگارش شده که در فصل اول به بررسی مقدماتی در مورد دادهکاوی و جنبههای کاربردیِ آن پرداخته شده است. فصل دومِ این کتاب به سیستمهای توصیهگر اختصاص یافته و در آن ساخت و پیادهسازیِ یک سیستم توصیهگر از پایه، با زبان برنامهنویسی پایتون همراه با مفاهیم و پیشزمینههای آن آموزش داده شده است. فصل سوم در امتداد فصل دوم است و به دستهی دیگری از سیستمهای توصیهگر مبتنی بر اقلام و پیادهسازی آنها توجه میکند. فصل چهارم کتاب در مورد طبقهبندی و نحوهی پیادهسازی الگوریتمهای مختلف آن است. فصل پنجم نیز ادامهی فصل چهارم بوده و کمی بیشتر در مورد طبقهبندی صحبت میکند. این فصل به نوعی الگوریتمهای فصل چهارم را توسعه میدهد. فصل ششم کتاب، به صورت انحصاری بر روش بیز ساده تمرکز کرده به طوری که میتوانید مفاهیم و پیادهسازی بیز و بیز ساده را در این فصل مشاهده کنید. فصل هفتم به بررسی دادههای غیر ساختاریافتهی متنی اختصاص دارد و کار با این سبک از دادهها، به عنوان دادههایی که ساختار مشخصی ندارند را در دستور کار خود قرار داده است. در فصل آخر نیز به خوشهبندی میرسیم و الگوریتمهای مختلف آن را همراه با پیادهسازی با کتاب مرور میکنیم.
توضیحات : در سال ۱۹۹۵ ، انجمن جوامع حرفهای انفورماتیک اروپا (CEPIS) یک گروه ویژه تحت حمایت مالی اتحادیه اروپا ایجاد کرد که هدف آن، دستیابی به روشی برای ارتقای سطح مهارتهای IT در سراسر اروپا بود .این گروه ویژه در سال ۹۵ و اوایل ۹۶ ، آزمونهای آزمایشی، برگزار کردند تا اینکه سرانجام در آگوست سال۱۹۹۶ ، گواهینامه اروپایی راهبری کامپیوتر (ECDL) در سوئد ارائه و به تدریج در سراسر اروپا و سپس در سطح بینالمللی مطرح شد . برنامه ECDL/ICDLتوسط بنیاد ECDL-F ECDL در سطح جهانی اداره میشود .این بنیاد که در سال ۱۹۹۷ تاسیس شد، سازمانی غیرانتفاعی است که وظیفه آن بهبود، گسترش و تصدیق مهارتهای کامپیوتری و دانش IT است . در حال حاضر ICDL به مدرک استانداردی تبدیل شده که در کشورهای غیراروپایی کاربرد دارد و برنامه درسی آن مشابه دروس ECDL است .بنیاد گواهینامه اروپایی راهبری کامپیوتر، برنامه درسی را تعیین کرده و آن را دائما به روز رسانی میکند تا اطمینان حاصل شود که دروس آن با دنیای کار و پیشرفتهای انجام شده در زمینه فناوری، هماهنگ است . میزان پذیرش ICDL در کشورها، به طور روز افزونی در حال رشد است و در حال حاضر بسیاری از افراد و شرکتها، این گواهینامه را معیاری برای سنجش مهارتهای کامپیوتری میدانند .سازمانهای حمایت کننده ازICDL ، در بخش وسیعی از صنعت و دانشگاه فعالیت میکنند .علاوه بر آن، این گواهینامه مورد حمایت اتحادیه اروپاست که استانداردها و سطح کیفیت را در سراسر اروپا تضمین می کند .مهارت های هفتگانه ICDL شامل موارد زیر است :
۱ -مفاهیم اساسی تئوری IT
۲ – مقدمه ای بر ویندوز – استفاده و مدیریت فایلها
۳ – واژه پردازی ، مقدمه ای بر WORD مایکروسافت
WORD مایکروسافت – سطح متوسط
WORD مایکروسافت – سطح پیشرفته
۴ – مقدمه ای بر صفحات گسترده EXCEL مایکروسافت
EXCEL مایکروسافت – سطح متوسط
EXCEL مایکروسافت – سطح پیشرفته
۵ – پایگاههای داده ، مقدمه ای بر ACCESS مایکروساقت
۶ – ابزار معرفی و نمایش ، مقدمه ای بر POWER POINT مایکروسافت
POWER POINT مایکروسافت – سطح پیشرفته
۷ – خدمات اطلاعاتی شبکه – اینترنت و پست الکترونیک
توضیحات : پایگاههای دادهها معمولاً در قالبی که برای دستگاهها و رایانهها قابل خواندن و دسترسی باشد ذخیره میشوند. البته چنین شیوه ذخیرهسازی اطلاعات تنها روش موجود نیست و شیوههای دیگری مانند ذخیرهسازی ساده در پروندهها نیز استفاده میگردد. آن چه ذخیرهسازی دادهها در پایگاههای دادهها را موثر میسازد وجود یک ساختار مفهومی برای ذخیرهسازی و روابط بین دادهها است. پایگاه داده در اصل مجموعهای سازمان یافته از اطلاعات است.این واژه از دانش رایانه سرچشمه میگیرد، اما کاربرد وسیع و عمومی نیز دارد، این وسعت به اندازهای است که مرکز اروپایی پایگاه داده (که تعاریف خردمندانهای برای پایگاه داده ایجاد میکند) شامل تعاریف غیر الکترونیکی برای پایگاه داده میباشد.